GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Blunt, vapen of bong: hoe gebruik jij cannabis?
In dit blog artikel
In dit blog artikel Het ritueel van een joint rollenWat is inside out joint rolling?Futurola KS Roller voor perfecte jointsHet genot van een goede grinderWat is een blunt?Kies je favoriete bongWelke vaporizer gebruik jij het liefst?Een prachtig pijpje
Deel:

Blunt, vapen of bong: hoe gebruik jij cannabis?

Wanneer ik een nieuwe stoner leer kennen, vind ik het altijd leuk om te zien hoe hij of zij een joint rolt. Veel tabak, weinig tabak of een tabaksvervanger? Is het een dikke, vette joint, of een slanke? Eco vloeitjes, of van die extra dunne? Ook is het altijd mooi als iemand interessante tipjes kan draaien.

Het hoogtepunt van joints beoordelen was tijdens een cultuuravond in de stad waar ik woonde. Ik werd gevraagd om jury te spelen en mijn mening te geven in de ‘joint rol wedstrijd’. De deelnemers moesten zo snel mogelijk een degelijke joint rollen, die we vervolgens testten op ‘rookbaarheid’. 

Het ritueel van een joint rollen

Er zijn verschillende manieren waarop je cannabis kunt gebruiken. Voor mij was de traditionele joint met tabak lange tijd mijn favoriete manier van gebruik. Het was snel, gemakkelijk en onderdeel van mijn dagelijks ritueel. Ik had op een gegeven moment zelfs een speciaal, klein tasje, waar ik altijd mijn benodigdheden in had zitten.

Het rollen van een joint werd op een gegeven moment mijn tweede natuur. Zelfs als ik geen joint wilde roken, wilde ik er wel een rollen. Dus met plezier rolde ik joints voor vrienden, als ze het zelf niet konden of er te lui voor waren. 

Stappenplan:

  1. Maak eerst een filter. Hier zijn verschillende methodes voor. Het gemakkelijkst is gebruik maken van een pakje filters, maar je kunt ook een stukje van een wc-rol knippen van zo’n 1 cm breed en 4 tot 5 cm lang. De bedoeling is dat je een stevige cilinder rolt van een stukje stevig papier of dun karton, dat je joint stevig houdt. Rol het uiteinde van de filter zo fijn mogelijk op en laat het steeds minder strak worden, zodat je een spiraal krijgt. 
  2. Neem een lange vloei. Leg hem met de plakkant boven op een plat oppervlak (of, als er niks beschikbaar is, je bovenbeen). 
  3. Leg (eventueel) een plukje tabak of tabaksvervanger op het vloei en zorg dat het wat verspreid wordt. Houd er rekening mee dat je aan één kant plaats overhoud voor het tipje. Bij mij is dit de linkerkant, maar er zijn ook gebruikers die rechts hun tipje hebben.
  4. Als je wiet is gegrind, strooi je dit voorzichtig over de tabak. Hoeveel wiet je gebruikt, is afhankelijk van je tolerantie. Je kunt het kruidenmengsel nog wat met je vingers bewerken, zodat het goed bij elkaar ligt. 
  5. Leg het tipje aan één kant van het vloei.
  6. Nu neem je met duimen en ringvingers de uiteinden van het vloei vast. De ringvingers schuiven onder het papier en ‘dragen’ als het ware het vloei.
  7. Je wijsvingers rusten licht op het kruidenmengsel en wanneer je begint met het vloei te rollen tussen duim en ringvingers, zorgen de wijsvingers ervoor dat de wiet goed op zijn plaats blijft. Zorg ervoor dat je niet knijpt met je vingers. 
  8. Neem het tipje goed mee in de rolbeweging en zorg ervoor dat het rookmateriaal stevig aangedrukt wordt, tegen het tipje aan, zodat je geen slappe joint krijgt. 
  9. Gebruik je wijsvingers nu om de joint te rollen, zodat je enkel nog de plakkant hebt. Geef hier een lik aan en plak de joint vast.

Wat is inside out joint rolling?

Net zoals je ook inside out sushi kunt rollen, bestaat er een manier om een joint van binnenuit te rollen. Voordelen hiervan zijn dat de joint trager en gelijkmatiger opbrand. Bovendien scheur je een deel van het vloei af waardoor je minder papier brandt en een betere smaak overhoud. De techniek houdt in dat je het vloeitje omdraait (dus met de plakkant aan de onderkant en naar jou toe). Leg je materiaal en tipje op het vloeitje, rol hem zodat je rookmateriaal helemaal omwikkeld is. De plakkant zit nu aan de binnenkant en zie je als het goed is door het papier heen. Lik deze nu langs de buitenkant af, zodat je speeksel de lijm door het papier laat plakken. Als er wat papier overblijft, kun je dit er voorzichtig afscheuren of verbranden.

Futurola KS Roller voor perfecte joints

De Futurola KS Roller is een ingenieus apparaatje waarmee iedereen prachtige joints kan rollen. Geschikt voor beginnelingen, mensen met twee linkerhanden, maar ook voor vakmensen die houden van gebruiksgemak. De Futurola is ontworpen door de Nederlandse Rietveld Design Academy. 

Het genot van een goede grinder

Nooit gebruikte ik een grinder, ik verkruimelde wiet altijd met mijn handen en vond een grinder overbodig. Ook hadden mijn vrienden meestal van die plastic grinders die qua kwaliteit een stuk minder zijn en ervoor zorgden dat ik toch echt liever mijn vingers gebruikte. 

Tot ik dit aluminium grindertje voor het eerst probeerde, meer omdat ik hem er esthetisch interessant uit vond zien.

Klein, vierdelig en met een heel soepel draaimechanisme. De wiet wordt goed gemalen en valt vervolgens in de kamer eronder. In de laatste kamer worden door een zeefje de pure THC kristallen opgevangen en als je genoeg hebt verzameld kun je deze weer door een joint doen of hasj mee maken. Voor mij is een degelijke grinder geen essential (zonder gaat natuurlijk ook), maar wel een aanrader.

Wat is een blunt?

Een blunt is oorspronkelijk een uitgeholde sigaar, terug opgevuld met marihuana. Je kunt ook je eigen blunt maken met speciale ‘blunt wraps’. Het vergt wel wat oefening hiermee te werken omdat deze wikkel geen plakkant heeft. 

Deze manier van cannabis gebruiken heeft verschillende voordelen: De dikke ‘bluntwrap’ zorgt ervoor dat de wiet minder snel opbrandt. Ook kun je hem gemakkelijk uitdoven en bewaren. Verder heb je geen tip nodig, zoals bij een joint. Een bijkomend voordeel is dat je in een blunt geen tabak gebruikt. Dit komt uiteindelijk de smaak van de wiet ten goede en in mijn ogen ook het effect!

Kies je favoriete bong

In het assortiment van Sirius kan het je nogal gaan duizelen: er zijn veel verschillende soorten bongs verkrijgbaar met allerlei verschillende formaten en eigenschappen. Mijn eerste hit ooit nam ik uit een simpele kleine plastic bong. Toen ik het enige tijd later nog eens probeerde, maar dan met een enorme glazen honeycomb bong, werd ik compleet van mijn sokken geblazen. 

Dit was heel erg leuk, maar ook intens. Voor mij persoonlijk is een stevige bong hit een feestelijkheid die sporadisch plaats moet vinden, om het speciaal te houden. 

Met een bong kun je in één keer een grotere hoeveelheid cannabis inhaleren. Een bong wordt ook wel een waterpijp genoemd, omdat je op de bodem van de kamer een laagje water giet. Dit filtert en koelt de rook, zodat de ervaring zachter is op de keel. 

De speciale modellen maken het mogelijk bijvoorbeeld ijsblokjes te plaatsen zodat de damp nog meer verkoeld en aangenamer is.
 


Een voordeel van een goede bong is dat hij gemakkelijk is in gebruik en lang mee gaat. Het is in het begin een investering, maar deze haal je er gaandeweg uit, als je je bedenkt dat je ineens geen vloei, tips en andere joint benodigdheden meer hoeft te kopen. Voor een bong heb je enkel goede wiet een een filter nodig. 

Welke vaporizer gebruik jij het liefst?

Voor mij is de winnaar toch wel de vaporizer. Het valt me op dat ik regelmatig te horen krijg dat mensen het gebruik van een vaporizer toch maar ‘te elektronisch’ of te ingewikkeld vinden. En dat het niet het oldschool gevoel oplevert van een joint.

Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Uiteindelijk geeft het effect van de wiet je wat je nodig hebt, om die prettige ervaring te krijgen. En met een vaporizer worden de cannabinoïden veel beter door je lichaam opgenomen, waardoor je de beste ervaring ooit hebt. 

Ook is het mogelijk om met een vaporizer te socializen en hem te delen onder vrienden. Storz & Bickel bracht speciale mondstukjes op de markt, die je op je apparaat kunt verwisselen, zodat je in deze tijd toch nog samen kunt genieten van cannabis. Als we het dan toch over dit vaporizer merk hebben: zij produceren toch wel een van de beste modellen vaporizers die je kunt krijgen.
 


Duurzaam, hoog-technisch en gemakkelijk in gebruik. Als je erover denkt over te schakelen op een vaporizer, kan ik je ten zeerste de Mighty aanbevelen. De investering haal je er later dubbeldik uit, omdat je veel langer met je rookwaar toekomt. 

Verzorg je vaporizer goed!

Het is belangrijk dat je je vaporizer goed onderhoud, dan gaat het het langst mee. Hiervoor kun je het best pure ethanol (90% puur) gebruiken. Gebruik een wattenstaafje gedrenkt in ethanol om de kamer en onderdelen van de vaporizer te ontdoen van kleverige resten hars. 

Een prachtig pijpje

Zelf heb ik nooit veel met een pijpje geëxperimenteerd, maar ik heb het altijd al leuke instrumentjes gevonden. Je krijgt ze in allerlei verschillende materialen, van glas tot hout tot metaal, en verschillende vormen en eigenschappen.
 


ActiTube heeft een speciaal soort pijpje op de markt gebracht, waarbij je een actieve koolfilter kunt plaatsen, die de rook verzacht en zuiverder maakt. 

Verder zijn er ook de hele kleine one-hit pijpjes, die je gemakkelijk achter je oor stopt en zonder probleem overal mee naartoe neemt.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.255 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.