GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Creëer je eigen Psychoactieve Droomtuin
In dit blog artikel
In dit blog artikel Morning GloryHawaiian Baby WoodroseAnadenanthera ColubrinaPapaver SomniferumMescaline Cactus zaadjes
Deel:

Creëer je eigen Psychoactieve Droomtuin

Neem een voorsprong en wacht niet tot het lente wordt! Wanneer je nu al begint met zaadjes te planten, kun je sterkere planten verwachten en heb je voor je het weet een prachtige tuin met psychoactieve eigenschappen. 

Morning Glory

Morning Glory zijn prachtige kruipplanten met bloemen in verschillende kleuren van roze, paars tot wit. Ze bevatten, net als Hawaiian Baby Woodrose, de psychedelische stof LSA. Deze stof is verwant aan de stof LSD maar minder heftig.

 1. Morning Glory houdt niet van verpotten, dus kies een permanente kweekbak van 0.5 meter doorsnee en 0.5 meter diep.
 2. Wanneer je het plantje later in de volle grond wil zetten, kies dan voor een klein turfpotje (dit kun je zo de grond in stoppen, het vergaat vanzelf) van 7.5 cm diep.
 3. Plant de zaadjes ondiep in vochtige aarde. Zorg ervoor dat de aarde goed gedraineerd is.
 4. Zet de potjes bij een raam op het zuiden, of met zo veel mogelijk licht. De ideale temperatuur is 20 tot 30 graden Celcius.
 5. Tussen de 5-21 dagen zullen de zaadjes ontspruiten. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet zeiknat.
 6. Zodra de laatste vorst voorbij is en de wortels goed verankert zijn, kun je de potten buiten zetten. Laat de planten wennen aan het licht, door ze eerst een paar dagen in de schaduw te laten staan en vervolgens te verplaatsen naar meer direct licht.
 7. Morning Glory is een klimplant. Zorg voor een stevige stok waar ze zich omheen kunnen winkelen. Dit is nodig wanneer de plant ongeveer 15cm groot is. Alternatief idee is om de plant in een mandje te plaatsen en de ranken hier overheen te draperen.
 8. Wanneer je Morning Glories volwassen zijn hebben ze nog maar weinig water nodig. In vochtige of koele omstandigheden hebben ze helemaal geen water nodig.

Hawaiian Baby Woodrose

Voor Hawaiian Baby Woodrose gelden gelijkaardige kweektechnieken als Morning Glory. Ook dit is een zeer mooie elegante kruiper met grote bloemen. Het grote verschil is dat HBW veel trager groeit dan Morning Glory.

 • Zeer belangrijk een ruime kweekbak te kiezen, zodat de wortels vrij spel hebben. Een 75 liter bak is aanbevolen.
 • Het zaadje heeft een zeer dikke huid, dus best kun je een lichte inkeping maken, aan de andere kant van het zaadoog.

Anadenanthera Colubrina

Anadenanthera Colubrina is een tropische peulvruchtenboom en komt voor in Zuid-Amerika. Volgroeid kan ze wel 20 meter hoog worden. De bladeren van deze boom zijn diepgroen en varenachtig. De bruine peulen bevatten zaden die psychedelische eigenschappen bevatten. De zaden bevatten bufotenine en in kleine hoeveelheden DMT en 5-MeO-DMT. Van de zaden wordt een hallucinogeen snuifmiddel gemaakt, cebil genaamd. De boom bezit tevens heerlijk geurende bloemen.

 1. Laat de zaden een nacht weken in water.
 2. Maak een grondmix van gelijke delen tuinbouwzand, perliet of vermiculiet. Aangezien de zaden gemakkelijk rotten, is het beter geen groeimedium te gebruiken van organisch materiaal. Neem kleine potjes en vul ze met de grondmix. Besproei vervolgens het medium met water en wacht tot het water wegloopt.
 3. Plaats in elk potje een zaadje. Doe dit door het zaadje op het oppervlak van de aarde licht te drukken. Bedek vervolgens met een dun laagje perliet of vermiculiet. Dit beschermd het zaadje en zorgt er voor dat er lucht en licht bij het zaadje kan komen.
 4. Plaats de potjes binnen op een zonnige plek, of zorg voor artificieel licht. Qua warmte zou de lucht ongeveer 24 graden Celcius moeten zijn en de temperatuur van de aarde ongeveer 21 graden Celcius. Indien je een groeilamp gebruikt, plaats deze dan 25 tot 30 cm boven de zaadjes.
 5. Besproei dagelijks licht de zaadjes. Binnen 7 top 14 dagen ongeveer ontspruiten de zaadjes.
 6. Wanneer de zaailingen ongeveer 15 tot 18 cm hoog zijn kun je ze verpotten in een grote pot. Kies de meest zonnige locatie. Ze houdt van voedzame aarde. Neem hiervoor 2 delen potgrond, 2 delen bouwzand en 1 deel organisch compost of  goed gerijpte mest van herbivoren.

Aangezien het hier vriest moet ze in de winter binnen worden gehouden.

Papaver Somniferum

Ook wel poppies genoemd, dit zijn prachtige elegante bloemen. Bij Sirius te verkrijgen in Lila en Wit

 • De zaden kunnen tussen september en eind april gezaaid worden. De grond liefst goed  bemest en let er op dat water goed kan weglopen.
 • Wanneer je hebt gezaaid bedek je ze met een zeer dunne laag grond. Houdt de aarde vochtig tot ze zijn ontkiemd. Na een week ongeveer ontspruiten ze. Hierna geef je ze af en toe water, zodat ze niet gaan rotten.
 • Het is overigens ook mogelijk in potten te zaaien (bijvoorbeeld wanneer je enkel een balkon hebt). Het is belangrijk dat de potten groot genoeg zijn voor een gezonde wortelgroei.

Mescaline Cactus zaadjes

Je eigen mescaline cactus kweken van zaad is een prachtige oefening in geduld. Als het jou allemaal niet snel genoeg kan gaan, is een volwassen San PedroPeyote of Peruvian Torch een betere optie. Hier lees je hoe je ze kunt verzorgen.

Benodigdheden voor het kweken van je eigen cactus:

 • Zanderige, goed gedraineerde grond (bijvoorbeeld commerciële cactusaarde)
 • Kleine keramieke potjes van 5 x 5 cm. Keramiek zorgt ervoor dat alles goed kan drogen en voorkomt rot.
 • Stukjes katoen
 • Een tupperware doos met doorzichtig klapdeksel
 • Een kweeklamp
 1. Plaats in ieder keramieke potje een stukje katoen. Hiermee bedek je het drainage gat. Vul vervolgens de potjes met cactusaarde.
 2. Plaats een zaadje in het midden van het potje, hiervoor kun je het best een pincet gebruiken, aangezien ze zo klein zijn. Bedek het zaadje met een zeer dunne laag gezeefde cactusaarde. Gebruik hiervoor een theezeefje.
 3. Plaats de potjes in de tupperware doos. Vul de tupperware doos met een laagje water van ongeveer 6.5 mm. Hierdoor worden de potjes van onder bevochtigd. Dit zorgt voor sterke wortels. Gebruik altijd lauwwarm water! Wanneer je de zaadjes hebt geplant is het belangrijk eenmalig de bovenkant te besproeien met een fijne mist water. De aarde moet vochtig zijn maar niet volledig doorweekt.
 4. Plaats het deksel op de tupperware doos. Het is buiten nog te koud, dus plaats de doos binnen onder een kweeklamp. De ideale temperatuur voor Peyote is tussen de 27- 32 graden Celcius. Voor overige cactussen is dit rond de 21 graden Celcius. Kijk uit dat het niet te heet wordt, dit kan de zaadjes verbranden.
 5. De tupperware doos creëert een mini groeikas en dient gesloten te blijven, behalve één dagelijkse check om de stand van de zaadjes te  bekijken, waardoor er wat frisse lucht bij kan komen. Wanneer er condens op de binnenkant van het deksel ontstaat, veeg dit er dan af.
 6. De zaailingen zien er uit als kleine bolletje. De meeste soorten ontspruiten na een aantal weken. Wanneer dit gebeurd, vervang je het doorzichtige deksel van de tupperware doos met een stuk gaasdoek. Span het rond de doos met behulp van bijvoorbeeld een rubberen band. Hierdoor ontstaat een goede luchtcirculatie. Om dit nog meer te verhogen kun je een ventilator plaatsen.
 7. Wanneer de zaailingen zijn ontsproten, strooi een dunne laag fijn aquarium zand over het oppervlak van de aarde. Hierdoor droogt de grond minder snel uit. Ook ondersteund dit de groei. Verwijder voorzichtig mosachtige begroeiing die kan ontstaan door de vochtigheid.
 8. Je kunt de doos buiten zetten wanneer het buiten warm is (ergens tussen april en juli)
 9. Let er op dat de kleur van de zaailingen donkergroen moet zijn. Wanneer ze gelig zijn krijgen ze te weinig licht, wanneer ze bruin/rood zijn krijgen ze te veel.
 10. Na vier tot vijf maanden (wanneer stekels gevormd zijn), verwijder het gaasdoek voor één tot twee uur  zodat ze kunnen wennen aan direct licht. Bewater de zaailingen nu van boven, twee keer per week. Bewater altijd rond de zaailingen. Wanneer het zeer droog en heet is kun je lichtjes de zaailingen besproeien. De eerste winter hou je de zaailingen binnen. Hou ze op de meest zonnige plek en hou ze vochtig.
Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.280 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.