GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
Je bent hier: Myrceen
Toon alle onderwerpen

Myrceen

Inhoudsopgave
1. Myrceen

Myrceen

Myrceen, met name β -myrceen, is een monoterpeen en het meest voorkomende terpeen dat door cannabis wordt geproduceerd (sommige variëteiten bevatten tot 60% van de etherische olie). Het aroma is beschreven als muskusachtig, aards, kruidig - vergelijkbaar met kruidnagels. Een hoog myrceen-gehalte in cannabis (meestal boven de 0,5%) resulteert in het bekende' couch-lock' effect van klassieke Indica-soorten. Myrceen komt voor in hop(-olie), citrusvruchten, laurierbladeren, eucalyptus, wilde tijm, citroengras en vele andere planten.

Myrceen heeft een aantal zeer speciale medicinale eigenschappen, waaronder het verlagen van de weerstand van de bloed-hersenbarrière , waardoor  myrceen zelf en vele andere chemicaliën gemakkelijker en sneller de barrière kunnen oversteken. In het geval van cannabinoïden (zoals THC) zorgt myrceen ervoor dat de effecten van de cannabinoïde sneller in werking treden. Nog unieker is dat myrceen het maximale verzadigingsniveau van de CB1-receptor verhoogt, waardoor een maximaal psychoactief effect mogelijk wordt.

Myrceen is een krachtig analgetisch, ontstekingsremmend, antibioticum en antimutageen. Het blokkeert de werking van cytochroom, aflatoxine B en andere pro-mutagene carcinogenen. De Bonamin et al studie in 2014, concentreerde zich op de rol van β-myrcene in het voorkomen van peptische zweerziekte. De studie bracht aan het licht dat β-myrcene als remmer van maag- en twaalfvingerige darmzweren fungeert en suggereert dat nuttig kan zijn in de preventie van peptische zweerziekte. De kalmerende en ontspannende werking maakt het ook ideaal voor de behandeling van slapeloosheid en pijn.

Aangezien myrceen normaal wordt aangetroffen in etherische olie van citrusvruchten, beweren velen dat het eten van een verse mango ongeveer 45 minuten voor het gebruik van cannabis zal resulteren in een sneller begin van psychoactiviteit en een grotere intensiteit. Dit verhaal bevat waarheid, maar zorg ervoor dat u een mango kiest die goed rijp is, anders zal het myrceen-gehalte te laag zijn om een verschil te merken.

GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen. 
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Onze
fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.