GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
Je bent hier: Caryophylleen
Toon alle onderwerpen

Caryophylleen

Inhoudsopgave
1. Caryophylleen

Caryophylleen

β-caryophylleen is een sesquiterpeen die in vele planten zoals Thaise basilicum, kruidnagels, kaneelbladeren en zwarte peper wordt gevonden, in kleine hoeveelheden ook in lavendel. Het aroma is beschreven als peperig, houtachtig en/of kruidig. Caryophylleen is de enige terpeen waarvan bekend is dat het interageert met het endocannabinoïde systeem (CB2). Studies tonen aan dat β- caryophylleen mogelijk een zeer waardevolle rol kan spelen in kankerbehandelingen. Uit onderzoek blijkt dat β-caryophylleen selectief bindt aan de CB2 receptor en dat het een functionele CB2 agonist is. Verder werd β-caryophylleen geïdentificeerd als functioneel niet-psychoactief CB2 receptor-ligand in voedingsmiddelen en als macrocyclische ontstekingsremmende cannabinoïde in cannabis.

De Fine/Rosenfeld pijnstudie toonde in 2013 aan, dat andere fytocannabinoïden in combinatie, in het bijzonder cannabidiol (CBD) en β-caryophylleen die langs orale weg worden toegediend, veelbelovende kandidaten lijken te zijn voor de behandeling van chronische pijn vanwege hun hoge veiligheid en lage nevenwerkingen.

De Horváth et al studie in 2012, suggereert dat β-caryophylleen, via een CB2 receptor-afhankelijke route, een uitstekend therapeutisch middel kan zijn om nefrotoxiciteit (giftige werking op de nieren) veroorzaakt door chemotherapie-geneesmiddelen tegen kanker, zoals Cisplatin, te voorkomen.

De ook in 2012 gepubliceerde studie van Kristiniak et al., onderzocht de chemische samenstelling van uit zwarte peper geïsoleerde etherische olie, waarvan caryophylleen een belangrijk bestanddeel is en bestudeerde de farmacologische eigenschappen. Zwarte peperolie bleek antioxidant, ontstekingsremmend en anti-inflammatoir en antinociceptief te zijn. Dit suggereert dat caryophylleen-rijke  soorten nuttig kunnen zijn bij de behandeling van een aantal medische problemen, zoals artritis en neuropathische pijn.

β-caryophylleen wordt ook gebruikt voor kauwgom in combinatie met andere kruidige mengsels of citrusvruchten.

GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen. 
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Onze
fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.