GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Rapé Verfijn je keuze
Merken Kies jouw favoriet

Rapé kopen

Rapé is een sjamanistisch tabak medicijn, gebaseerd op het blad van de plant Nicotiana rustica. In rituelen, zoals ayahuasca ceremonies, wordt rapé vaak gebruikt om de geest en het lichaam te zuiveren. Je kunt rapé in verschillende varianten kopen, elk bestaande uit verschillende samenstellingen. Rapé bevat Nicotiana rustica, gedroogde kruiden, as, bloemen, boomschors en zaden. Bij Sirius kun je rapé kopen, en houten kuripes om de rapé bij jezelf toe te dienen.

Meer
Onze merken Toon alle merken
IQ+
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Merkloos Meer informatie
miraculix
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Sirius
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Sirius Mescaline Cactussen
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Smart Choice
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
The Chocolate Love Factory
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
NXT PHASE
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Bionix
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Magic Touch
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Open Up
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Holy Smoke
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Knaster
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
EZ Test
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Sensatonics
Dit merk heeft geen producten binnen de gekozen filtering
Meer informatie
Meer merken
Energie Ontspanning Afrodisiacum Gezondheid Noötropica Geestverruimend Salvia Divinorum Kratom Kanna Mescaline Cactussen Rapé Drug tests
Alle filters
13 producten
Sorteer op:

Wat is rapé en waar komt het vandaan?

Rapé, uitgesproken als "hapeh", wordt al heel lang gebruikt door de inheemse stammen in het Amazonegebied. Je kunt rapé kopen bij Sirius als snuif in poedervorm, met verschillende ingrediënten.

Hoewel de kruiden per soort rapé verschillen, is het hoofdingrediënt altijd verpoederd tabaksblad van Nicotiana rustica. Deze plant wordt door de inheemse bevolking Mapacho of heilige tabak genoemd. Andere namen zijn Azteekse tabak of sterke tabak.
Mapacho bevat een zeer hoog nicotinegehalte. Nicotiana rustica bevat tot 9 keer meer nicotine dan de gewone tabaksplant (Nicotiana tabacum). Dat is iets om rekening mee te houden bij rapé kopen.

Rapé tabak wordt door inheemse volkeren in Zuid-Amerika beschouwd als een heilig sjamanistisch medicijn, dat gebruikt wordt in ceremonies.

Het doel van het gebruik van rapé is om diep in contact te komen met de natuur en deze krachten aan te roepen voor lichamelijke en geestelijke genezing.

Wat zijn de ingrediënten van rapé?

De ingrediënten van rapé variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals waar het mengsel vandaan komt en de reden waarom het rapé medicijn wordt gebruikt.

Enkele ingrediënten van rapé die kunnen voorkomen zijn tonkabonen, kruiden zoals kruidnagel, kaneel, bananenschil, passiebloem, Banisteriopsis caapi en Anadenanthera colubrina.

Houd er rekening mee dat sommige ingrediënten van rapé psychoactief zijn en hallucinogene effecten kunnen hebben. Vooral als je rapé koopt met de bedoeling het te combineren met psychedelica zoals ayahuasca en paddo's. Het is belangrijk om te weten welke effecten je kunt verwachten als je rapé wilt kopen. Rapé bevat harmala alkaloïden die negatieve effecten kunnen veroorzaken in combinatie met bepaalde stoffen. Bekijk de waarschuwing onderaan deze pagina voordat je verder gaat met rapé kopen.

Waar kun je rapé kopen?

Sirius biedt een ruime keuze aan rapé variëteiten. In onze online Smartshop kun je rapé kopen. Elk rapé mengsel is zorgvuldig geselecteerd, met kennis van de verschillende stammen die het gemaakt hebben. Elke stam heeft zijn eigen geheime recept van heilige planten, bomen en zaden gecombineerd met as, ook wel Tsunu, Cumaru of Murici genoemd.

Hoe gebruik je rapé?

De traditionele manier om rapé in te nemen is wanneer iemand anders (meestal een sjamaan) het poeder in je neus blaast met een tepi. Je kunt rapé echter ook zelf toedienen met een v-vormig houten pijpje dat kuripe heet.

Volgens de Braziliaanse Yawanawa stam zijn er drie verschillende manieren om rapé te blazen:

 • Kort en krachtig: om wakker te worden en aanwezig te zijn
 • Lang en krachtig: om de geest te reinigen
 • Lang, zacht in het begin, en sterk aan het einde: voor meditatie, om in trance te raken, ceremonieel gebruik

Vergeet niet een kuripe te kopen als je rapé kopen je doel is.

Hoe lang werkt rapé?

Wil je rapé kopen en het voor het eerst uitproberen? Dan raden we je aan om te beginnen met een dosis die niet groter is dan een erwt per neusgat. Vanwege de bijwerkingen is het voor een beginner belangrijk om begeleid te worden door iemand met ervaring. Hoe lang het effect van rapé aanhoudt, hangt af van de omstandigheden. Meestal is het tussen de 5 en 15 minuten.

Wat is het effect van rapé tabak?

Traditioneel wordt het effect van rapé gezien als zuiverend en helend. Rapé reinigt het lichaam van negatieve energie. Men denkt dat rapé het lichaam in balans kan brengen.

Omdat rapé tabak een grote hoeveelheid nicotine bevat, heeft deze snuif een krachtig stimulerend effect. De nicotine maakt hormonen vrij die ervoor zorgen dat de gebruiker alerter, geconcentreerder en wakkerder wordt.

Omdat elk type rapé een ander mengsel is, kunnen de effecten van rapé sterk variëren. Hier zijn enkele mogelijke effecten die je kunt verwachten als je rapé van Sirius koopt:

 • Alertheid 
 • Ontgifting en reiniging van lichaam en geest
 • Voorbereiding op een psychedelische trip
 • Helpen met kalmeren en aarden
 • Loslaten van spanning
 • Het derde oog openen
 • Het openen en reinigen van de chakra's

De manier waarop rapé wordt toegediend speelt een grote rol. Door de snuif in beide neusgaten te blazen, komen de werkzame stoffen krachtig binnen en worden ze snel door het lichaam opgenomen. Hierdoor kun je de effecten van rapé vrijwel direct ervaren. Rapé kan zowel een stimulerend als psychoactief effect hebben.

Bijwerkingen van rapé

Wees voorbereid op eventuele bijwerkingen van rapé. Het rapé medicijn wordt via je neusgaten ingeblazen en er kunnen verschillende effecten van rapé optreden die als minder prettig worden ervaren. Ze maken deel uit van het zuiverende effect van rapé. Bijwerkingen van rapé kunnen zijn:

 • Lopende neus
 • Waterige ogen
 • Misselijkheid
 • Braken
 • Duizeligheid
 • Diarree

Rapé ceremonie: hoe werkt het?

Rapé wordt vaak gebruikt tijdens ceremonies. Rapé wordt traditioneel gebruikt als een zuiverend en helend element, bijvoorbeeld tijdens een ayahuasca ceremonie, of een ceremonie met paddo's. Tijdens de rapé ceremonie geeft de sjamaan de deelnemer een kleine hoeveelheid rapé en blaast het in elk neusgat door een speciaal pijpje, dat tepi wordt genoemd.

Rapé wordt niet alleen gebruikt tijdens ayahuasca ceremonies, er zijn ook andere rituelen waarbij dit heilige tabak medicijn wordt gebruikt. Voorbeelden waar rapé wordt gebruikt zijn kambo ceremonies, Bufo Alvarius ceremonies, San Pedro ceremonies.... Als je rapé medicijn koopt met de intentie om het te gebruiken in combinatie met andere plantaardige medicijnen, kijk dan altijd goed naar onze waarschuwing hieronder.

Is rapé tabak verslavend?

Nicotine is een verslavende stof. Regelmatige gebruikers van nicotine kunnen snel een sterke verslaving ontwikkelen. Sirius raadt aan om rapé met respect te behandelen en niet voor ontspanning te gebruiken. Als rapé kopen je doel is, raden wij dit aan voor spirituele doeleinden.

Een paar tips:

 • Houd tissues en een emmer bij de hand.
 • Probeer de rapé zo lang mogelijk in je neusgaten te houden zodat het medicijn via het neusslijmvlies kan worden opgenomen. 
 • Probeer indien mogelijk door de neus in te ademen.
 • Om te voorkomen dat de rapé in je keel druppelt, houd je je hoofd naar beneden; zo kan het via je neus in je tissue of emmer druppelen en niet in je keel.
 • Spuug opkomend slijm uit in een emmer.
 • Misselijkheid en overgeven komen vaak voor bij het gebruik van rapé. Dit wordt ook beschouwd als een manier om te ontgiften.

Waarschuwing combinatie MAO-remmers

Het gebruik van MAO-remmers brengt veel risico's met zich mee! Rapé bevat harmala alkaloïden en deze worden geclassificeerd als MAO-remmers.

MAO's (Monoamine oxidases) zijn enzymen die verantwoordelijk zijn voor het afbreken van veel stoffen in je lichaam, zoals drugs en voedsel. MAO-remmers blokkeren de enzymen, waardoor je lichaam langer nodig heeft om te verwerken en te herstellen.

Kortom, je moet begrijpen dat MAO-remmers niet alleen de effecten versterken van de andere drug die je erbij wilt nemen, maar ook die van andere drugs of schadelijke stoffen in je lichaam, zoals cafeïne, THC en nicotine. Zelfs stoffen die het lichaam ontvangt via bepaalde (gefermenteerde) voedingsmiddelen, zoals tyramine, kunnen een nadelig effect hebben.

Het combineren van MAO-I's met stimulerende drugs ("uppers") zoals cocaïne of (meth)amfetamine is extreem gevaarlijk en kan dodelijk zijn, vanwege ernstige hartproblemen. Dit geldt ook voor bepaalde medicijnen die efedrine of pseudo-efedrine bevatten. Als je medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat je altijd een arts raadpleegt voordat je MAO-I bevattende producten zoals rapé inneemt.

Lees daarom altijd onze uitgebreide uitleg voordat je gaat experimenteren met MAO-remmers, en bekijk ook zeker deze lijst met gevaarlijke combinaties met MAO-remmers. Hierop staan stoffen die je minstens 24 uur voor en 24 uur na het gebruik van MAO-remmers niet mag gebruiken.

Voor verdere vragen over rapé kopen, aarzel niet om contact op te nemen met Sirius via e-mail of telefoon.

Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Worlds best assorted online smartshop Uitstekend
4.9
Op basis van 5.321 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Onze fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN

in Roermond NL Hamstraat 15 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 
en Venlo NL Kleine Beekstraat 5

Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.