GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Living Nutrition: Gefermenteerde ingrediënten voor een optimale gezondheid
In dit blog artikel
In dit blog artikel Kefir en kombucha fermentatieprocesLiving Nutrition en biologische gefermenteerde ingrediëntenSynergetische werking tussen micro-organismenMedicinale paddenstoelen Lion’s Mane, Reishi en CordycepsGezondheidsvoordelen van medicinale kruidenLiving Nutrition voedingssupplementen en jouw levensstijl
Deel:

Living Nutrition: Gefermenteerde ingrediënten voor een optimale gezondheid

Cordyceps, Lion’s Mane, rhodiola, maca, kurkuma… al deze spannende ingrediënten en nog veel meer zijn terug te vinden in de producten van Living Nutrition. Toen ik voor het eerst hoorde over een merk dat verschillende supplementen op de markt heeft gebracht op basis van een kefir-kombucha fermentatieproces, was ik meteen benieuwd. In dit blog duik ik in een aantal verschillende producten die jouw lichaam kunnen helpen bij het behouden van een optimale gezondheid.

Kefir en kombucha fermentatieproces

Niet alleen zijn zowel kefir (zowel waterkefir, als melkkefir) als kombucha super gezond voor je lichaam, het is ook nog eens heel erg lekker. Hier zal waarschijnlijk niet iedereen het mee eens zijn. Ik ben ondertussen heel wat kombucha-lovers en kombucha-haters tegengekomen. Beide kampen zijn gepassioneerd over hun mening. Het drankje heeft namelijk een heel unieke smaak, die overigens behoorlijk kan variëren naargelang de samenstelling van de cultuur en het fermentatieproces. De smaak varieert en ligt wat in tussen champagne, appelcider en azijn. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Iedereen is het er echter wel over eens dat het gefermenteerde drankje super goed voor je is. 

Kombucha wordt al duizenden jaren gedronken. Het ontstaan van kombucha is in mysterie gehuld. Men weet dat het vanuit China ontstaan is, waarschijnlijk meer dan 2000 jaar geleden. Vanuit daar heeft het zich verspreid naar Rusland en naar de rest van de wereld. 

Kefir, net zo’n speciaal fermentatiedrankje, vindt overigens ook haar oorsprong in dit gebied bij Rusland. Onder de Russische baboesjka’s is het maken van kefir nog altijd een goede gewoonte.

Kombucha kun je zelf maken, zolang je een starter hebt. Deze starter bevat de nodige gisten en bacteriën die samenwerken om de drank te creëren. Aan deze starter voeg je groene of zwarte thee toe en een zoetstof, bijvoorbeeld rietsuiker. 

De cultuur van gisten en bacteriën wordt SCOBY genoemd, de afkorting voor ‘Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeasts’. Deze cultuur voedt zich met de suiker en stoffen aanwezig in de thee, waaronder cafeïne. Dit zetten zij om in verschillende andere soorten verbindingen, die een gunstige invloed kunnen hebben op ons lichaam.

Tip: Maak je eigen Kombucha met dit basis recept!

De bacteriën die aanwezig zijn in kombucha zijn gunstige bacteriën en hebben een positieve invloed op ons darmgestel. Ze koloniseren onze darmen en helpen bij het verteren van onze voeding en het beter beschikbaar maken van essentiële voedingsstoffen. 

Living Nutrition en biologische gefermenteerde ingrediënten

Het merk Living Nutrition werd opgericht door natuurgeneeskundige Graham Botfield. Hij is gepassioneerd door natuurlijke geneeswijzen, waarbij gebruikt wordt gemaakt van onder andere kruidenkunde en medicinale paddenstoelen. Hij heeft meer dan twaalf jaar ervaring binnen productontwikkeling en kwam dan ook met het unieke concept om supplementen op de markt te brengen met levende ingrediënten, probiotica, verse wortels en een synergetische werking tussen verschillende micro-organismen.

De ingrediënten die gebruikt worden in de producten van Living Nutrition zijn allemaal biologisch. De capsules bevatten enkel pure ingrediënten en geen vulstoffen of synthetische toevoegingen. Ze zijn tevens geschikt voor veganisten, omdat de capsules zelf gemaakt zijn van plantaardig cellulose. 

Synergetische werking tussen micro-organismen

Zoals eerder vermeld maakt Living Nutrition gebruikt van een traditioneel fermentatieproces dat gelijkaardig is aan kombucha en kefir. Per product worden zo’n 35 verschillende soorten micro-organismen gebruikt die allemaal een synergetische werking met elkaar vertonen. Door het fermentatieproces ontstaat er een zeer rijke mix van levende goede bacteriën. Vervolgens wordt deze cultuur via een delicaat proces gevriesdroogd, waardoor alles behouden blijft. 

Medicinale paddenstoelen Lion’s Mane, Reishi en Cordyceps

Living Nutrition heeft verschillende productlijnen uitgebracht, met elk een speciale focus. Zo heb je de capsules die allemaal op basis van een medicinale paddenstoel zijn. Medicinale paddenstoelen zijn de laatste tijd weer meer onder de aandacht gekomen en krijgen hier in het westen steeds meer de aandacht die ze verdienen. In andere delen van de wereld, voornamelijk in Azië, weet men al duizenden jaren af van de grote kracht van medicinale paddenstoelen. Paddenstoelen vallen niet onder het plantenrijk en ook niet onder het dierenrijk. Ze vallen onder hun eigen rijk en vallen qua manier van leven ook tussen planten en dieren in. Ze doen niet aan fotosynthese, hebben een ‘maag’, gaan een symbiotische relatie aan met bomen en andere planten…. Heel bijzonder. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat verschillende medicinale paddenstoelen unieke heilzame stoffen bevatten die een krachtig effect op het menselijk lichaam hebben. Al duizenden jaren maakt de mens gebruik van de kracht van paddenstoelen. Ook zijn inhoudsstoffen van paddenstoelen terug te vinden in tal van medicijnen. 

kombucha supplementen met lion's mane

Lion’s Mane: Deze prachtige blanke paddenstoel lijkt helemaal niet op een doorsnee zwam. Als je hem aan een boom ziet groeien (meestal een beuk of eik) doet hij werkelijk denken aan een witte pruik, of de manen van een bleke leeuw. In het Engels wordt ze ook wel ‘bearded hedgehog mushroom’ genoemd. Ja, een bebaarde egel paddestoel is ook geen slechte benaming.
Lion’s Mane staat vooral bekend om haar ondersteunende werking bij het verbeteren van de hersenfuncties. Lion’s Mane is een medicinale paddenstoel die veel wordt gebruikt in de behandeling van mensen met geheugenproblemen en ziekten zoals Alzheimers.

kefir and kombucha met reishi supplementen

Reishi: De reishi paddenstoel wordt in landen als Japan en China beschouwd als één van de meest krachtige medicinale paddenstoelen die er zijn. Hij wordt ingezet bij uiteenlopende ziekten, waaronder kanker. Binnen de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wordt reishi als duizenden jaren gebruikt als medicijn. Tegenwoordig wordt reishi gecultiveerd op substraten en dit levert een gecontroleerd resultaat op van hoge kwaliteit. Reishi heeft een positieve invloed op het afweersysteem en is vooral interessant voor mensen die verzwakt zijn, of dit nu komt door ouderdom of door ziekte. Een reishi supplement wordt vaak gecombineerd met medicatie, om op die manier het lichaam extra ondersteuning te bieden.

warrior kefir-kombucha supplementen

Cordyceps: De ‘rupsenschimmel’, officiële benaming is Cordyceps sinensis. Deze bijzondere paddenstoel heeft alweer een zeer bijzonder uiterlijk en vertoont eveneens interessant gedrag. Zo vindt hij het leuk om op 3000 tot 5000 meter hoogte te groeien in het Himalayagebergte in Tibet en China. 

Gezondheidsvoordelen van medicinale kruiden

Living Nutrition heeft een hele lijst aan medicinale kruiden die gebruikt worden in haar voedingssupplementen. Elk hebben ze zo hun specifieke werking. Door het fermentatieproces is de biobeschikbaarheid van de voedingsstoffen sterk verhoogt, tot wel 1000%.

turmeric gefermenteerde kombucha

Turmeric Alive Fermented Kurkuma: De capsules bevatten een hoog gehalte aan tetrahydro-curcumine met grote biologische beschikbaarheid. Dit wil zeggen dat het lichaam de heilzame stoffen in zich op kan nemen. Kurkuma (Curcuma longa) is een wortel die veel wordt gebruikt binnen de Indiase keuken en in de geneeskunst van de Ayurveda. Ze staat bekend om haar ontstekingsremmende werking. Toegevoegd aan deze capsules is gember, eveneens een wortel met grote geneeskracht en hulpmiddel in het versterken van het immuunsysteem.

maca gefermenteerd

Maca Alive: De maca wortel wordt ook wel Peruaanse ginseng genoemd en staat bekend om het geven van energie, het balanceren van de hormoonhuishouding en het verhogen van het libido. De wortel groeit op grote hoogten in het Andes gebergte en wordt daar door de inheemse bevolking als belangrijk onderdeel van het dieet gezien. Maca bevat grote hoeveelheden B-vitamines, mineralen, enzymen en essentiële aminozuren. Door het fermentatieproces zijn al deze belangrijke voedingsstoffen nog beter opneembaar voor het lichaam. Maca-Alive is zeer geschikt voor vrouwen in de menopauze. Wat bijzonder is aan deze Living Nutrition capsules, is dat ze de drie verschillende soorten maca hebben toegevoegd: rood, zwart en geel.

Living Nutrition voedingssupplementen en jouw levensstijl

Natuurlijk is er meer dan enkel het slikken van 1-3 capsules van een voedingssupplement per dag. Voedingssupplementen zijn bedoeld om jouw lichaam extra ondersteuning te bieden. De basis van een goede gezondheid vormt je levensstijl. Ik ben heel blij dat er steeds meer bewustzijn lijkt te komen over het belang van zelfzorg. En dan heb ik het niet over een lekkere deodorant, of een extra dikke laag make-up, maar zelfzorg die van binnenuit straalt. 

Eet gezond en evenwichtig. Hou het bij onbewerkt, vers voedsel, liefst biologisch. Beweeg elke dag, kom zoveel mogelijk buiten in de frisse lucht. 

Manifesteer positiviteit in je leven en maak gebruik van hulpbronnen. Voor sommigen kunnen dit psychedelica zijn, zoals Magische Truffels. Misschien is microdosing iets voor jou en is dit een tool waarmee je je gezondheid, zowel mentaal als fysiek, kunt verbeteren. Of zijn er yoga- en meditatietechnieken die jouw hulpmiddel kunnen zijn in het optimaliseren van je levensstijl. Je verbeelding is je grootste kracht en hier kun je heel veel mee bereiken! 

De voedingssupplementen van Living Nutrition zijn een goede aanvulling op je dieet en geven je lichaam extra steun in het hebben van een goede gezondheid.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Worlds best assorted online smartshop Uitstekend
4.9
Op basis van 4.816 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Onze fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN

in Roermond NL Hamstraat 15 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 
en Venlo NL Kleine Beekstraat 5

Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.