GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
Je bent hier: Phellandreen
Toon alle onderwerpen

Phellandreen

Inhoudsopgave
1. Phellandreen

Phellandreen

Phellandreen wordt beschreven als pepermuntig, met een lichte citrusgeur. Phellandreen zou bijzondere medicinale waarden hebben. Het wordt gebruikt in Traditionele Chinese Geneeskunde om spijsverteringsstoornissen te behandelen. Het is een van de belangrijkste verbindingen in kurkumabladolie, die wordt gebruikt om systemische schimmelinfecties te voorkomen en te behandelen.

Phellandreen is misschien wel de gemakkelijkste terpeen om in het lab te identificeren. Wanneer een oplossing van phellandreen in een oplosmiddel (of een olie die phellandreen bevat) wordt behandeld met een geconcentreerde oplossing van natriumnitraat en vervolgens met een paar druppels ijsazijn worden zeer grote kristallen van phellandreneennitraat snel gevormd.

Phellandreen werd voor het eerst ontdekt in eucalyptusolie. Pas in het begin van de vroege jaren 1900 werd het gevormd en bleek dat phellandrene uit eucalyptusolie twee isomeerhoudend phellandreen (meestal bekend als: α-phellandrene en β-phellandrene) bevatte en bij oxidatie met kaliumpermanganaat verschillende zuren werden gevormd, waaruit bleek dat de zuren afkomstig waren van twee verschillend isomerige phellandreen. Daarvoor werd phellandreen verward met pineen of limoneen. Vandaag de dag zijn veel essentiële oliën bekend waar phellandreen in aanwezig is. Het is echter een enigszins onzeker terpeen, aangezien het alleen in de oliën van sommige soorten, met name bij eucalyptus, en slechts in bepaalde perioden van het jaar kan worden ontdekt.

Phellandreen is terug te vinden in een aantal kruiden en specerijen, waaronder kaneel, knoflook, dille, gember en peterselie. Een aantal planten produceren β-phellandreen als bestanddeel van hun etherische oliën, waaronder lavendel en Douglas-sparren. De herkenbare geuren van sommige etherische oliën zijn bijna volledig bepaald door de aanwezigheid van phellandreen. Olie van peper en dille-olie bestaat bijna geheel uit phellandreen. Het belangrijkste bestanddeel van gemberolie is phellandreen. Phellandreen wordt vooral door de huid geabsorbeerd, waardoor het aantrekkelijk is voor gebruik in parfums. Het wordt ook gebruikt als smaakstof voor voedingsproducten.

GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen. 
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Onze
fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.