GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Valentijnsdag: vier de Liefde met Sirius
In dit blog artikel
In dit blog artikel Verliefdheid en LiefdeVier de Liefde met SiriusSensualiteit met afrodisiacaChocolade, vrouwen en seks
Deel:

Valentijnsdag: vier de Liefde met Sirius

Heerlijk, de liefde! En vermoeiend. Zeker in het begin. Je leven staat helemaal op zijn kop en alles is anders. Je ervaart emoties die je nog nooit eerder hebt gevoeld. Je concentratievermogen is op een compleet zijspoor en komt telkens uit bij het onderwerp dat maakt dat je ‘s ochtends als een blije gans uit bed fladdert.

Verliefdheid en Liefde

Persoonlijk ben ik wel geïnteresseerd in onderwerpen zoals het verschil tussen ‘verliefdheid’ en ‘liefde’. Zeker omdat ik zelf verliefd ben en voel hoe de vlinders in mijn buik met de loop der tijd misschien wat trager zijn gaan fladderen met een meer doordachte zwiep van hun vleugeltjes. De kalverliefde maakt plaats voor meer diepgang. Mijn roze bril heb ik nog op hoor! 

Wanneer ik bepaalde wetenschappelijke artikelen lees, schrik ik soms van het koude beeld dat geschetst wordt: verliefdheid dient enkel om twee individuen dicht tot elkaar te brengen, waardoor ze de intimiteit vinden om kinderen te maken en zo de voortgang van de soort te garanderen. Goed, er zal zeker een kern van droge waarheid in zitten, maar voor een romantisch-spirituele ziel zit er veel meer achter. 

Niets zo leuk als het zien van twee oude besjes die na al die jaren nog steeds (of juist nog meer) van elkaar zijn gaan houden. Of het nog steeds verliefdheid is of liefde, is slechts een woordkeuze die er misschien uiteindelijk niet zoveel toe doet. Zolang ze elkaar graag zien en elkaar helpen groeien en bloeien. Geven en nemen. Elkaar aandacht en vrijheid schenken.

Ik weet dat ik nog heel wat te leren heb over ‘de liefde’ en dat het ook hard werken is. Het pad van zelfontwikkeling vraagt om ruimte en vrijheid om te ontdekken. Omdat ik van iemand hou wil ik dit graag delen, met vallen en opstaan. 

Zelf heb ik eigenlijk geen Valentijnsdag nodig om duidelijk te maken dat Cupido mij vol in het hart heeft geraakt. Aan de andere kant: why not? Een dag waarop je elkaar een net wat specialere attentie kunt geven, een spannend cadeautje, een openhartige brief of het geven van een liefdesceremonie. Ook wil ik benadrukken dat het geven en ontvangen van liefde veel verder gaat dan tussen verliefden. 
 

Valentijnsdag chocolade producten


Wat is liefde?

Liefde in de breedste zin van het woord is alles. Het klinkt misschien radicaal of wat zoetsappig maar voor mij bestaat het hele universum uit liefde. Dit idee heb ik niet zelf verzonnen trouwens, maar werd mij denk ik het meest duidelijk tijdens reizen met psychedelica. Toen ik voor de eerste keer in mijn leven tripte werd ik me gewaar van de materie van het universum. Hoewel het niet in woorden te vatten is, komt het woord ‘liefde’ denk ik het dichtst in de buurt van dat gevoel. 

Mooji, een spiritueel spreker vertelt met zachte stem over het woord liefde en de betekenis ervan. Deze liefde is een gigantische kracht die alles tot manifestatie brengt. In mijn persoonlijke zoektocht val ik steeds terug op het gegeven dat het antwoord op elke vraag ‘liefde’ is. Het is de drijfkracht die helpt groeien. 

Op vlak van relaties is liefde eveneens de lijm die verbindt. Niet enkel tussen een koppel (of trio of wat voor relatie je ook hebt), maar ook tussen familie, vrienden en jezelf. Het is veel gemakkelijk van iemand anders te houden als je ook van jezelf houdt. Of je nu verliefd bent of niet, een relatie hebt of single bent, maak van Valentijnsdag (en elke dag die volgt) ruimte om van jezelf te houden en je te overspoelen met de kracht van Liefde. Spread Love and Light!

Vier de Liefde met Sirius

Er zijn natuurlijk tal van manieren om de liefde te vieren en het begint vooral met het openen van je hart. Wil jij van 14 februari een extra liefdevolle dag maken? Hieronder volgen enkele ideeën die ik graag wil delen om het leven te vieren en de liefde van elkaar, van het universum en van jezelf te voelen en je hieraan te blijven herinneren.

Een trip met San Pedro

Waarschijnlijk hoef ik je niet te vertellen dat psychedelica sleutels zijn om liefde te laten stromen. Trippen met een geliefde of/en met jezelf schenkt je de mogelijkheid om een diepe verbinding te maken en te ervaren dat alles één is. Zoals auteur Michael Pollan het verwoordt in zijn boek ‘Verruim je Geest’: uitspraken over de effecten van psychedelica gaan vaak ten onder aan de ontoereikendheid van woorden en hebben een zekere platheid in zich die niet verkeerd zouden staan op een Hallmark kaartje. De ervaring is echter een heel ander verhaal. 

San Pedro, ook wel de ‘Grootvader’ genoemd (waarbij Ayahuasca de ‘Grootmoeder’ is) wordt gezien als een erg liefdevolle cactus met een meer mannelijke energie. 

Het bereiden van San Pedro vraagt om wat tijd en energie en kan dus perfect dienen als ritueel voor Valentijnsdag. Begin vroeg in de ochtend zodat je de rest van de dag kunt besteden aan de trip. 

Sensualiteit met afrodisiaca

In het assortiment van Sirius vind je verschillende planten die een sensuele werking hebben en prima passen in een dag waarbij je extra aandacht wil geven aan de liefde. Deze planten worden al duizenden jaren door de mens gebruikt om het plezier dat ze met elkaar beleven extra te verhogen.
 

Valentijnsdag kruiden


Damiana (Turnera diffusa)

Seks en damiana gaan erg goed samen, voor zowel de man als de vrouw. Onderzoek heeft uitgewezen dat damiana kan helpen het orgasme te versterken. Er zijn genoeg ervaringsverhalen waarbij Damiana wordt omschreven als sensueel, ontspannend en als verbeteraar van de seksuele prestaties. Deze heerlijk aromatische plant is geschikt om te roken, al dan niet in combinatie met cannabis, of te gebruiken als thee. In Mexico heeft ze de status van lustopwekkend en seksueel stimulerend kruid.

Verder heeft Damiana een positieve invloed op de stemming en kan helpen om lekker te slapen. 

Muira puama 

Muira puama, ook wel ‘potentiehout’ genoemd, is een plant waarvan voornamelijk de wortels gebruikt worden om een seksueel medicijn mee te maken. Ze vindt haar oorsprong in het regenwoud en wordt hier al vele jaren gebruikt als middel om de seksuele prestaties te verhogen. Muira puama wordt ingezet als afrodisiacum (lustopwekker) en als medicijn om bijvoorbeeld impotentie te verhelpen. Qua effecten zorgt Muira puama voor een gevoelige huid en betere bloeddoorstroming. Tevens heeft Muira puama de reputatie te helpen bij mannen die moeite hebben met het krijgen van een erectie. Uit onderzoek blijkt dat de plant niet enkel als lustopwekker en seksueel stimulerend middel werkt, maar ook op andere vlakken gunstig kan zijn. (Dit onderzoek is in het Engels. Gebruik een vertaalmachine om de Nederlandstalige versie te lezen). Muira puama heeft ze een positieve invloed op de hersenfuncties, met name bij het verbeteren van het geheugen. Ook het verlagen van stress zou wordt toegeschreven aan deze afrodisiac. 

Erotische en ontspannende Catuaba

Als derde afrodisiac wil ik het graag hebben over Catuaba. Alweer afkomstig van het Amazonewoud. Catuaba is een woord in het Guarani en betekent ‘wat kracht geeft aan een Indiaan’. Vaak wordt gedacht dat Catuaba afkomstig is van één enkele boom, maar in werkelijkheid wordt dit aphrodisiac gemaakt van verschillende soorten, waaronder Erythroxylum vaccinifolium. Catuaba bestaat uit de bast van deze boomsoorten die afkomstig zijn van Brazilië. Van deze bast wordt een aftreksel gemaakt. Ze wordt hier traditioneel als liefdesdrankje gedronken, voordat men het bed in duikt. In de traditionele geneeskunde van Brazilië wordt Catuaba tevens als medicijn ingezet om het centrale zenuwcentrum te stimuleren. De ontspannende werking zou bijvoorbeeld helpen bij mensen met een depressie of ADHD. 

Uit onderzoek blijkt dat Catuaba een aantal alkaloïden bevat, zogenaamde catuabinen. Deze stoffen werken op een gelijkaardige manier als hoe bepaalde medicijnen hun werking doen die effect hebben op het centrale zenuwstelsel en gebruikt worden in de behandeling voor mensen die depressief zijn of bijvoorbeeld een verslaving hebben. Verschillende dierproeven laten zien dat Catuaba een rustgevende werking heeft en antidepressieve eigenschappen bezit. (Bonassoli, V.T. et al, 2012). 

Chocolade, vrouwen en seks

Zorgt het eten van een stukje chocolade ervoor dat je meer zin krijgt in seks? En houden vrouwen echt meer van chocolade dan van mannen? Als ik om me heen kijk zie ik mannen net zo goed met groot plezier van cacao genieten als vrouwen, dus ik denk dat ik veilig kan stellen dat mensen in het algemeen van chocolade houden. Als vrouw zijnde merk ik dat mijn hunkering naar chocolade groeit wanneer ik mijn maandstonden heb. Redenen hiervoor zouden zijn dat het serotonine niveau rond deze periode daalt (vandaar dat vrouwen inderdaad meer last hebben van een slecht humeur) en cacao deze weer helpt stijgen. Dus, met andere woorden: chocolade maakt gelukkig! Maar, dan wel een klein stukje (per dag) en liefst zo puur mogelijk. 

Het eten van chocolade is voor mij een stuk minder aantrekkelijk als ik weet dat de cacao op een onethische manier is verkregen. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die het hart op de juiste plaats hebben en kiezen voor duurzame, fairtrade cacao. 

En als je het dan écht sensueel wilt maken, kies je voor chocolade aangevuld met aphrodisiaca! Chocolate Love doet dit op een slimme manier door lustopwekkers toe te voegen aan chocolade. Een traktatie voor zowel de vrouw als de man.
 

Chocolate Love chocolaatjes   Harem Power chocolaatjes voor mannen


Harem power voor mannen

Ook zijn er interessante chocolaatjes voor mannen. Harem Power bevat natuurlijke ingrediënten van over de hele wereld, die samengebracht zijn in een blend die er voor zorgt dat ze de bloedstroom richting de geslachtsdelen verbeteren. Een ruim 600 jaar oud Ottomaans harem-geheim!

Of chocolade en seks een duidelijke link met elkaar hebben, is wetenschappelijk niet bewezen. Toch is er voor velen een mentale band tussen het eten van deze lekkernij en erotiek. Vrolijke Valentijnsdag!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.256 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.