GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info

Over Sirius

SIRIUS | SMART SINDS 1995

Sirius opende in 1995, als tweede in de wereld, haar eerste zogenaamde Smart Gallery in Maastricht. Het was vanaf het begin een daverend succes, al snel volgden meerdere winkels in Maastricht, Roermond, een franchise in Eindhoven, en een groothandel Sirius Smart Products met eigen merken en productlijnen en overige goedverkopende merken en producten, waarmee je per direct een smartshop kon en kan beginnen, als je een pand ervoor gevonden had of hebt, of een webshop wil beginnen. In onze eigen Smart Galleries verkopen we met meer dan 25 jaar ervaring in de smartshop business, onze wereldberoemde Freshbox magische truffels, Magicbox en Stealthbox paddo growkits, cannabis zaden van de meest gerenommeerde zadenmerken, alles om kleinschalig je eigen favoriete plant (max. 5) biologisch te kweken, de allernieuwste en beste cannabis vaporizers, een indrukwekkende selectie van glazen pijpen, bongs, dab rigs en andere rokersaccessoires, een breed scala van psychoactieve kruiden, extracten en formules, CBD en andere gezonde voedingssupplementen, en last but not least... een brede selectie van 100% natuurlijke producten die onder andere je nachtleven verbeteren, je seks-leven nog vuriger maken of je helpen beter te studeren en harder te werken. Bij alle producten krijg je uitgebreid informatie, zodat
je weet waaruit ze bestaan, hoe je ze gebruikt en wat ze je vervolgens kunnen bieden. Heden ten dage heeft Sirius ook deze 5 sterren webshop, waar je vanuit vrijwel heel de Europese Unie terecht kan voor je favoriete producten en alle informatie daarover; zowel B2C, als B2B. 

Sirius Smart Products groothandel

Met de producten die in onze zeer uitgebreide groothandel catalogus staan, beleveren wij wekelijks de allerbeste smartshops van Nederland. Voor onze uiterst tevreden klanten zijn wij hun hofleverancier en steun en toeverlaat. Samen zorgen wij ervoor dat hun winkels tot de allerbest verkopende smartshops ter wereld behoren. Ons super klantvriendelijke team staat 5 dagen per week van 09:00 tot 17:00 altijd voor ze klaar. Met één bestelling, één levering, één factuur en één betalingsconditie, kunnen onze klanten zorgeloos hun wekelijkse omzet genereren. Onze motto’s: klant is koning en vandaag uiterlijk 13:00 besteld, morgen gegarandeerd in huis. De webshop bevat een storelocator, waarin onze groothandelklanten worden opgenomen; zo dragen wij er nog eens extra aan bij, om de smartshops van onze groothandelklanten wereldwijd nog beter vindbaar en daarmee nog succesvoller te maken.

 

Hoe Sirius begon

Onze eerste Sirius Smart Gallery is in Maastricht geopend in Augustus 1995. Het was één van de eerste smartshops in Nederland en tevens wereldwijd. Ons doel was om een plek te creëren waar mensen veilige alternatieven voor chemische drugs konden kopen, omdat deze een steeds grotere rol kregen in de Europese jeugdcultuur.

Sirius moest echter meer zijn dan alleen een plek waar je natuurlijke alternatieven voor chemische middelen kon kopen. Het moest een psychedelisch meetingpoint worden, waar mensen konden samenkomen, relaxen, samen een blowtje konden roken onder het genot van (techno) muziek en tevens uitgebreide informatie en voorlichting konden krijgen over producten alsmede de laatste ontwikkelingen in de technoscene. Voorheen waren we namelijk ook een uitgebreide dj-shop met een groot assortiment platen en andere muziekbenodigdheden. Bovendien wilden we met onze Sirius Smart Galleries een plek bieden aan jonge, getalenteerde artiesten om hun werk te etaleren.

In de jaren erna is Sirius uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven, die men later 'smartshops' ging noemen. 

 

De Sirius mythologie

De ster Sirius heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in allerlei religies wereldwijd, evenals in mystieke leringen. De oude Egyptenaren, de Hopi indianen, de psychedelische beweging geleid door Timothy Leary; ze zagen Sirius allemaal als een ster die van grote invloed was op het leven op aarde. Voor de Egyptenaren was Sirius waarschijnlijk de geboorteplaats van hun belangrijkste goden, waaronder Isis, Psiris, Nefthys, Seth en Horus. De oude Egyptenaren suggereerden dat zij al hun kennis hadden gekregen van deze goden. Wereldwijd geloven mensen dat ze hun basis religieuze en culturele kennis hebben gekregen van Sirius. De meest interessante verklaring hiervoor is die van de Dogon stam in Mali. Volgens de Dogon verwierven ze al hun kennis van bezoekers van Sirius, die de aarde ongeveer 10.000 jaar geleden bezochten. Schijnbaar daalden deze amfibische wezens op aarde neer in een ark en overhandigden zij al hun metafysische en astronomische kennis aan de Dogon stam.

De bewering dat de Dogon stam hun astronomische kennis kreeg van bezoekers van Sirius wordt ondersteund door een aantal feiten. Zo is er een witte dwergster dicht bij Sirius, die vanwege zijn grote massa een grote invloed uitoefent op de baan van Sirius. Sirius B of Digitaria, zoals deze witte dwergster ook wordt genoemd, kan niet worden gezien door een normale telescoop. Toch was het bestaan van de kleine ster bekend bij de Dogon stam. Daarbij wist de stam dat de dwergster vijftig jaar nodig had om zijn baan rond de ster Sirius te voltooien. In de negentiende eeuw bleek uit de berekeningen van westerse astronomen dat er inderdaad een object moest zijn, dat de baan van Sirius beïnvloedde. Daarbij werd in de jaren vijftig pas een telescoop ontwikkeld die sterk genoeg was om daadwerkelijk Sirius B te kunnen bekijken. De astronomen berekenden ook de tijd die dwergster Digitaria nodig had om rond Sirius te draaien. Het was exact vijftig jaar. Deze kennis kan  alleen worden verkregen met geavanceerde wiskunde en kennis van astronomie. Buiten deze opvallende kennis, had de Dogon stam sowieso veel kennis van andere sterren en planeten in het universum. Zo wisten ze bijvoorbeeld ook dat Saturnus ringen had, die alleen kunnen worden gezien met een telescoop, en hadden ze weet van de manen van Jupiter, lang voor westerse astronomen deze ontdekten met een telescoop. Hoe het kan dat zo'n primitieve stam als de Dogon - technisch gezien leven ze nog in het stenen tijdperk - over zulke grondige kennis van het heelal beschikt? Zou het niet het meest logische zijn om hun verhaal te geloven over hoe zij aan hun kennis zijn gekomen? Hebben we een andere, meer logische verklaring?

Zoals gezegd was de Dogon stam niet de enige groep die beweerde dat ze waren bezocht door wezens van Sirius. Ook de Hopi indianen in Noord Amerika hebben altijd al beweerd dat zij werden bezocht door schepsels van de ster Sirius, net als andere stammen in Afrika. Momenteel wordt er vooral gedacht dat de wezens van Sirius het oude Egypte, van zo'n 3.000 jaar voor Christus, hebben bezocht. De Dogon stam is ook in deze tijd ontstaan en de stamleden gaven hun kennis over aan de mensen die in Egypte woonden, vóór de tijden van farao's en piramiden. Dat zou een verklaring zijn voor de technologische en wetenschappelijke kennis waarmee de oude Egyptenaren zo uitblinkten wanneer zij op het geschiedenistoneel verschenen.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Worlds best assorted online smartshop Uitstekend
4.9
Op basis van 5.308 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Onze fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN

in Roermond NL Hamstraat 15 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 
en Venlo NL Kleine Beekstraat 5

Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.