GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Voordelen van kleinschalig cannabis kweken voor eigen consumptie
In dit blog artikel
In dit blog artikel Niet meer dan vijf plantenVoordelen van kweek voor eigen consumptie
Deel:

Voordelen van kleinschalig cannabis kweken voor eigen consumptie

Hoewel steeds meer mensen de voordelen ontdekken van cannabis, is het in vele landen nog steeds verboden. Ook Sirius is tegen het grootschalig kweken van commerciële ongereguleerde cannabis. Maar cannabis is zeer veelzijdig en geeft een goede bijdrage aan het welzijn van de mens. Dit omdat de plant en de mens cannabinoïde bevatten.

Cannabis bevat veel verschillende typen cannabinoïde; wetenschappers hebben er tot nu toe ongeveer 150 kunnen isoleren en men vermoedt dat het er nog veel meer zijn. Bij het consumeren van cannabis gaan de ingenomen cannabinoïde een reactie aan met de receptoren van ons eigen cannabinoïdesysteem. De psychoactieve cannabinoïde zoals THC (Tetrahydrocannabinol ) en THCP (tetrahydrocannabiphorol) geven een reactie af waardoor verandering van waarneming plaatsvind. Wat gebeurd er eigenlijk met de tijd als je stoned bent? Zintuigen werken intensiever, eetlust wordt opgewekt en het heeft een verdovend effect. THC is dan ook een goede pijnstiller. De niet-psychoactieve cannabinoïden, zoals CBD (Cannabidiol) en CBG (cannabigerol) hebben een rustgevend en ontspannend effect. Men kan er simpelweg niet meer omheen dat cannabis een grote invloed heeft op het welzijn de mens. In landen waar medicinale cannabis legaal is, komen steeds meer nieuwe feiten uit onderzoeken die dit bevestigen. Het kweken van je eigen cannabis is een enorme verrijking. Om te beginnen is dit al letterlijk, want het zelf kweken van cannabis voor eigen gebruik bespaart heel veel geld. Als je cannabis waardeert is het enorm fascinerend om het hele proces van zaad tot joint te kunnen volgen én te sturen. Het ligt letterlijk in jouw handen.

De plant is net als de mens een levend wezen en gedijdt het best met rust, reinheid, regelmaat en een aangename omgeving. Met deze factoren gaat het bij ons mensen wel eens mis doordat  onze omgeving, waar wij veelal geen invloed op hebben, soms niet zo aangenaam is. Het is bewezen dat zorgen voor een ander, in dit geval je cannabisplant, een positief effect heeft op de mens. En het geeft je weer een beetje rust, reinheid en regelmaat terug. Het plantje moet groeien, dus probeer daar je rust voor te vinden en doe dat met aandacht. Houd de ruimte van je cannabisplant schoon. Werk met schone spullen. Ruim gemorste aarde op en laat geen spullen slingeren in je kweekruimte. Een schone ruimte is overzichtelijk en rustgevend, het trekt minder vuil aan en nog belangrijker, je verkleint de kans op ongedierte en schimmels.  Kijk daarom regelmatig naar de plant. Niet alleen of ze water nodig heeft, maar kijk ook goed naar de plant zelf. Inspecteer de stam en controleer ook de onderkant van de bladeren. Kijk ook goed naar de wanden en het plafond van je kweekruimte of daar zich niet iets bevind wat er niet thuis hoort. Ongedierte dat zich tegoed doet aan jouw cannabisplant, of schimmels die je plant onherstelbare schade toebrengen, wil je niet in je kweekruimte  hebben. Zo kan je één of twee vaste momenten op een dag even je momentje rust nemen en al jouw focus op de kweek leggen. Dit is in essentie mediteren, wat weer een positieve invloed heeft op lichaam en geest.

Niet meer dan vijf planten

Cannabis die je kweekt voor eigen consumptie is in Nederland bij wet verboden, maar door het gedoogbeleid wordt er tot en met vijf planten niet tot strafvervolging overgegaan. Het zal zich dan in de meeste gevallen beperken tot inbeslagname. Het verbod is het probleem, niet de plant. Ik vind dat het jouw recht moet zijn om cannabis voor eigen consumptie te mogen kweken. Zolang je daar een ander niet mee tot last bent. Én met niet meer als vijf planten hoeft dat ook niet. Kweek daarom ook niet meer dan vijf planten! Bij een buiten kweek kun je andere planten zoals lavendel en kattenkruid zetten om de geur te maskeren. Houd er rekening mee dat bij goede omstandigheden cannabisplanten buiten wel 3 á 4 meter groot kunnen worden, zeker als ze in de volle grond gekweekt worden. En met een meter of 2 breed staat de gemiddelde Nederlandse tuin al snel vol. Toppen, fimmen, scroggen en supercroppen zijn technieken om de planten laag te houden zodat ze minder in het oog vallen. Als je buiten autoflowers kweekt, kan je met een beetje timing meerdere rondes van steeds vijf planten kweken in één zomer. Autoflowers gaan ongeveer een maand na ontkiemen vanzelf bloeien. Een voordeel is dat je ze kan laten bloeien in juli of augustus, wanneer de zon het meest aanwezig is. Autoflowers worden daarom ook niet zo groot, de meeste worden één tot anderhalve meter groot. Hierdoor zijn ze buiten minder opvallend, maar de opbrengst zal iets minder zijn. Wanneer je buiten kweekt en kwaliteit vóór kwantiteit kiest, zit je met autoflowers altijd goed. Kweek veilig! Voor de binnenkweek hebben wij een assortiment aan koolstoffilters om de geur van de plant binnen de kweekruimte te houden. Ook voor kweektenten en veilige apparatuur op het gebied van verlich​ting en klimaat kun je terecht in onze webshop of neem contact met ons op voor een deskundig advies.

Voordelen van kweek voor eigen consumptie

Het kweken van je eigen cannabis heeft een therapeutische werking en is vooral leuk om te doen als je graag cannabis consumeert. Zeker met de voordelen die het met zich meebrengt.

  • De kosten. Het kweken van je eigen cannabis kost ongeveer twee euro per gram, afhankelijk van de stroomkosten. De investering van de apparatuur heb je na de eerste oogst terug verdiend.
  • Je weet wat je consumeert. De legale cannabis die te koop is, wordt illegaal gekweekt. Bij een illegale kweek wordt er niets geschuwd om maar zoveel mogelijk opbrengst te genereren. Er worden dan vaak middelen ingezet die een enorm gevaar voor de volksgezondheid opleveren.
  • Je helpt niet mee aan criminaliteit. Helaas is de grootschalige illegale cannabiskweek steeds meer in handen van criminele organisaties. Door de cannabis te consumeren die je zelf hebt gekweekt help je niet mee om de georganiseerde misdaad financieel te steunen.
  • Het is discreet. Je hoeft dus al niet op pad naar de coffeeshop waar 5 gram de maximale hoeveelheid is. Sommige cannabis consumenten komen niet graag in een coffeeshop simpelweg vanwege het negatieve stigma dat rust op cannabis.
  • Trim. Als je zelf kweekt heb je altijd kleinere topjes en kleine blaadjes over, trim genoemd. Trim is niet het lekkerste om te branden, maar in een vaporizer is dit lekker te consumeren en je profiteert dan toch van de werkzame stoffen.
  • Cannabis kweken voor eigen gebruik geeft meer mogelijkheden. Gebruik je cannabis, of de trim, om een spacecake te bakken, je eigen hasj en rosin te maken of een full spectrum cannabisolie.
  • Je kweekt je favoriete soort. In een koffieshop ben je altijd afhankelijk van de menukaart. Kweek je voor eigen gebruik, kweek je ook je eigen soort. Ontdek hier onze zadencollectie.

Zo zie je dat het kleinschalig kweken van cannabis voor eigen consumptie op meerdere manieren mogelijk is, of je nu buiten of binnen kweekt. Misschien dat het de eerste keer mislukt, maar ik ben van mening dat ieder volwassen persoon die graag cannabis consumeert ook zelf kan kweken. Doe er je voordeel mee!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Worlds best assorted online smartshop Uitstekend
4.9
Op basis van 5.070 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Onze fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN

in Roermond NL Hamstraat 15 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 
en Venlo NL Kleine Beekstraat 5

Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.