GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Psychedelische coming out
In dit blog artikel
In dit blog artikel Activeren en informeren Een tegenbewegingComing out verhalen Wat kun je doen naast het delen van je verhaal?
Deel:

Psychedelische coming out

20 februari zullen verhalen over (natuurlijke) psychedelica en wiet op social media als paddenstoelen uit de grond schieten. De non-profit organisatie #ThankYouPlantMedicine (TYPM) spoort mensen van over de hele wereld aan een verhaal te delen over hun eigen ervaringen op dit gebied. Want tegelijkertijd de psychedelische kast uitstappen is natuurlijk minder eng dan alleen!

Activeren en informeren 

Tijdens de World Ayahuasca Conference in Girona (Spanje) Juni 2019 spraken David Grillot en Jonathan Glazer over hoe het delen van een eigen verhaal door mensen van over de hele wereld kan helpen om het stigma rondom (natuurlijke) psychedelica en wiet te doorbreken. Even later werd de organisatie #tThankYouPlantMedicine gevormd met inmiddels 400 vrijwilligers verdeeld over 55 landen. Zij organiseren op 20 februari bijeenkomsten en verspreiden berichten en video’s. Ook wil de organisatie misstanden over de middelen aan de kaak te stellen en mensen goed informeren door middel van de uitgebreide informatie die zij op hun website bieden. TYPM wil niet mensen aansporen om zomaar deze middelen te gebruiken zonder voldoende geïnformeerd te zijn. 

Een tegenbeweging

Plant medicijnen zoals ayahuasca, psilocybine, en iboga (wel kun je in onze shop Voacanga kopen) zijn momenteel illegaal. In Nederland zijn Magic truffels en Paddo kweeksets wel legaal. ‘’Veelal doordat deze medicijnen een psychedelisch effect hebben worden ze gestigmatiseerd’’ schrijven de oprichters van TYPM op hun website. Maar het tij lijkt te keren door het wereldwijd groeien van het aantal studies door onderzoekers en academici naar de therapeutische effecten van deze plant medicijnen en psychedelica. Aangetoond werd dat depressie, paniekaanvallen, PTSS en heroïneverslaving hiermee behandeld kan worden. ‘’Maar wat misschien wel nóg krachtiger is zijn de meest bijzondere uiteenlopende verhalen van mensen die de effecten zelf hebben mogen ervaren’’ schrijver de oprichters. 

Meer weten over Magic mushrooms en welke bij jou past? Lees dan dit blog.

Coming out verhalen 

Maar hoe ziet zo’n persoonlijk verhaal er dan uit? In de podcast van The entheogenic evolution vertellen David Grillot en Jonathan Glazer hun persoonlijke coming out verhaal. Deze zijn (naast de prachtige verhalen van andere mensen) niet op hun eigen website te vinden, daarom wil ik deze hier met jullie delen. 

Jonathan Glazer zijn coming out: ‘’Een tijd geleden vertelde ik mijn coming out verhaal aan mijn familie. Dit was lastig aangezien mijn broer en zus allebei artsen zijn die geen idee hebben hoe plant-medicijnen zouden kunnen helpen. Toen ik begon te praten met hen had ik eigenlijk pas door hoe gek het was voor mijn familie om over dit onderwerp te praten. Op een gegeven moment vroegen zij aan mij of wat ik doe gevaarlijk is. Toen pas had ik door dat ze een bepaald standpunt hadden ingenomen tegenover psychedelica welke niet op wetenschap gebaseerd is. Ik vertelde hen dat zelfs na 14 jaar van het beoefenen van meditatie er nog steeds blokkades in mij zijn. Die blokkades uitte zich vooral in mijn muziek. Ik ben heb veel ruimte gehad om muziek te maken in mijn leven, maar het bleef altijd erg plat. Maar tijdens een ayahuasca ceremonie vorig jaar kwam er opeens iets los.. Pas toen ik de ceremonie bijwoonde begon het tot leven te komen. Hierdoor begonnen ook andere trauma’s van mij te helen. De manier van hoe ik de wereld zag en geluiden tot mij nam veranderde compleet.

David Grillot: ‘’Ik ben nog niet echt uit de kast gekomen.. wel naar mijn familie die dichtbij staat. Ik ben altijd heel zelfbewust en durfde niet echt voor publiek te praten. Toen ik deelnam aan een ayahuasca ceremonie kwam ik opeens terug in mijn 5-jarige zelf. Ik was net van school veranderd en weet nog dat ik voor de klas stond en dacht: hoe ga ik hier ooit vrienden maken? Toen heb ik besloten gewoon te doen wat anderen willen zien, het perfecte plaatje, de leuke vriend. Dat werd mijn standaard strategie in mijn leven en dat werkte. Door terug te gaan naar dat jongetje kon ik het ook loslaten. Nu doe ik dingen in mijn leven die ik anders nooit zou doen.  Mijn moeder die haar hele leven met depressie heeft gekampt zei laatst dat ze geïnteresseerd is om psychedelica te proberen als oplossing. Eerst was ze erop tegen maar doordat ik mijn verhalen deelde kreeg zij steeds meer belangstelling.’’

Wat kun je doen naast het delen van je verhaal?

Op 20 februari zijn er ook verschillende lezingen in Nederland over plant medicijnen. Wij zullen die dag aanwezig zijn bij de Bufo/5-MeO-DMT research day in Ruigoord. Dit is een psychedelicum van in de tryptamine-klasse. Het stofje wordt gevonden in een grote verscheidenheid aan plantensoorten, maar is ook aanwezig in de afscheiding van een bepaalde Noord-Amerikaanse pad. Als je meer wil weten over het middel en over de dag zelf kun je dit volgende week lezen op deze site.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.187 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.