GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Versla je winterdepressie met Sirius tips!
In dit blog artikel
In dit blog artikel Winter in tijden van coronaInnerlijke transformatieBionix Pure Cacao Capsules voor positieve energieIJskoud douchen volgens Wim HofWordt moeder/vader van cannabisplantenIdeale buitenkweek cannabiszadenDromen met Calea zacatechichi en African Dream Root
Deel:

Versla je winterdepressie met Sirius tips!

Een overvloed aan warme zonnestralen op je huid, in het zachte gras liggen en ‘s avonds laat nog met vrienden buiten rond een kampvuurtje zitten… Deze zomerherinneringen worden nog mooier wanneer je eraan denkt op een gure, donkere winterdag, waarop alles trager gaat.

Verlangend naar de warmte vergat ik waardering te hebben voor koning Winter en kon ik niet wachten tot het weer lente werd. Het liefst zou ik de duisternis en traagheid van deze periode overslaan. 

Ook kwam het regelmatig in me op om naar een warmer oord te verhuizen, zoals Brazilië. Op die manier zou ik het Nederlandse winterweer kunnen vermijden en nooit meer bezig te zijn met verkleumde vingers, wintertenen en een tekort aan vitamine D

Winter in tijden van corona

Toch is de koude winter die wij ervaren op het noordelijk halfrond een waardevolle periode. De winter waarin we ons momenteel bevinden is/was voor velen onder ons niet gemakkelijk. Deze periode wordt nog meer dan normaal gekenmerkt door een moment van samenzijn, elkaar warmte en licht geven. In deze corona tijd werd het voor veel mensen onmogelijk om op regelmatige basis gezelligheid te ervaren, het lichtpuntje in de duisternis! We hebben elkaar nodig om vreugde en liefde te laten stromen. Wanneer eenzaamheid ons overvalt kan een depressie al snel op de loer liggen. 

Ik wil in dit blog graag wat tips delen om de winterdepressie het hoofd te bieden en weer geluk en vrede te ervaren. En vergeet niet: na regen komt zonneschijn, uit duisternis komt het licht. 

Innerlijke transformatie

De winter is een prachtig seizoen en de kou is een belangrijk onderdeel van het leven. Het seizoen begint op 21 december en eindigt op 21 maart. De zogenaamde winterzonnewende wordt gekenmerkt door de kortste dag van het jaar, omdat er het minste lichturen zijn. Hierna beginnen de dagen langzaam maar zeker langer te worden. 

Tijdens de winter vinden er in de natuur allerlei transformaties plaats. Zo trekken sommige vogels weg naar warmere oorden en houden andere dieren een winterslaap. Ook zijn er diersoorten die hun uiterlijk aanpassen aan de winterse omgeving. Zo worden de poolvos en sneeuwhaas wit om zich op die manier te camoufleren.

Ook diep van binnen kan er van alles aan het gebeuren zijn dat voor jouw transformatie belangrijk is. Gemakkelijk is het zeker niet, maar het is wel een goede periode om meer naar binnen te kijken en te ontdekken wat aandacht nodig heeft.

Er zijn een aantal tips die ik jou wil meegeven om jezelf meer licht te geven in deze tijden van duisternis. 

Bionix Pure Cacao Capsules voor positieve energie

Tijdens deze winter heb ik de kracht van de Bionix Cacao Capsules ontdekt. Deze natuurlijke capsules geven een boost aan je energieniveau en helpen je meer positiviteit te genereren. Voor mij zijn deze Bionix capsules ideaal om mezelf een lichte schop onder mijn kont te geven en toch een flinke wandeling te maken, ook al is het buiten somber en koud. Het sterke cacao extract bevat de stof theobromine, dat een gelijkaardige energie opwekkende werking heeft als cafeïne, met daarbovenop een positieve werking op de stemming. De capsules werken het best wanneer je ongeveer een uur van tevoren niets meer gegeten hebt. Zelf ligt mijn ideale dosis rond de twee capsules. 

IJskoud douchen volgens Wim Hof

De hitte van de zomer, parelende zweetdruppels en steeds dorst hebben, zorgt ervoor dat een bak met ijswater de beste vorm van verkoeling biedt. 

In de winter is dit echter een ander verhaal. Wie gaat er nu ijskoud douchen wanneer het al koud is? Wel, volgens onder andere Wim Hof is een koude douche precies wat je nodig hebt, wanneer je je immuunsysteem, zelfdiscipline en gevoel van geluk wilt stimuleren. Uit onderzoek blijkt dat een koude douche je sterker kan maken, waardoor je minder snel ziek wordt en beter om kunt gaan met stress. 

De uitdaging voor mij is om een maand lang elke ochtend onder de koude douche te staan. Ondertussen zijn we een week verder en ik begin steeds meer van deze challenge te genieten. Ik kijk vooral uit naar het moment na de douche: een gevoel dat te vergelijken is met het geluk dat je ervaart na even flink sporten.

Mijn lichaam voelt heel wakker en open en het gevoel in me overheerst: ‘Yes! Laten we aan de dag beginnen!’ 

Wordt moeder/vader van cannabisplanten

Waar ik me steeds meer bewust van wordt, is dat ‘zorgen voor’, een diep gevoel van dankbaarheid en tevredenheid kan opleveren. In dit geval spreek ik zowel over het zorgen voor je medemens, als het zorgen voor plantjes in de tuin. Het is een hele goede manier om verveling en eenzaamheid te verdrijven en jezelf en de ander vooruit te helpen. 

We bevinden ons nog altijd in de winter, maar wist je dat er in februari al heel wat kan gebeuren om jouw (outdoor) cannabisplanten een prima voorsprong te geven?

Als je een eigen tuin hebt, is het gezond maken van de grond waarop je wilt kweken het halve werk. Dit kan al eerder in de winter gebeuren. Tijdens de winter is het goed dat je grond bedekt is met een dikke laag ‘mulch’. Dit is een deken van biologisch materiaal zoals bladeren, stro of karton, dat langzaam verteerd en je grond warm en beschut houdt. Door er wat compost door te mengen geef je de grond extra nutriënten, die ervoor zorgen dat jouw wietplanten er later nog beter uit gaan zien. 

Nu is het moment om keuzes te maken over de wietsoort(en) die je zelf wilt gaan kweken. Maak een lijstje met wensen en kijk welke planten het best bij jou passen. Of misschien kweek je wel helemaal niet voor jezelf, maar voor iemand anders. Dit is een hele goede manier om iemand anders gelukkig te maken!

Ideale buitenkweek cannabiszaden

Spoetnik #1 - Paradise Seeds

Deze soort was tijdenlang een favoriet in Amsterdamse coffeeshops. Tevens is de oogst van deze soort ideaal om hasj mee te maken. Ze is een mix tussen Afghani en Hollandse genen en is goed bestand tegen koudere klimaten. De robuustheid van deze soort zorgt ervoor dat ze tegen minder ideale omstandigheden bestand is, zoals vocht, kou en minder zonlicht en is zeer populair onder buiten kwekers die zich in een kouder klimaat bevinden. 

Durga Mata - Paradise Seeds

Een andere sterke soort is Durga Mata. Deze indica wordt veel ingezet als medicijn vanwege haar krachtig lichamelijk ontspannende en pijnstillende werking. Toch is haar werking over het algemeen niet de complete couchlock die andere rustgevende wietsoorten kunnen veroorzaken. Ze is geschikt voor koudere regionen waaronder Noord-Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Tsjechië. 

Dromen met Calea zacatechichi en African Dream Root

De winter brengt een bepaalde rust en stilte die ervoor zorgt dat je al wat sneller in bed kruipt. Het hebben van een vast slaapritme is een belangrijk onderdeel van een goede gezondheid. Hoewel ik in de zomertijd meer energie heb en langer wakker blijf ben ik nooit een nachtbraker geweest. Vrienden van mij zijn dit wel dus ik ben me er maar al te goed van bewust dat verschillende mensen verschillende ritmes hebben. 

Als ik voor mezelf spreek: het liefst ga ik vroeg slapen (in de winter is dit 22u) en sta ik vroeg op (rond 06/07u). In de winter is het gemakkelijk om langer door te slapen en vraagt het wat moed om in het pikkedonker op te staan. Toch merk ik dat dit ritme me helpt om met een goede energie aan de dag te beginnen. Te veel uitslapen zorgt ervoor dat de dag alleen maar nog sneller voorbij is. Overigens wordt het in februari al vroeger licht, dus eerder opstaan betekent dat je ook meer licht kunt opnemen!

Twee planten waar ik graag mee werk zijn zogenaamde “droomkruiden”. Zij kunnen ingezet worden om intenser te dromen of deze beter te herinneren. Op deze manier wordt naar bed gaan een echt avontuur, waarin alles mogelijk is! 

  • Calea zacatechichi, ook wel Dreamherb genoemd, is een droomkruid uit Mexico. Sjamanen van de Chontal-stam in Oaxaca zien de plant als heilig en gebruiken haar tijdens rituelen. De plant wordt verwerkt tot thee of gerookt en ingezet om lucide dromen op te wekken, waarin je de meest onvoorstelbare avonturen kunt meemaken!Zacatechichi is overigens een woord in het Nahuatl en betekent ‘bitter gras’. Bereid je voor op de meest bittere smaak ooit! 
  • African Dream Root is eveneens een super interessant droomkruid. Eigenlijk is het de wortel van de plant Silene capensis. Deze plant vindt haar oorsprong in Zuid-Afrika. Net als Calea zacatechichi kent dit droomkruid een lange geschiedenis aan sjamanistisch gebruik. De actieve bestanddelen in de plant zorgen ervoor dat er een diepere slaap kan ontstaan met levendige dromen, die de dag erna onthouden worden. 
  • Vitamine D supplement (extra belangrijk voor een donkere huidskleur). Mijn Braziliaans bloed vraagt om zon, zon en nog eens zon! Wanneer er voor weken aan een stuk slechts een dun straaltje licht door het grijze wolkendek sijpelt, ligt een somber en zwaar gevoel al snel op de loer. Een manier om deze neerslachtigheid te behandelen, is door jezelf te voorzien van de zon vitamine, oftewel vitamine D.
Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.182 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.