GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Leren doseren
In dit blog artikel
In dit blog artikel Een nieuwe drug leren kennenHet wegen van de dosisBoostingDoseren met psilocybinePaddo’sPaddothee makenAlcohol
Deel:

Leren doseren

De wereld van psychoactieve stoffen is groot en spannend. Waar onze ouders en grootouders stiekem in de bibliotheek of in de boekenkast van een (te) gekke oom of tante snuffelden, op zoek naar informatie, staat tegenwoordig alles wat je maar weten wilt over drugs gewoon op het internet!

Er zijn heel veel websites, de één al wat betrouwbaarder dan de ander. Neem daarom nooit zomaar iets voor waar aan, maar probeer zo veel mogelijk onderzoek te doen. Nooit was het zo gemakkelijk om te experimenteren met middelen. Research Chemicals schieten overal als paddenstoelen uit de grond terwijl er niks over hun werking bekend is. Gouden regel is dan ook om niks te gebruiken waarvan je niet zeker kunt weten wat de effecten kunnen zijn.

Het is altijd fijn als je een goede vriend(in) of familielid hebt die je persoonlijk advies kan geven. Iemand die samen met jou de eerste stappen kan zetten op ontdekkingsreis. Laten we niet vergeten dat mensen nieuwsgierig zijn en over het algemeen graag dingen uitproberen. Met de hulp van informatieve bronnen en mensen om je heen kun je je beschermen tegen een negatieve ervaring.

Een nieuwe drug leren kennen

2C-B, MDMA, LSD, DMT, Ketamine, Psilocybine, Mescaline… Al deze stoffen en meer kunnen zeer uiteenlopende effecten teweeg brengen. De juiste dosis kiezen kan zorgen voor een geweldige tijd, een te lage dosis kan irritant zijn, een te hoge zeer oncomfortabel, beangstigend en potentieel gevaarlijk!
Wanneer je een nieuwe stof wilt testen, kies dan voor een rustige, vertrouwde omgeving met mensen die je kent. Deze nieuwe ervaring kan verkeerd uitpakken, wanneer je je paranoïde of angstig gaat voelen, of te veel bezig bent met wat er om je heen gebeurd. Ook kan het risicovol zijn wanneer je je omgeving niet kent.

Om te voorkomen dat je voor vervelende situaties komt te staan, is het altijd slim om een nieuwe stof te testen door hier een kleine hoeveelheid van te nemen, kleiner dan een ‘normale (trip) dosis’. Op die manier kun je testen hoe je reageert op de stof. Iedereen is anders, de één heeft veel meer nodig dan de ander, om hetzelfde effect te bereiken. Ook is het mogelijk dat je een allergische reactie vertoond op een bepaald stof, met nare gevolgen. Zeker als je een gevoeliger persoon bent, of echt heel weinig ervaring hebt!

Het wegen van de dosis

Weegschaaltje

Investeren in een weegschaaltje van hoge kwaliteit is aanbevolen, zeker wanneer het gaat over hoeveelheden kleiner dan 50mg.
Tip: Koop met een groepje vrienden samen een weegschaaltje van hoge kwaliteit. De Tanita weegschaal geeft zeer nauwkeurig de hoeveelheden aan die je moet weten!

Probeer altijd de dosis op een rustig moment te wegen en altijd wanneer je nuchter bent. Onder invloed is een fout sneller gemaakt.

Op het oog

Zonder weegschaaltje doseren gebeurd ook en wordt op verschillende manieren gedaan. Er zijn gebruikers die geloven dat ze op het oog kunnen inschatten hoeveel poeder nodig is voor één persoon.
Een techniek die wordt gebruikt is een hoeveelheid poeder op een stukje ruitjespapier te verdelen. De doseringen worden aan de hand van het aantal ruitjes verdeeld.

Boosting

Boosting wil zeggen dat er een tweede dosis wordt genomen, op een later moment. Wanneer dit is, kan verschillen: voor, tijdens of na het hoogtepunt van de effecten van eerste hoeveelheid. Je kunt ook boosten met een andere stof. Bijvoorbeeld: je neemt een dosis MDMA en boost dit later met een kleine hoeveelheid cannabis met een vaporizer.

Met boosten kun je de ervaring intensiveren, verlengen of veranderen. Het kan bijvoorbeeld meer psychedelisch worden, of energieker. Het is belangrijk te beseffen dat je nooit ‘terug’ kunt gaan naar het hoogtepunt van een tijd geleden. Teleurstelling kan veroorzaakt worden wanneer je denkt dat de trip weer op dezelfde manier zal verlopen, wanneer je meer bij pakt. Het is dan aanbevolen om helemaal niet meer bij te pakken! Ook kan het slim zijn om van te voren af te spreken wat het maximum is dat je zult nemen en je hier aan te houden. Bespreek dit met jezelf en/of met degene met wie je neemt.

Doseren met psilocybine

Magische Truffels

Sirius biedt in het assortiment aan Magische Truffels verschillende doseringen aan. Een standaard dosering is 10 gram. Het wordt echter iets ingewikkelder: de verschillende truffelsoorten variëren in sterkte. Dit wil zeggen dat je met 10 gram niet altijd eenzelfde hoeveelheid actieve stof binnen krijgt.
Gelukkig worden ze ingedeeld in een handig overzicht, waarin duidelijk te zien is wat je ongeveer kunt verwachten van de soort die je gekozen hebt.
Voor beginners is het hoe dan ook verstandig om met minder dan 10 gram te beginnen.
Echt ervaren psychonauten en af en toe de enkeling die nu eenmaal meer psilocybine nodig heeft voor hetzelfde effect, zijn er doseringen van 15 gram.

Let op!

Vaak verdelen gebruikers hun dosis Magische Truffels in twee porties. Dit kan ik niet aanbevelen en ik zal je vertellen waarom. Je lichaam bouwt heel snel een tolerantie op voor de actieve stof. Dit wil zeggen dat het tweede deel van de dosis veel minder goed wordt opgenomen, dan wanneer je alles in één keer zou nemen. De tweede portie kan wel het effect wat verlengen, maar gaat veel minder haar kracht kunnen uiten en zal dus voor een minder sterke ervaring zorgen. Binnen een half uur kan je lichaam al minder goed de actieve stoffen opnemen.

Paddo’s

Het is goed om te weten dat het doseren van paddo’s niet te vergelijken is met het doseren van Magische Truffels. Bij paddo’s bestaat het gedroogde gewicht uit ongeveer 1/10 van het verse gewicht. Omdat paddo’s in de koelkast niet zo lang houdbaar zijn (even lang als een bakje champignons dat je in de supermarkt koopt) drogen veel kwekers hun oogst. Let op: het drogen van psilocybine-houdende paddenstoelen is verboden in Nederland!
Meestal wordt een standaard hoeveelheid VERSE paddo’s gezien tussen de 5 gram en 12.5 gram. Het is altijd slim je tolerantie te testen en de dosis bij een nieuwe trip eventueel iets te verhogen.

Tip: Hou altijd goed bij wat de doseringen waren bij je trips, zodat je een overzicht krijgt van jouw gevoeligheid (en die van je vrienden).

Paddothee maken

Bij het maken van paddothee creëer je een gelijke hoeveelheid actieve stof en weet je dus dat iedereen evenveel binnen krijgt. Bij het eten van de gedroogde paddo’s kan het zomaar zijn dat een klein paddenstoeltje veel krachtiger is, dan een andere groter exemplaar. Dit komt omdat de stoffen in paddo’s niet altijd gelijk verdeeld zijn. Zorg ervoor dat je bij het maken van thee enkel heet water gebruikt, bij kokend water gaat psilocybine kapot!

Alcohol

Wees altijd waakzaam wanneer je weet dat je alcohol gaat combineren met andere stoffen. Alcohol zorgt ervoor dat je inschattingsvermogen er sterk op achteruit gaat. In de meeste gevallen kan alcohol een negatieve impact hebben op je ervaring. Zo kan het ervoor zorgen dat je veel minder helder bent, minder visuele effecten hebt en achteraf geen idee meer hebt wat je nu eigenlijk van je ervaring vond.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.236 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.