GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Samen genieten van cannabis (in tijden van corona)
In dit blog artikel
In dit blog artikel Een gesprek voeren met wietSociale Set en Setting met wietVredespijp roken met cannabisSociaal cannabisgebruikVolcano Hybrid vervangbare mondstukjesCannabis lekkernijenWetenschappelijk onderzoek naar cannabis en corona
Deel:

Samen genieten van cannabis (in tijden van corona)

Tegenwoordig wordt cannabis in bepaalde delen van de wereld meer gerespecteerd en gewaardeerd. Geïnteresseerden zijn onder andere beleidsmakers en bedrijven. In de VS is er een ware cannabis-industrie ontstaan en begint het een enorme business te worden.

Niet alleen voor ‘medical marijuana’, ofwel het gebruiken van cannabis om onder andere pijn te bestrijden, epilepsie, slaapproblemen enzovoort, ook de recreatieve kant van cannabis komt meer naar boven. De focus op het aspect van cannabis als medicijn ligt nu net zozeer op het genot ervan. Er zijn vele manieren waarop je van cannabis kunt genieten en de mens weet dat al duizenden jaren lang. 

Een gesprek voeren met wiet

Eén van de leuke dingen van wiet is dat je er samen van kunt genieten. Als ik een joint rook, deel ik deze het liefst met een goede vriend of vriendin. Vaker wel dan niet ontstaan er filosofische gesprekken (die ik niet altijd kan navertellen) en kunnen we het hebben over zaken waar ons onderbewustzijn zich wel mee bezig houdt, maar niet altijd duidelijk tot de oppervlakte laat komen. 

Tijdens een gesprek waarin twee mensen alcohol hebben gedronken, is de tong losser en worden onderwerpen aangesneden die normaal gesproken onaangeroerd blijven. Het is me al vaker overkomen dat ik een dronken gesprek voerde en achteraf besefte dat ik hele stomme dingen zei. Of dat ik een gesprek hoorde in een bar en me weer eens realiseerde dat je met alcohol wel gemakkelijker praat, maar dat die gesprekken meestal niet zinvol zijn en je achteraf zelfs spijt hebt. Met wiet heb ik dat nog nooit gehad. Hoewel er ook meestal een zekere mate van ‘losse tong’ aanwezig is, werkt het op een compleet andere manier en zorgt het voor een ander soort type gesprekken. Natuurlijk heeft het ook allemaal met dosering en wietsoort te maken.

Wanneer ik echt heel stoned ben, worden interessante gesprekken soms net te ingewikkeld en vinden zowel mijn gesprekspartner als ikzelf kop noch staart. Dan is het meestal beter om gewoon te zwijgen en gezamenlijk in onze eigen gedachtegang te vertoeven. 

Sociale Set en Setting met wiet

Als je om je heen kijkt en je ziet mensen drinken in sociale gelegenheden, valt het soms op dat hun eerste laag schaamte steeds meer verdwijnt en ze zich steeds vrijer beginnen te gedragen. Ik heb zelf ook ervaring met het gevoel eerst een paar glazen wijn te willen drinken voor ik durf te dansen. Cannabis werkt heel anders dan alcohol. 

Het voelt prettig aan om in een rustige omgeving te blowen. Ikzelf vind een drukke plek met veel prikkels meestal te overweldigend. Wanneer ik op een chaotische plek wiet gebruik kan ik me ongemakkelijk gaan voelen. Misschien heb je zelf ook ervaring met het paranoïde gevoel dat je kunt krijgen, wanneer je met een grote groep mensen bent die je niet kent en je net een paar trekken van een joint hebt genomen. Als jij iemand bent die daar negatieve ervaringen mee heeft, kan ik je aanraden meer aandacht besteden aan je Set en Setting. Bij een trip met bijvoorbeeld Magische Truffels is dit een gouden regel: zorg er altijd voor dat je tript op een dag dat je geen verplichtingen hebt, je goed in je vel zit en je in een veilige omgeving bevindt met mensen die je vertrouwt. Voor cannabis kun je dit net zo goed stellen. Vermijd onaangename situaties door aandacht te besteden aan de plek waar je wiet gebruikt en met wie. Alleen op de bank in een rommelig huis, terwijl je verdrietig bent omdat je ruzie hebt met iemand van wie je houdt, is geen goede Set en Setting voor het opsteken van een joint. Het respecteren van de plant en haar met aandacht te gebruiken geeft de beste resultaten. 

Vredespijp roken met cannabis

De inheemse bevolking van Noord-Amerika maakte al gebruik van cannabis als manier om samen te komen en als geneesmiddel. Zij gebruikten de plant niet enkel voor het maken van touw. Ze lieten de zaden in water weken en aten dit tegen winderigheid. Ook de wortel gebruikten ze in de vorm van een brouwsel, dat hielp tegen ontstekingen in het hoofd en andere delen van het lichaam, gewrichtspijn en spierkrampen. Er zijn aanwijzingen gevonden die aangeven dat de bepaalde stammen cannabis gebruikten, niet alleen als medicijn, maar ook om andere, meer sociale redenen. Zij zagen het roken van cannabis als een psychologisch hulpmiddel en als stimulans, bijvoorbeeld om vrede te maken. De naam ‘vredespijp’ heeft dus zeker een extra betekenis.

Sowieso was het gebruik van tabak een manier die de inheemse bevolking al sinds het begin der tijden gebruikte en later oversloeg op andere delen van de wereld. Maar hoe kwam cannabis bij hen terecht vanuit Azië? Waarschijnlijk was dit een combinatie van culturele, politieke en economische invloeden. De kapitalistische invloed, slavenhandel en het kolonialisme brachten cannabis vanuit Europa naar Noord- en Zuid-Amerika. Zo brachten onder andere de Britten, Portugezen en Spanjaarden cannabis over de oceaan mee toen ze daar huis hielden en de inheemse bevolking onder druk zetten. De stammen die zij tot slaven maakten kwamen in contact met cannabis. Volgens bepaalde bronnen zouden deze slaven rustiger worden en kwam dit de slavenhandelaars goed uit. 

Sociaal cannabisgebruik

Helaas leven we in een tijd waarin het niet meer vanzelfsprekend is om samen met een groepje mensen vredespijp te roken. De ‘puff puff pass’ cultuur staat op een laag pitje. Cannabis staat erom bekend mensen te verbinden, samen te brengen en te herenigen. Het doorgeven van een joint lijkt onlosmakelijk verbonden met sociaal cannabisgebruik.

Door corona is het geen goed idee om je joint aan iedereen uit te delen en zijn er andere oplossingen nodig om toch nog samen te kunnen genieten van wiet. Het is verstandig je te beperken tot de mensen die heel dicht bij je staan en je joint niet met iedereen uit te wisselen. Niemand weet hoe de wereld er morgen uit ziet en welke maatregelen nog getroffen gaan worden. Gelukkig zijn er verschillende creatieve oplossingen mogelijk! 

Volcano Hybrid vervangbare mondstukjes

Een oplossing van Storz en Bickel is het design van vervangbare mondstukjes voor zowel de Volcano Hybrid, Volcano Digit en de Plenty. Deze oersterke tafelmodel vaporizers garanderen een stevige vape sessie die je kunt delen met je vrienden, zonder dat jullie speeksel uitwisselen.

Cannabis lekkernijen

Van cannabis koekjes, tot spacecake, tot wietchocolademelk… de opties zijn eindeloos. Natuurlijk is dit een andere ervaring dan een joint, maar misschien ontdek je wel dat het eten van wiet in plaats van het roken verschillende voordelen heeft (het is lekker, het effect duurt langer, het kan voor een meer psychedelisch effect zorgen).

Wetenschappelijk onderzoek naar cannabis en corona

Ondertussen zijn er verschillende wetenschappelijk onderzoeken gaande die onderzoeken of cannabis een hulpmiddel kan zijn in de bestrijding van corona. Cannabis sativa L., de veelzijdige plant die voor zo veel verschillende toepassingen gebruikt wordt, zou veelbelovend kunnen zijn als hulpmiddel.

Volgens onderzoekers aan de Universiteit van Lethbridge in Canada zijn er bepaalde CBD-rijke cannabis variëteiten die in de vorm van extract het aantal virus-receptoren doet afnemen. Op die manier kan het virus veel minder gemakkelijk het lichaam binnendringen. Volgens onderzoeker dr. Kovalchuk heeft het voornamelijk te maken met de ontstekingsremmende werking van CBD. Omdat de studie weinig financiële steun krijgt, is er verder nog te weinig hard bewijs en duidelijkheid over de exacte werking. Ook in Israël concentreren wetenschappers zich op de mogelijk versterkende werking van CBD in bestrijding tegen corona. Volgens hen zou het activeren van het endocannabinoïden systeem het immuunsysteem kan boosten.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Worlds best assorted online smartshop Uitstekend
4.9
Op basis van 4.530 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:
Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.