GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Eerste keer Magic Truffels (Dolphins Delight Freshbox)
In dit blog artikel
In dit blog artikel Opkomende effectenDe tripervaringAfterglowBad trips
Deel:

Eerste keer Magic Truffels (Dolphins Delight Freshbox)

Sirius is een TOP SHOP!! Voor mij de eerste keer dat ik truffels wilde nuttigen. De medewerker die mij telefonisch te woord stond nam echt de tijd voor me en legde een aantal zaken goed uit. De volgende dag al kreeg ik het pakketje binnen, keurig verpakt met nog wat extra gadgets en keurig netjes met coolpack waardoor mijn truffels lekker gekoeld binnen kwamen. De volgende dag m’n truffel ontbijt genuttigd en ik had een top tijd. Dit was zeker niet de laatste keer. Ik neem je graag mee in mijn ervaring.

Ik had de Dolphins Delight truffels gekocht, te weten 15 gram, waarvan ik de helft heb gebruikt voor mij eerste trip. Blijft toch een beetje spannend zo voor de eerste keer. De ervaringen die ik had kwamen erg overeen met de omschrijving die voor deze truffels wordt gegeven. 

Omschrijving Dolphins Delight:

Veel lachen, energie, euforie, en sterk visueel. Neem een diepere duik in de oceaan van psychedelisch genot en ontdek de belevenis van hallucinaties.Effects Indicator          10 = max
Funny | Laughing           ******** 8
Body High | Energy          ******* 7
Hallucinations | Visuals  ********* 9
Auditive Hallucinations    ****** 6

Ik heb de truffels 2e paasochtend genomen rond 10:00. Mijn ega ging aan het ontbijt en ik begon op mijn nuchtere maag met de truffels. De smaak van de truffels is niet persee heel lekker, maar ook niet vies. De smaak is een beetje nootachtig en de textuur en hardheid van de truffels is zoiets als een zachte walnoot. Ik heb de truffels heel bewust goed gekauwd om de textuur en de smaak maximaal te ervaren, maar ook omdat alles dan beter wordt opgenomen in je bloed. 

De nasmaak van de truffels is licht zuur en dat is iets minder lekker, maar ach.. je eet het niet voor de smaak. Maar ranzig is het niet. Ik heb tijdens de trip gewoon wat thee en koffie gedronken, en heb alleen een paar biscuits gegeten geloof ik.

Opkomende effecten

De werking van de stofjes komt heel subtiel tevoorschijn, wat een lekker veilig gevoel geeft. Na ongeveer 20 minuten begon ik heel licht iets te ervaren en na 50 minuten was het volledig. Omdat 7,5 gram niet zoveel is waren de ervaringen niet heel extreem, Ik ben wel blij dat ik voorzichtig ben begonnen maar achteraf gezien had ik evt ook kunnen beginnen met 10 gram. 

Tijdens de trip had ik op de achtergrond wat ambient (soundspaces) muziek aanstaan, wat helemaal past in de setting. In het begin was ik nog gewoon lekker aan het lezen, maar toen de effecten wat sterker werden heb ik mijn boek weg gelegd en ben gewoon maximaal gaan genieten van de ervaringen die zich voordeden.  

De tripervaring

Wat ik bijzonder vond aan mijn ervaring was dat alle oppervlaktes met een bepaalde structuur of afbeelding (voornamelijk afbeeldingen met een herhalend patroon) begonnen te “leven”. Zo begon de rugleuning van de bank rustig te ademen. Dat was het 3 dimensionale effect, maar de structuur van de stof van de bank veranderde in een soort lichtkrant waar allerlei afbeelding op voorbij kwamen. De structuur van de stof lijkt op kleine vierkantjes van 3x3mm, zo is de stof zeg maar geweven, en deze vierkantjes veranderden in een soort (zwakke) LED lampjes. Vandaar de ‘lichtkrant’.

Maar het waren niet alleen afbeeldingen maar ook een soort caleidoscoop effecten. Gek genoeg zag ik die voornamelijk op de horizontale delen, dus het zit gedeelte, en de afbeeldingen op de rugleuning. Het aparte vond ik dat als ik mijn hoofd bewoog de afbeelding geconcentreerd bleven op de pixels en het beeld niet verplaatste, maar gefixeerd bleef op de plek waar de lichtkrant zich afspeelde.

Naast de visuele effecten voelde ik me ook heel erg vredig en kalm. In het begin begon ik ook soms spontaan te lachen, heerlijk. Op basis hiervan zou ik haast zeggen dat truffels nog een soort gezond zijn ook!

De hele trip hield ongeveer 2,5 uur aan met ongeveer een half uur upslope en een halfuur downslope. Dus in totaal 3,5 uur waarvan 2,5 uur op z’n max.

Afterglow

Rond de middag begon het effect langzaam af te nemen en zijn toen naar het bos gegaan om een lekkere wandeling te maken. Ook toen het helemaal was uitgewerkt had ik toch de rest van de dag wel een heel vredig en ontspannen gevoel, meer als normaal. Dus ja… eigenlijk had ik er de hele dag plezier van zou je kunnen zeggen. Verder heb ik die nacht gewoon heerlijk geslapen net als dat ik over het algemeen doe. De dag erna was alles gewoon zoals altijd, wel happy maar zonder de bijzondere effecten van de truffels.

Ik ben van plan om zachtjes aan de dosering op te gaan voeren en wat te experimenteren met verschillende soorten. Naast dat het een heerlijk gevoel geeft wil ik ook graag de truffels inzetten om mijn bewustzijn (versneld) te verruimen en antwoorden te vinden op belangrijke levens vragen.

Ik ben echt super benieuwd naar wat andere soorten voor uitwerking hebben.

Mijn partner stond er niet echt achter dat ik dit ging doen maar ik heb het gelukkig toch doorgezet. Ze was er ook gewoon de hele tijd bij wat ik heel fijn vond en we hebben samen gelachen en zij weet nu ook dat het allemaal wel mee valt. 

Bad trips

Als je er over gaat lezen op het internet blijven de woorden “bad trip” het snelst hangen omdat dan je angst wordt getriggerd  en ik snap ook wel dat het belangrijk is om de evt nadelen of de mogelijk onplezierige ervaringen te vermelden. Maar mijn ervaring is (van weliswaar één tripje) dat het wel van belang is dat je je goed moet voorbereiden door je in te lezen wat het allemaal kan doen maar vooral dat je er naar uitkijkt om een bijzondere ervaring te hebben. Ik kan mij goed voorstellen dat als je truffels gaat eten omdat je denkt dat dat iets voor je kan oplossen maar je het eigenlijk best een beetje eng vind dat dan de kans op een minder ervaring groter wordt.

Ik ben zelf erg creatief en heel visueel ingesteld en kan mij ook voorstellen dat het voor dit type mens ook makkelijker is om ernaar uit bekijken omdat ze al een ruime fantasie hebben.

Op bijv. vakantie als ik heel ontspannen ben en ik kijk wat langer naar bijvoorbeeld het gras waar ik op zit, dan kan ik ook de grasmat rustig zien ademen of golven. Ik moet me dan wel een beetje concentreren maar kennelijk komen er dan ook wat stofjes vrij op een bepaalde plek in mijn brein. Dus in die zin was ik niet geheel onbekend met visuele effecten maar ff zo oproepen gaat niet. En dat was voor mij ook de rede om wat truffels te proberen en dat ik geen angst had voor een “bad trip”.

Ik hoop in de toekomst meer verschillende een sterkere ervaringen te gaan krijgen.

Ik kan alleen maar zeggen: wil je een bijzondere ervaring probeer een keer (voorzichtig) wat truffels!

Voor nu rond ik mijn verhaaltje af en wie weet tot de volgende keer. 

Ajetoo!

“ Zeg buurman wat denk jij? Zullen we het gewoon eens een keertje proberen”?

            “ach ja, waarom ook niet… hoppa”!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.236 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.