GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Slimste Vaporizer voor Wiet: DynaVap VapCap ‘M’ 2021 review
In dit blog artikel
In dit blog artikel Een vaporizer voor fijnproeversVerdampen met de DynaVap VapCap ‘M’ 2021De DynaVap filosofieDe onderdelen van de vaporizer Dynavap Vapcap ‘M’ 2021 Handleiding wiet vaporizer Dynavap Vapcap 'M' 2021Plus- en minpunten  van de DynaVap VapCap ‘M’ 2021    Pluspunten    Minpunten
Deel:

Slimste Vaporizer voor Wiet: DynaVap VapCap ‘M’ 2021 review

Al geruime tijd heb ik plezier met mijn laatst aangeschafte vaporizer. Hij is mee geweest naar menig festival, concert en andere uitjes. Waarom ik hier zo enthousiast over ben, wil ik jullie graag met jullie delen.

De VapCap ‘M’ 2021 en de VapCap ‘M’ 2021 coloured van DynaVap is een unieke draagbare pen vaporizer die ik op deze manier nog niet had gezien. Een super klein device en een innovatieve vaporizer. Ik was al enthousiast over kleine draagbare vaporizers. Maar, de DynaVap VapCap ‘M’ 2021, cannabis en een aansteker: meer heb je niet nodig om met deze vaporizer van start te gaan. Zo lang dat de aansteker vol is, zo lang zijn de vape-sessies. Want opladen is niet nodig. Allemaal hartstikke handig voor onderweg natuurlijk. Hij is in meerdere kleuren te krijgen. Waar ik het meest blij van word, zijn de prestaties van de VapCap vaporizer. 

Een vaporizer voor fijnproevers

Ik had afgelopen jaar weer de eer om samples te mogen beoordelen op de Homegrown Cup en de Highlife Cup, de twee bekendste cannabis-cups van Nederland. Van al deze samples een joint te draaien om ze te beoordelen, is niet te doen en bovendien verspilling. Een vinoloog of sommelier drinkt ook niet een heel glas leeg om de wijn te beoordelen. Als je deze vape op de juiste manier gebruikt, kan je met een kleine hoeveelheid wiet een lekkere damp maken, met een rijke smaak waar je het terpenen-profiel optimaal kan waarnemen. Met het mooie gestyled design van de DynaVap VapCap ‘M’ kan je je op ieder cannabis event vertonen.

dynavap

Verdampen met de DynaVap VapCap ‘M’ 2021

DynaVap wil iedere cannabis-consument kennis laten maken met verbrandingsloos consumeren. Niet meer je wiet verbranden in een joint, pijp of bong, maar verdampen. Zo verminder je het risico om teer, roet en andere schadelijke toxische stoffen die vrijkomen bij verbranding binnen te krijgen.

De cannabis wordt niet direct verhit door de vlam, waardoor er ook geen hete deeltjes in je longen terecht komen. Eenmaal een beetje ervaring met de  DynaVap VapCap ‘M’ 2021 weet je precies hoe lang en hoe vaak je kan verhitten om voor jou de juiste vape-beleving te krijgen. Stop je gelijk met verhitten als hij klikt, dan komen de meeste smaken naar boven. Verhit je iets langer krijg je een dikkere damp met een krachtiger effect. Het verhitten van de VapCap doe je het beste met een zogenaamde jet-flame of turbo aansteker. De inductieverwarmer heb ik zelf nog niet gebruikt.

De DynaVap filosofie

De producten van DynaVap worden ontworpen en geproduceerd in de V.S. De filosofie van het bedrijf is producten creëren van hoge kwaliteit die steeds worden doorontwikkeld door de feedback die ze krijgen van hun consumenten. De producten worden gemaakt met duurzaam gewonnen titanium, staal, hout en glas. De VapCap ‘M’ is vervaardigd uit roestvrij staal en dat maakt hem een robuuste draagbare vaporizer die wel tegen een stootje kan. De gepolijste buitenkant geeft hem een solide uiterlijk. Het design is eenvoudig, maar zeer doordacht. 

Het gebruiksgemak is een van de pluspunten. Omdat de vape vervaardigd is uit hoge kwaliteit materialen, is hij makkelijk schoon te houden en geniet je keer op keer van hoe de DynaVap VapCap ‘M’ de smaak van jouw wiet naar een hoger niveau tilt. Het is in uitvoering een simpel apparaat waardoor hij relatief goedkoop is, zodat iedere consument kan beginnen met het vapen van droge kruiden. 

vaporizer

De onderdelen van de vaporizer Dynavap Vapcap ‘M’ 2021 

De afmeting van de VapCap ‘M’ is zeer klein. Met een lengte van 9 centimeter en een doorsnede van 1 centimeter behoort hij tot een van de kleinste draagbare vaporizers. Hij bestaat uit vier delen:

 1. De condensor: Een kleine buis waardoor de damp aangezogen wordt. Het buisje is van dun staal gemaakt waardoor het makkelijker warmte afgeeft aan zijn omgeving waardoor er een koelere damp ontstaat. Omdat je het buisje eruit kan halen, is het makkelijk schoon te houden en klaar voor een frisse nieuwe start.
   

 2. Middensector: De condensor zit in de middensector geschoven en wordt afgedicht door twee rubberen ringetjes. De middensector is het buitenste gedeelte van de VapCap ‘M’ en tevens houder van de Tip.
  Bij het mondstuk is een ronding gefreesd. Hierdoor sluiten je lippen goed aan en dat maakt het een prettig mondstuk.

  Het andere uiteinde is ruwer gemaakt, zodat je meer grip hebt op het draaien van de vape bij het opwarmen. In het midden zijn platte stukken aangebracht om hem goed vast te kunnen houden tijdens het gebruik. De twee gaatjes op een van de vlakke stukken zijn om de airflow te kunnen regelen. Met je vingers kan je de gaatjes openen of sluiten om zo meer of minder extra lucht aan te zuigen.
   

 3. Tip: Het onderste gedeelte wordt in de middensector geschoven en het bovenste gedeelte is de laadkamer. De ribbels rond de tip zorgen voor extra geleiding in aan- en afvoer van warmte. De inhoud van de laadkamer is niet groot. Wat eigenlijk ook niet hoeft. Zo geeft het je de kans om veel meer verschillende cannabis soorten te proeven zonder dat het effect te overweldigend wordt.
  Je kan het vergelijken met een Pax 2 of een Pax 3 met een verkleind deksel. Om te voorkomen dat er stukjes cannabis in het aanzuigbuisje terecht komen, zit er een gaasje op de bodem van de kamer. Door het gaasje dieper of minder diep in de kamer te duwen kan je de inhoud afstellen. De gaasjes zijn vervangbaar en te verkrijgen in roestvrij staal en titanium.

 4. Cap: Niet zomaar een dopje. Nee, over deze dop hebben ze goed nagedacht. Als je de dop verhit, zet het metaal uit. Hij is zo ontworpen dat op een bepaalde temperatuur door uitzetting een vervorming plaatsvindt aan de dop. Dit is te horen aan een klikgeluid, de “Click”. Wanneer de dop heeft geklikt is de laadkamer voldoende opgewarmd om de cannabis goed te verdampen. Het verlengde deel van het dopje is er voor gemaakt om de verdampte wiet uit de VapCap ‘M’ te halen. Omdat het lipje iets gebogen is, is het heel makkelijk om deze vaporizer schoon te maken en voor te bereiden voor een volgende run.

Handleiding wiet vaporizer Dynavap Vapcap 'M' 2021

Ondertussen ken ik een paar mensen die deze vaporizer ook regelmatig gebruiken. Zo zie ik dat iedereen zijn DynaVap VapCap vaporizer op zijn eigen manier gebruikt. Het is ook voor iedereen persoonlijk wat je in de vaporizer stopt, hoeveel en hoe je hem verhit. Ik zelf stop de VapCap lekker vol met mijn zelf gekweekte biologische cannabis. Met een grinder maal ik de wiet fijn. Maar ik druk het niet al te stevig aan om toch een goede airflow te hebben en zodat hitte zich evenredig door de wiet kan verspreiden.

Verhitten kan met elke aansteker, zelfs met een aansteker met een gewone vlam. Hierbij is de temperatuur van de vlam lager dan bij een turbo of jetflame, maar goed genoeg om de “Click” te bereiken. Houd de VapCap ‘M’ dan wel in het blauwe gedeelte van de vlam direct boven de aansteker zelf. Dit is het warmste gedeelte van de vlam en als je het goed doet, zie je dat het gele gedeelte van de vlam bijna weg is. Het gele gedeelte is het koudste en bevat de afvalstoffen van het vuur. Zou je hem hierin opwarmen, zal de VapCap door roet helemaal zwart worden. Door de langzamere verhitting moet je dan de vape minder snel roteren voor een evenredige verwarming. 

Een turbo- of jet-flame aansteker heeft de voorkeur en geeft de beste resultaten. Ze produceren meer hitte en door de puntige vlam is de plaats van het verhitten preciezer te bepalen. Hou de VapCap net boven het zichtbare gedeelte van de vlam en roteer hem snel om onevenredige verhitting en zelfs brandplekken te voorkomen. Een rotatiesnelheid van ongeveer één omwenteling per seconde is voldoende. De DynaVap VapCap ‘M’ 2021 is zo ontworpen dat het draaien ervan met één hand lekker soepel gaat. Normaal pak je een aansteker in de de hand waarmee je schrijft, draai dit even om en gebruik je schrijfhand om de vaporizer vast te houden.

vapcap

Zelf gebruik ik een aansteker met een dubbele jet-flame. De beide vlammen verhitten zo al bijna de helft van de omtrek van de VapCap dop met veel meer warmte. Meer warmte betekent ook dat je hem sneller moet ronddraaien. Ik leg hem op de rand van de tafel en laat de cap van de vaporizer enkele centimeters uitsteken. Ik draai het DynaVap-logo naar boven en leg mijn vingers op de middensector. Door mijn hand heen en weer te bewegen kan ik hem heel makkelijk draaien tot het logo weer boven komt en terug. Op deze manier draai ik met een snelheid van ongeveer twee omwentelingen per seconde en is mijn DynaVap VapCap ‘M’ 2021 vaporizer in 15 tot 20 seconden klaar voor gebruik.  

Wanneer er een volgende klik te horen is bekend dit dat hij te ver is afgekoeld om te verdampen. Ik kan hem dan nog twee keer verwarmen dan is het kruid verdampt.

Let op! De vaporizer cap is na gebruik nog erg warm. Zet hem neer op een stenen of metalen ondergrond om hem sneller te laten afkoelen, maar kijk uit voor eventuele brand- of roetvlekken. Als hij is afgekoeld stop ik hem in een ziplock zakje, zo ruikt niemand iets.

Plus- en minpunten  van de DynaVap VapCap ‘M’ 2021

    Pluspunten

 • Makkelijk mee te nemen door zijn kleine formaat.
 • Opladen hoeft niet. Met een reserve aansteker op zak zit je altijd safe en is hij direct klaar voor gebruik.
 • Hoge smaakbeleving.
 • Goede dampvorming.
 • Lage aanschafkosten voor een hoogwaardige vaporizer.

    Minpunten

 • Minder discreet opwarmen. Tegenover een elektrische vape die je in je handpalm laat opwarmen.
 • De buitenkant, met name de Dyna Cap, wordt erg heet en blijft nog lang warm.
 • Kleine laadkamer.

Ja, ik ben zeer tevreden over de VapCap ‘M’ 2021 en de VapCap ‘M’ 2021 coloured van DynaVap. Het is een trouwe reisgenoot geworden. Prijs, gebruiksgemak, smaak, prestaties, op alle vlakken scoort deze hoge ogen voor mij.

Ben je geïnteresseerd in deze vape, in een andere draagbare pen vaporizer, misschien toch een tafelmodel of ben je opzoek naar accessoires en onderdelen? Dan ben je bij Sirius.nl of in een van de fysieke winkels van harte welkom. Kijk ook eens bij de aanbiedingen voor goedkope vaporizers. Heb je vragen, stel ze gerust.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Worlds best assorted online smartshop Uitstekend
4.9
Op basis van 5.034 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Onze fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN

in Roermond NL Hamstraat 15 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 
en Venlo NL Kleine Beekstraat 5

Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.