GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Kweek je eigen paddo’s met Inner Visions Mushroom Growkit Handleiding
In dit blog artikel
In dit blog artikel Magische Truffels gemakkelijk doseren voor de beginnende psychonautPaddo’s kweken voor de gevorderde psychonautInner Visions Growkit handleidingStap 1: Injectie van de sporenStap 2: Voorbereiden van de kweekbakStap 3: Groeiproces van de paddo’s
Deel:

Kweek je eigen paddo’s met Inner Visions Mushroom Growkit Handleiding

Wil je zelf goedkoop en gemakkelijk paddo’s kweken? Dat kan met behulp van een growkit. Het is helemaal niet zo moeilijk en je hoeft er geen groene vingers voor te hebben. Wat wel belangrijk is, is dat je de handleiding goed doorneemt. In dit blog leg ik stap voor stap uit hoe je de paddo kweekset van Inner Visions gebruikt. Deze is wellicht iets moeilijker in gebruik dan de reguliere paddo kweeksets 100% mycelium te koop bij Sirius. Lees deze handleiding goed door en je bent er klaar voor om met Inner Visions aan de slag te gaan! 

In mijn queeste naar zelfvoorzienend leven, nemen paddo kweeksets en wietzaadjes een belangrijke plaats in beslag. Je eigen psychedelica kweken geeft voldoening, is goedkoper en in veel gevallen beter van kwaliteit. Bovendien leer je je eigen kracht kennen en ontdek je de magie van iets dat groeit, speciaal voor jou! 

Misschien zit het tussen mijn oren, maar ik heb toch wel de beste trips gehad op Magische Paddenstoelen van eigen kweek. Ook stoned of high zijn is nog veel leuker wanneer je weet dat je wiettoppen zelf geoogst zijn van planten die je hebt grootgebracht. Een mooi proces om dankbaar voor te zijn. 

Magische Truffels gemakkelijk doseren voor de beginnende psychonaut

Jeuken jouw vingers al om zelf aan de slag te gaan? Als je nog nooit eerder in je leven hebt getript, is het slim om eerst te beginnen met magische truffels. Deze zijn verpakt in goed afgewogen doseringen en garanderen dus een min of meer vastgelegde sterkte qua effect. Als je voor het eerst een psychedelische reis gaat maken is het aanbevolen met een lage dosis te beginnen. Magische truffels vormen een perfecte manier om veilig en met plezier in deze magische wereld terecht te komen. Veel beginners nemen de eerste keer een halve ‘trip dosis’. Een normale dosering ligt rond de 10 tot 15 gram. Dus 5 tot 7,5 gram is een prima portie voor de beginnende psychonaut. Kies bijvoorbeeld voor de Dolphins Delight of Golden Teacher. Kies vooral voor de soort die jou het meest aanspreekt.

Paddo’s kweken voor de gevorderde psychonaut

Ben je er klaar voor om het avontuur aan te gaan? Maak je geen zorgen, de kans van slagen is heel groot. Sirius krijgt regelmatig positieve reviews van klanten die met groot succes hun kweekavontuur hebben afgerond. Je paddenstoelen oogsten is een heerlijk moment waarop je met geduld hebt gewacht. Geduld wordt beloond. Voordat je een kweekset besteld is het verstandig de handleiding goed door te nemen. 

Inner Visions Growkit handleiding

Met deze handleiding leer je op een gemakkelijke en betrouwbare manier paddo’s kweken. In drie korte stappen maak je een kweekbak klaar waarvan je meerdere keren kunt oogsten.

Nadat je de kweekset hebt opgezet en een keer water hebt gegeven, hoef je alleen nog maar te wachten tot de paddenstoelen gaan groeien.


Inhoud Inner Visions Growkit Easy:

 • 1 Mushbag met 425 g gesteriliseerde rogge 
 • 1 spuit (gevuld met 5 ml sporen mengsel)
 • 1 kweekbak (1200 ml) met luchtfilter
 • 1 kweekzak met luchtfilter
 • 200 ml vermiculiet
 • 1 alcoholdoekje
 • 2 paperclips

Wat heb je verder nodig:

 • Aansteker
 • Schone lepel
 • Schone schaar

Stap 1: Injectie van de sporen

1. Reinig de injectiepoort

 • Was je handen grondig met zeep en water.
 • Gebruik het meegeleverde alcoholdoekje om de injectiepoort te desinfecteren. Raak dit vervolgens niet meer aan.

2. Verhit de naald

 • Schud de sporenspuit ongeveer 5-10 seconden om de sporen gelijkmatig te verdelen.
 • Verwijder de beschermingskap en houd de naald in de vlam van een aansteker tot deze rood gloeit.
 • Zorg ervoor dat de naald helemaal afkoelt (15 tot 20 seconden).

3. Injecteren van de sporen

 • Prik de (afgekoelde) naald voorzichtig door de injectiepoort en leeg de spuit.
 • Als de doorstroom blokkeert, trek dan de naald voorzichtig een stukje terug.

4. Incubatie

Plaats de Mushbag in een warme, donkere ruimte. Een goede plek is een kastje boven de koelkast. De koelkast produceert warmte en wanneer deze opstijgt verhoogt de temperatuur van de kit met enkele graden. Een alternatief is gebruik maken van een warmtemat.

Zorg er altijd voor dat er wat ruimte is tussen de warmtemat en de Mushbag, anders kan deze uitdrogen. Plaats bijvoorbeeld een rooster op de warmtemat. 

Zorg ervoor dat de luchtfilter vrij is van de achterkant van de zak. Een temperatuur rond de 28 graden Celsius is ideaal. Lagere temperaturen (onder de 20 graden Celsius) kunnen het groeiproces vertragen. Het groeiproces van het mycelium stopt vrijwel volledig bij een temperatuur onder de 15 graden Celsius. 

5. Groeiproces van het mycelium

Ongeveer na een week begint de zak lichtelijk op te blazen.

 • Breek voorzichtig de graankorrels los door de zak door elkaar te schudden. Hierdoor versnelt het groeiproces.
 • Wees voorzichtig zodat de filter niet beschadigt raakt. Het is belangrijk dat de graankorrels zich weer op de bodem van de zak verzamelen. 

Ongeveer twee tot vier weken later is de bodem helemaal bedekt met mycelium. Nu is het tijd voor de volgende stap. Hierbij is geduldig zijn een belangrijk gegeven. De sporen hebben tijd nodig om verder te groeien tot mycelium. 

Stap 2: Voorbereiden van de kweekbak

Zijn alle graankorrels bedekt met wit mycelium? Dan is het tijd om de kweekbak voor te bereiden. Wist je dat paddenstoelen voor meer dan 90% uit water bestaan? Dek het mycelium af met vermiculiet. Zo creëer je een waterreservoir voor de paddo’s. Het vermiculiet zorgt er straks ook voor dat de luchtvochtigheid in de kweekzak op peil blijft. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit precies doet. 

1. Breek de graankorrels los

 • Neem de Mushbag en breek de graankorrels voorzichtig los. Je kunt de zak ook schudden.
 • Het kan lastig zijn de korrels los te krijgen omdat het mycelium al dikke plakken heeft gevormd. Kneed de zak voorzichtig om op die manier de brokken in kleinere stukjes te breken. Dit is nodig om de kweekbak gemakkelijk te kunnen vullen.

2. Voorbereiden van het vermiculiet

 • Desinfecteer je werkvlak, bijvoorbeeld een tafelblad. Was je handen grondig met zeep en droog ze met een schone handdoek of keukenpapier.
 • Voeg 50 ml water toe aan de zak vermiculiet en sluit de zak weer.
 • Meng het vermiculiet tot het volledig vochtig is door de zak te kneden. Dit gaat gemakkelijk als er niet teveel lucht in de zak zit. 

3. Vul de kweekbak

Werk zo schoon mogelijk!

 • Neem de schone schaar en lepel. 
 • Spoel de binnenkant van de kweekbak en de deksel schoon onder de kraan.
 • Vul de bak eerst met een laag mycelium (de korrels uit de Mushbag). Vul de kweekbak en laat zo’n 0.5 cm over.
 • Voeg nu een laag toe van vochtig vermiculiet van ongeveer 0.5 - 1 cm dik. Probeer niks aan te raken met je handen. 
 • Gebruik een schone schaar om de Mushbag op te knippen en verdeel de verschillende lagen gelijkmatig over de kweekbak met de lepel.
 • Druk het mycelium niet teveel aan. Zorg ervoor dat ook de randen van de kweekbak bedekt zijn met de verschillende lagen en dat al het mycelium is bedekt met vermiculiet. 
 • Gebruik het deksel om de kweekbak hermetisch af te sluiten en zet hem in een donkere en warme ruimte (bijvoorbeeld boven de koelkast).

Hierna heeft het mycelium tijd nodig om door het vermiculiet heen te groeien. De volgende stap vindt plaats over ongeveer één week, wanneer alle korrels weer bedekt zijn met mycelium en het mycelium zichtbaar wordt door de laag vermiculiet (ongeveer 10-20%).

Stap 3: Groeiproces van de paddo’s

Hoera! Je hebt nu je eigen kweekbak met substraat (het groeimedium) waarin het mycelium kan groeien. Het duurt niet lang meer voordat de eerste paddenstoelen zullen verschijnen. Nu volgt de stap met water geven, zodat er voldoende vocht in de kweekbak blijft waardoor de paddo’s kunnen groeien. 

1. Water geven

 • Open voorzichtig één hoek van de kweekbak.
 • Zet de kraan zachtjes aan en laat de bak voorzichtig vollopen. Het substraat moet helemaal onder water staan.
 • Sluit de bak weer met de deksel en laat de bak 12 uur staan (bijvoorbeeld op het aanrecht). 

2. Water afgieten

 • Na 12 uur open je één hoek van het deksel en laat je het overtollige water voorzichtig weglopen.

3. Groeiproces

 • Was je handen, verwijder het deksel en plaats de bak in de kweekzak. Bewaar het deksel want deze heb je later weer nodig.
 • Vouw de bovenkant van de kweekzak (de opening) dubbel en sluit deze met twee paperclips.
 • Plaats de kweekzak op een warme plaats, liefst tussen de 20 en 25 graden Celsius. De paddenstoelen groeien het best en het snelst bij een temperatuur rond de 25 graden Celsius. 

Er moet licht bij de kweekzak komen, maar geen direct zonlicht. Plaats de kweekzak niet boven de verwarming omdat deze dan kan uitdrogen.

Na ongeveer 14 dagen komen de eerste paddenstoelen op. Deze kunnen binnen een paar dagen tot een week uitgroeien tot ze volwassen zijn en kunnen vervolgens geoogst worden. 

4. Oogsten

Het beste moment om paddo’s te oogsten is wanneer het vliesje aan de onderkant van de hoed begint te scheuren. Als je te lang wacht, scheurt dit vlies zodat de paddenstoel zijn sporen laat vallen. Hierdoor kleurt het mycelium en de binnenkant van de zak zwart. Dit is onschuldig maar het is beter om de paddenstoelen te oogsten, voordat dit gebeurt. Pak de paddenstoel onderaan het steeltje vast, draai en trek voorzichtig.

Paddenstoelen groeien niet allemaal tegelijk, maar in zogenaamde vluchten, of ‘flushes’. Pluk alle paddenstoelen die klaar zijn en laat enkele staan als deze nog in ontwikkeling zijn. Kleine pinheads die niet verder groeien kun je beter laten staan. 

5. Volgende vlucht

Nadat je de vlucht paddo’s hebt geoogst, kun je de kweekbak klaar maken voor de volgende vlucht. Je kunt namelijk meerdere keren van één kweekset oogsten!

Meteen na het oogsten verwijder je alle niet-uitgegroeide paddenstoelen voorzichtig, zodat je de voedingsbodem niet beschadigt. 

Herhaal nu vanaf Stap 3. Giet de kweekbak weer vol met water, laat 12 uur staan met deksel en giet daarna het overtollige water weg. Plaats de bak weer in de kweekzak en sluit deze met de paperclips. Wacht af tot de paddo’s beginnen te groeien en vervolgens is het oogsten maar!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.236 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.