GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
Je bent hier: Planten Spiruline
Toon alle onderwerpen

Spiruline

Inhoudsopgave
1. Spiruline 2. Wetenschappelijke naam3. Familie4. Oorsprong5. Actieve stof(fen)6. Werking7. Gebruik8. Dosering

Spiruline zijn microscopische blauw-groene zoetwateralgen in de vorm van eencellige organismen die zonlicht omzetten in energie. Ze horen bij de eerste vormen van leven die 3,6 miljard jaar geleden zijn ontstaan. Onder de microscoop zit het er uit als spiralen van lange dunne draden. Spiruline zit boordevol voedingsstoffen en is zeer makkelijk verteerbaar. Het voorziet in vitamines, veel mineralen, essentiële aminozuren, koolhydraten en enzymen. Spiruline bestaat uit minstens 60% plantaardig eiwit, dat wordt voorverteerd door de algen waardoor het zeer licht verteerbaar voedsel is. Het bevat meer eiwit dan elke andere voeding. Volgens verslagen van de Spaanse veroveraars gebruikten de Azteken Spiruline al als voedselbron; het is ook bekend dat de Kanembu-stam van Centraal Afrika het oogstte uit wat nu het Tsjaadmeer heet.

Wetenschappelijke naam

Arthrospira Platensis.

Familie

Lichinaceae.

Oorsprong

Afrika en Midden-Amerika.

Actieve stof(fen)

Zijn uitstekende voedingswaarde bestaat uit essentiële vetzuren, GLA vetzuur, lipiden, de nucleinezuren (RNA en DNA), B-complex, vitamine C en E en celchemicaliën, zoals carotenoïden, chlorofyl (bloedzuiveraar), en phycocyanine (blauwe kleurstof), een eiwit dat kanker remt.

Werking

Naast dienen als algemeen voedingssupplement, kan Spiruline het immuunsysteem activeren, allergische reacties tegengaan, de lever beschermen tegen giftige chemicaliën, de bloeddruk en waarschijnlijk het cholesterolgehalte verlagen, en misschien de symptomen van zwerende colitis verminderen. Er wordt zelfs onderzoek gedaan naar HIV en kanker.

Gebruik

Spirulina is verkrijgbaar als poeder, tablet en capsule of toegevoegd aan voedsel en voedingssupplementen.

Dosering

Aanbevolen standaard dosering is ongeveer 2-3 gram (2000-3000 mg) Spiruline per dag.

GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen. 
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Onze
fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.