GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Paddo Kweekset Handleiding
In dit blog artikel
In dit blog artikel Kweek je eigen paddo's!Stappenplan paddo grow kit StealthboxTips & Trucs voor het beste resultaatHoe bewaar ik mijn paddo's? Microdoseren met paddo's
Deel:

Paddo Kweekset Handleiding

Het kweken van je eigen magische paddenstoelen is een proces dat niet veel moeite kost en je een diepere connectie geeft met deze bijzondere schenkers van een kosmische ervaring!

Kweek je eigen paddo's!

Bestel hier je Sirius Stealthbox en begin met het kweken van je eigen psilocybe paddenstoelen. Stealthbox wil zeggen dat de kit die je van ons krijgt toegestuurd in een eenvoudig witte verpakking zit zonder opdruk. De paddo kweekset is gekoloniseerd met mycelium. Dit mycelium is een ondergronds netwerk, van waaruit de paddenstoelen (vruchtlichamen) ontstaan. Je kunt het vergelijken met, bijvoorbeeld, een appelboom: De boom (het mycelium) en de appels (paddenstoelen, oftewel vruchtlichamen). Zodra de omstandigheden optimaal zijn, begint het mycelium te ‘bloeien’ en produceert haar paddo’s.

Stappenplan paddo grow kit Stealthbox

Zorg ervoor dat je handen en omgeving schoon zijn. Open de doos en neem de kweekset, plastic zak en paperclip. Open de kweekset en spoel het deksel af onder stromend water. Bewaar het deksel, dit heb je later (voor volgende flushes) weer nodig.
1. Plaats de grow kit zonder deksel in de meegeleverde plastic zak. Vouw de opening van de plastic zak een paar keer dubbel en bevestig de twee meegeleverde paperclips.
2. Kies je kweekruimte. De ruimte moet constant tussen de 20-28 graden Celcius zijn. Maak gebruik van een warmtemat om de temperatuur te reguleren*. Plaats de kweekset zodanig dat ze daglicht krijgt (nooit in de volle zon plaatsen). Spray elke dag de binnenkant van de plastic zak met water en laat tevens wat verse lucht binnen.
3. Zodra de eerste pinheads verschijnen (kleine bolletjes) kun je de kweekzak een beetje openen zodat water kan verdampen. Dit kan tot 3 weken duren.
4. Ongeveer een week na het verschijnen van de eerste pinheads kun je voor het eerst oogsten. De paddenstoelen zijn klaar wanneer de vliesjes onder de hoed op het punt staan te scheuren. Wanneer dit gebeurt verliezen de paddenstoelen hun sporen en dit maakt een volgende oogst lastig.
5. Oogst de paddenstoelen door ze onderaan bij hun steeltje te nemen en met een draaibeweging ze los te trekken.
6. Voor de volgende oogst haal je de kweekset uit de plastic zak en giet er schoon kraanwater in. Plaats het deksel en laat 12u weken. Giet vervolgens het overtollige water weg en begin het proces vanaf stap 1.
* Zet de warmtemat aan en plaats de kit er op. Zet de warmtemat na twee dagen uit.
Wanneer de eerste pinheads verschijnen zet je de warmtemat weer aan. Open de plastic zak een beetje zodat overtollig water kan verdampen.
Let op: Begin de kweek zodra je de kweekset hebt ontvangen (wachten zal de opbrengst verlagen). Indien dit niet meteen mogelijk is, bewaar de kit dan bij een temperatuur van 10-18 graden Celcius.                                                                       

Tips & Trucs voor het beste resultaat

1. Om te voorkomen dat paddenstoelen tegen de zijkanten van de kit groeien, tape je voor je begint met kweken duct tape of aluminium folie om de zijkanten van de plastic kweekbak.
2. Wanneer de myceliumcake alsnog tegen de zijkanten aan blijft produceren, haal je ze uit de kweekbak en plaats  je ze los, evt. ondersteboven, in de kweekzak.
3. Maak foto’s van het kweekproces zodat wij indien nodig a.d.h.v. deze foto’s kunnen determineren wat er fout is gegaan.

Hoe bewaar ik mijn paddo's? 

Wat doe je nu met deze verschillende ‘flushes’ van paddenstoelen? Net zoals bij de champignons uit de supermarkt, zijn psilocybe paddenstoelen beperkt houdbaar. In de koelkast kun je ze tot een week bewaren. Er zijn manieren waarop je je oogst lang kunt bewaren.

Let op: Paddo’s drogen is verboden in Nederland!

1. Leg de geoogste paddenstoelen op ongebleekt keukenpapier, bij een warme droge plek, bijvoorbeeld in de buurt van een verwarming. Laat het vocht uit de paddo’s, tot ze droog zijn en gemakkelijk breken (ze zijn nu nog zo’n 10% van hun originele gewicht)

2. Nu kun je ze maanden lang bewaren in een donkere plek. Om ze voor *eeuwig* te bewaren, kun je ze in een zipzakje stoppen en invriezen.

Microdoseren met paddo's

Aangezien paddo’s kunnen variëren in sterkte, zijn ze minder geschikt dan microdoseren met truffels. Als je hier toch mee wilt experimenteren, is het aan te raden de goed gedroogde paddenstoelen te vermalen tot poeder. Dit kan met een schone koffiemaler. De mix die je nu hebt gemaakt is egaler in actieve bestanddelen, waardoor je niet voor verassingen komt te staan.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.073 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.