GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
Je bent hier: Campheen
Toon alle onderwerpen

Campheen

Inhoudsopgave
1. Campheen

Campheen

Campheen, een van planten afkomstig monoterpeen, geeft scherpe geuren van vochtige bossen en dennennaalden. Campheen zou een cruciale rol  kunnen spelen bij hart- en vaatziekten.

In 2011 ontdekte de studie van Vallianou et al., dat campheen plasmacholesterol en triglyceriden vermindert in hyperlipidemische ratten. Gezien het belang dat de bestrijding van hyperlipidemie bij hartaandoeningen speelt, geven de resultaten van deze studie inzicht in hoe campheen gebruikt kan worden als alternatief voor farmaceutische lipideverlagende middelen waarvan bewezen is dat ze darmproblemen, leverbeschadiging en spierontsteking veroorzaken. Deze bevinding alleen al rechtvaardigt verder onderzoek.

Campheen is een klein onderdeel van veel essentiële oliën zoals terpentijn, kamferolie, citronellaolie en gemberolie. Het wordt gebruikt als levensmiddelenadditief voor smaakstoffen, en ook gebruikt bij de bereiding van geuren. Het wordt industrieel geproduceerd door katalytische isomerisatie van het meer voorkomende α-pineen.

GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen. 
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Onze
fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.