GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Cannabis kweken: Sea Of Green
In dit blog artikel
In dit blog artikel Iedereen kan wiet kweken Ga jij binnenshuis wiet kweken?LED-verlichting of HPS?Verschillende kweekmethodes: meer opbrengstSea Of Green: korte groeifaseVeel wietplantjes op klein oppervlakKies voor Autoflowering wietzadenIndica of Sativa?
Deel:

Cannabis kweken: Sea Of Green

Als beginnende cannabis kweker kun je overweldigd raken door de vele manieren waarop je voor je planten kunt zorgen. Het proces van zaden uitkiezen, een kweekruimte inrichten en de juiste voeding kopen, kost wat studietijd. Als je geluk hebt, ken je misschien iemand die jou de kneepjes van het vak kan leren en je opweg kan helpen om jouw kweekproject in goede banen te leiden.

Als je echter de enige binnen je vriendenkring bent die zelf het heft in handen wilt nemen en niet steeds handenvol geld wilt uitgeven aan wiet uit de coffeeshop, is het goed om je eerst te verdiepen en je in te lezen, alvorens aan het avontuur te beginnen. 

Iedereen kan wiet kweken 

Laat ik je hiermee meteen geruststellen: als je graag wilt genieten van wiet van eigen makelij, dan is dat absoluut mogelijk, zelfs al heb je geen groene vingers. Met een beetje interesse en durf, kun je zonder veel moeite een zaadje opkweken tot een mooie plant. Het enige dat je nodig hebt is zaad, licht, water en wat bloempotten. Niet voor niets heet cannabis ook wel ‘weed’ oftewel: onkruid. Het is met andere woorden een sterke plant die gemakkelijk gedijt en verschillende omstandigheden goed aankan. In principe kan er niet veel mis gaan. Zolang je een stukje tuin hebt met voldoende zonlicht per dag en je in staat bent regelmatig wat water en aandacht te geven, heb je alles wat je nodig hebt.

Voor mensen die graag binnen wiet willen kweken, is het een iets ander verhaal: Omdat je niet gebruik maakt van de natuurlijke energie van de zon en (regen)water en seizoenen, ga je alles zelf moeten nabootsen. De voordelen van binnen kweken zijn talrijk: 

  • Het is mogelijk het hele jaar door te blijven kweken
  • Je kunt elke wietsoort kiezen 
  • Het is veel goedkoper dan wiet uit de coffeeshop (ongeveer 10 keer minder duur!)
  • Je hebt volledige controle over je planten en bent niet afhankelijk van de weersomstandigheden

Ga jij binnenshuis wiet kweken?

Het kost wat voorbereiding: de kweekruimte voor je cannabisplanten in orde maken. Ten eerste moet je een geschikte plek uitkiezen. Dit kan een speciaal daarvoor bedoelde kamer zijn, maar ook een kast of plek op zolder. Maak je gebruik van een tent? Let er dan op dat je ruimte groot genoeg is om te voldoen aan je kweekwensen. Het gemak van een kweektent is te verkiezen boven het zelf maken van een kweekkast, maar als je geen twee linkerhanden hebt, is dit ook een optie! Nadat je deze ruimte gekozen hebt, kan de inrichting beginnen. 

LED-verlichting of HPS?

Laten we starten met het licht: wat je hiervoor nodig hebt, is een geschikte groeilamp die past bij jouw ruimte en wensen. Weet dat ‘meer licht, meer opbrengst’ betekent, maar dat je ook moet letten op de grootte van je ruimte en de soort lamp die je gebruikt. Afhankelijk van het geld dat je wilt uitgeven aan apparatuur, kun je gaan voor de fluorescente huis-tuin-en-keuken lampen, die goedkoop zijn maar ook minder mogelijkheden bieden. Een andere optie is voor bijvoorbeeld speciale  LED-verlichting te gaan, die uiteraard wel meer kost, maar ook meer opbrengst genereert en zuiniger met je elektriciteit omgaat. Als je het echt professioneel wilt aanpakken kun je gaan voor de LED-verlichting van California Lightworks. Met behulp van een digitale controler kun je in zoverre de zon nabootsen dat het lichtspectrum verandert van rood licht naar blauw en wit licht. Net als buiten hebben je cannabisplanten op die manier de combinatie van groeilicht, dat afgewisseld wordt met de bloeifase, waarin de planten hun toppen gaan vormen. Ook is het mogelijk om de intensiteit van het licht aan te passen aan het groei oppervlak. Dit is handig wanneer je niet elk jaar dezelfde oppervlakte hebt en je dus niet meer of minder lampen nodig hebt, maar slechts het vermogen van de SolarSystem aan hoeft te passen. Ook is het een voordeel in de groeicyclus van je planten: wanneer ze klein zijn hebben ze minder licht nodig dan wanneer ze groter worden. Op die manier bespaar je energie, door het vermogen steeds meer op te voeren tot 100%. 

HPS is ook nog steeds een veelgebruikte manier om je groene vriendinnen te belichten. Sommige ervaren cannabisliefhebbers zweren erbij. Ze zijn qua resultaten nog steeds ongeëvenaard en relatief goedkoop. Wel is het belangrijk dat je de lampen op voldoende afstand van je planten kunt houden. Je kunt niet, zoals bij de SolarSystem, de intensiteit van het licht aanpassen aan de grootte van je kweekruimte. Ook worden HPS lampen veel warmer dan LED. 

Verschillende kweekmethodes: meer opbrengst

Als onervaren binnekweker is het verstandig om het de eerste kweekrondes klein aan te pakken. Als je wilde toekomstplannen hebt, kun je je apparatuur daar al op inrichten, maar zonder de benodigde ervaring is het goed om het eerst eenvoudig te houden. De volgende kweekmethode is geschikt voor kwekers die wat ervaring hebben opgedaan en er klaar voor zijn hun ruimtes optimaal te benutten. 

Wanneer je je kweekruimte hebt ingericht en klaar bent voor het avontuur, komen mensen er soms achter dat het bij binnen kweken echt gaat om je ruimte zo optimaal te benutten. Gelukkig zijn voorbijgaande cannabis liefhebbers vindingrijk geweest en komen steeds weer met nieuwe ideëen. Op een dag kwam er in Nederland iemand op het idee om zijn binnenkweek anders aan te pakken. In plaats van zijn ruimte te vullen met een paar wietplanten, gooide hij het over een andere boeg. 

Als het je te doen is om veel opbrengst op een zo klein mogelijk oppervlak, dan is de Sea Of Green-methode iets voor jou. Deze manier van kweken is interessant omdat je het maximale uit je planten haalt en zo veel mogelijk kunt oogsten. Het komt er op neer dat je meerdere kleine cannabis planten dicht op elkaar laat groeien (vandaar de naam: je krijgt qua look een ‘zee van groen’) en deze al vroeg oogst. Op die manier heb je een maximale oogst in een zo kort mogelijke tijd. Ervaren binnenkwekers weten dat het moeilijk is de onderste delen van je plant goed te belichten. Hierdoor ontwikkelen deze zich vaak slecht en heb je minder aan de lange duur van de vegetatieve fase. Bij Sea Of Green ligt de focus volledig op het bovenste bladerdak, die het best worden belicht en zich daardoor zeer snel ontwikkelen. 

Sea Of Green: korte groeifase

De groeifase van de planten duurt een stuk minder lang. Wanneer je autoflowers gebruikt of stekjes, duurt het zo’n 1 tot 2 weken voor je plantjes al klaar zijn voor de bloeifase, bij reguliere gefeminiseerde planten duurt het zo’n 3 tot  4 weken.

Hierna is het al tijd voor de bloeifase. Hierbij is het normaal dat planten wat de hoogte in gaan strekken. Bij Sea Of Green is het wenselijk dat de planten zo laag mogelijk blijven. Vandaar dat de planten zo snel mogelijk uit hun vegetatieve fase moeten komen en beginnen aan de bloeiperiode. Als binnenkweker schakel je de bloeifase in door het lichtschema aan te passen van 18 uur licht (groeifase of vegetatieve fase) naar 12 uur licht (bloeifase).

Tip: Grow Stop van DrFertigo is een celstrekremmer die enkel bestaat uit organische componenten en planteigen hormonen. Grow Stop zorgt ervoor dat je planten minder gaan strekken en kort en compact blijven.

Veel wietplantjes op klein oppervlak

Het is de bedoeling dat je zo veel mogelijk wietplantjes kwijt komt op je kweekoppervlak. In plaats van twee tot vier grote wietplanten per vierkante meter, ga je voor meerder kleintjes. Meer dan zestien plantjes per vierkante meter is mogelijk. 

Kies voor Autoflowering wietzaden

Het gemakkelijkst is als je gebruik maakt van autoflowers. Deze zelfbloeiende planten maken een snelle groei- en bloeifase door en zullen dus voor betere resultaten zorgen wanneer je de kweekmethode van Sea Of Green wilt toepassen. 

Indica of Sativa?

Je maakt het jezelf gemakkelijker door eenzelfde wietsoort te gebruiken, of in elk geval soort die dezelfde eigenschappen bevatten. Zo blijven Indica’s over het algemeen kleiner en compacter van nature, en gaan Sativa’s veel meer de hoogte in. Hou hier rekening mee wanneer je van groeifase overgaat op de bloeifase. Wees op tijd met omschakelen en denk er aan dat Sativa’s drie keer zo groot kunnen worden tijdens de bloeifase. Tot tien dagen is meestal genoeg voor Haze soorten om te groeien en vervolgens over te schakelen op de bloeifase. 
 

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 3.924 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.