GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Medicinale Paddenstoelen: Hoe gebruik je Reishi, Chaga en Lion’s Mane?
In dit blog artikel
In dit blog artikel Paddenstoelen: dodelijk giftig of kankerbestrijdend?Mushrooms 4 Life: Biologische Paddenstoelen Supplementen te koop bij Sirius SmartshopMedicinale Paddenstoelen Supplement: Voordelen voor je gezondheidWat zijn nu enkele voordelen van het gebruik van medicinale paddenstoelen?Medicinale paddenstoelen poederVoordelen van medicinale paddestoelen capsulesKom langs in onze fysieke smartshop of bestel jouw medicinale paddestoel supplement online
Deel:

Medicinale Paddenstoelen: Hoe gebruik je Reishi, Chaga en Lion’s Mane?

De wijsheid, geneeskunst en filosofie van het oosten is de afgelopen decennia steeds meer onze kant opgewaaid. Yoga-studio’s duiken op, we proberen nieuwe superfoods en verdiepen ons in advaita. Ook de wetenschap houdt zich steeds meer bezig met medicinale paddenstoelen. In Azië is dit al eeuwen bekend, bij ons begint nu pas de kennis te komen over de kracht van onder andere Reishi, Chaga en Lion’s Mane.

Paddenstoelen: dodelijk giftig of kankerbestrijdend?

Vind jij de wereld van paddenstoelen ook zo interessant? Voor lange tijd heerste er hier in het westen veel scepsis en zelfs wantrouwen ten opzichte van het schimmelrijk. Paddenstoelen in het bos werden automatisch als ‘giftig’ verklaard en tevens stonden ze bekend als bondgenoten van heksen. 

Wij beseften niet (meer) hoe heilzaam en functioneel bepaalde paddenstoelen voor ons kunnen zijn. 

Tegenwoordig weten we dat paddenstoelen veel diverser zijn dan ooit gedacht en hun medicinale waarde ontzettend groot kan zijn.

De fascinatie met paddenstoelen bestaat misschien wel uit het feit dat ze zowel de meest dodelijke gifstoffen kunnen bevatten, als kankerbestrijdende elementen. 

Gelukkig wordt deze kennis steeds meer verspreid en bestaan er vele wetenschappelijke onderzoeken naar de kracht van paddenstoelen. 

medicinale paddenstoelen boek

Ook hoeven wij niet meer door een bos te waren en de giftige paddenstoelen van de eetbare en medicinale paddenstoelen te scheiden. Er zijn tegenwoordig verschillende betrouwbare bedrijven die op respectvolle wijze zelf paddenstoelen kweken

Mushrooms 4 Life: Biologische Paddenstoelen Supplementen te koop bij Sirius Smartshop

De producten uit dit blog zijn afkomstig van het bedrijf Mushrooms 4 Life. In de Healthshop van Sirius vind je deze producten allemaal terug. Van Lion’s Mane poeder tot Reishi sporen capsules. Lees snel verder om de voordelen van deze medicinale paddenstoelen supplementen te ontdekken. 

Medicinale Paddenstoelen Supplement: Voordelen voor je gezondheid

In dit blog ga ik me focussen op enkele paddenstoelen met een zeer hoge voedingswaarde en geneeskracht.

Wat zijn nu enkele voordelen van het gebruik van medicinale paddenstoelen?

chaga

Medicinale paddenstoelen bevatten een hoge voedingswaarde

Vitaminen en mineralen (waaronder Vitamine D)

Eetbare/medicinale paddenstoelen bevatten veel vitaminen en mineralen. Een voorbeeld is vitamine D. Deze stof maken wij normaal gezien aan door zonlicht. In de winterperiode hebben veel mensen een tekort van deze vitamine, maar zelfs in de zomer komt dit regelmatig voor, omdat wij nu eenmaal met z’n allen erg veel tijd binnen doorbrengen.

Vitamine D wordt wel teruggevonden in veel paddenstoelen, zeker wanneer ze door middel van zonlicht worden gekweekt. 

Daarnaast bevatten eetbare en medicinale paddenstoelen ook andere vitaminen en mineralen zoals B-vitamines, selenium, kalium, magnesium, zink en meer!

Triterpenen

Naast vitaminen en mineralen, bevatten paddenstoelen ook triterpenen. Dit zijn vormen van terpenen (aromatische stoffen die teruggevonden worden in veel verschillende planten, maar ook in sommige dieren en dus paddenstoelen).

Een functie van een triterpeen in bijvoorbeeld een plant is onder andere het verdrijven of juist aantrekken van bepaalde insecten, en het geeft smaak en geur. Denk bijvoorbeeld aan de geur van den, munt of eucaplyptus. 

Onderzoek wijst uit dat triterpenen ook een heilzame werking op ons lichaam kunnen werken. In paddenstoelen bevinden zich verschillende triterpenen met een bijzonder geneeskrachtige werking, die ons ons kunnen beschermen tegen allerlei (ouderdoms)kwalen en ziekten. 

Een manier waarop dit gebeurd is doordat tripterpenen in medicinale paddenstoelen ons lichaam helpen bij de aanmaak van antihistamine. Deze lichamelijk reactie zorgt ervoor dat ons lichaam minder vatbaar is voor ontstekingen en allergische reacties. 

Of je nu een pollenallergie hebt, snel last hebt van huiduitslag of astma hebt, triterpenen uit medicinale paddenstoelen zijn een geweldig hulpmiddel bij het gezond krijgen van je lichaam. In het beste geval kun je zelfs stoppen met het gebruik van bepaalde antihistamine-medicatie, dikwijls synthetische producten die bol staan van de bijwerkingen. 

medicinale paddenstoelen boek

Een paddenstoel die uitblinkt in de hoeveelheid natuurlijke antihistamine is Reishi. Check snel deze Reishi capsules, of ga voor Reishi in poedervorm.

reishi poeder

Polysachariden

Een andere manier om je lichaam te versterken en ziekten te weren, is door polysachariden uit medicinale paddestoelen te benutten. Polysachariden zijn verbindingen, meer specifiek zijn het bèta glucanen. Deze verbindingen komen voor in planten en paddenstoelen en hebben een geneeskrachtige werking op ons lichaam. 

Maitake is een adaptogeen, dit wil zeggen dat de werking van de paddenstoel zich aanpast aan jouw individuele behoeften. De Maitake paddenstoel bestaat voor een significant deel uit polysachariden en is daarom aanbevolen voor mensen die op zoek zijn naar meer balans in hun lichaam. 

maitake

De manier waarop polysachariden in medicinale paddenstoelen een gunstig effect hebben op onder andere ons immuunsysteem kun je lezen in verschillende wetenschappelijke studies, maar ook in boeken over medicinale paddenstoelen, te koop bij Sirius. Check snel onze Healthshop en bestel nu jouw boek over geneeskrachtige paddenstoelen.

Antioxidanten

Dit zijn stoffen die ons lichaam beschermen tegen vrij radicalen. Het verouderingsproces kan sterk vertraagd worden wanneer wij gezond eten, met voedingsstoffen die antioxidanten bevatten. 

Een goed voorbeeld hiervan zijn medicinale paddenstoelen en dan met name Chaga (Inonotus obliquus), ook wel de berkenweerschijnzwam genoemd. Uit onderzoek blijkt chaga hoog te scoren op de zogenoemde ORAC-schaal. Deze schaal wordt ingezet om de antioxidatieve activiteit in voedingsmiddelen te meten.

Volgens deze meting doet chaga het beter dan veel superfoods zoals acai bessen, goji bessen, maar ook boerenkool.

Chaga is een paddenstoel die bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen en ziektewerende werking. Oorspronkelijk komt chaga voornamelijk voor op het noordelijk halfrond en dan met name op berkenbomen. 

Net als de maitake paddestoel, werkt chaga als een adaptogeen. Door homeostase in het lichaam te promoten, kun je je weer meer in balans voelen en genezen van kwalen en ziekten. Zo kan chaga helpen bij allerlei stress-gerelateerde aandoeningen, waaronder slaapproblemen, een te hoge bloeddruk en een stijf lichaam. 

Aminozuren

Welk medicinale paddenstoelen supplement is het beste voor jou?

Zoals je kunt zien in de Healthshop van Sirius, zijn er heel wat medicinale paddenstoelen supplementen beschikbaar. Van Reishi capsules, Lion’s Mane poeder en combinaties van verschillende medicinale paddenstoelen.

Medicinale paddenstoelen poeder

Optimale opneembaarheid

Wist je dat een deel van de opneembaarheid van stoffen plaatsvindt in de mond? Wanneer je een capsule doorslikt, kan het zijn dat je een deel van de gezondheidsvoordelen van medicinale paddenstoelen mist. Zeker zul je nog altijd de positieve eigenschappen van paddenstoelen ervaren, maar voor sommigen is het een slim idee om de paddenstoel eerst bewust in de mond te nemen, alvorens door te slikken. De smaak kan even wennen zijn, maar de voordelen kunnen het waard zijn.

Gemakkelijk in gerechten: Een bijkomend voordeel van een medicinale paddestoel in poedervorm is dat je jouw gezondheidsproduct gemakkelijk verwerkt in gerechten. Favorieten zijn een theelepel reishi-poeder door je havermoutpap of ontbijsmoothie. En ‘s avonds voor het slapengaan een theelepel lion’s mane poeder door een kop warme chocolademelk of thee.

lion's mane

Goedkoper

Een laatste voordeel is natuurlijk de prijs: medicinale paddestoelen poeder is goedkoper dan de capsulevorm, omdat dit voor de fabrikant natuurlijk meer werk en geld kost. Wil je het zo goedkoop mogelijk houden, ga dan voor een medicinale paddestoelen poeder.

Voordelen van medicinale paddestoelen capsules

Handig voor onderweg

Voor mensen met weinig tijd, zijn capsules wellicht een pluspunt. Slik, weg. Ook is het fijn dat je capsules gemakkelijk met je meeneemt wanneer je onderweg bent. Waar je ook bent, kun je toch je dosering medicinale paddestoel binnenkrijgen.

Geen onaangename smaak

Een paddestoelen poeder heeft nu eenmaal een indringende smaak, die sommigen niet kunnen waarderen. Hoewel het een kwestie van wennen kan zijn, is het misschien voor jou een fijner idee om de neutraliteit van capsules te ervaren in tegenstelling tot de aardse, paddestoelensmaak van een poeder. 

Wanneer je echter een poeder mengt door een gerecht, wordt de smaak meer in toom gehouden!

Kom langs in onze fysieke smartshop of bestel jouw medicinale paddestoel supplement online

Nagenoeg iedereen die werkt bij Sirius heeft wel een of andere passie voor paddestoelen. Hoe kan het ook anders? Wil je je kennis over paddestoelen nog meer verdiepen? Koop dan zeker dit boek over de werking en wetenschappelijk onderzoek naar medicinale paddestoelen. 

En kom langs in onze fysieke smartshop in Maastricht en Roermond voor persoonlijk advies over onze gezondheidsproducten, waaronder medicinale paddestoelen. Daarnaast verkopen wij ook een heel aanbod aan CBD producten, cannabiszaden, psychedelica en natuurlijke energizers

Een bestelling plaats je in onze webshop zeer gemakkelijk en snel met enkele muisklikken. Wij willen ervoor zorgen dat je een tevreden klant bent van Sirius!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.232 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.