GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Biologisch Wiet Kweken
In dit blog artikel
In dit blog artikel Waarom biologisch wiet kweken?Micro-organismenMycorrhizaEn de cirkel is rond
Deel:

Biologisch Wiet Kweken

Hoe krijg je zo veel mogelijk opbrengst op een zo kort mogelijke tijd? Deze vraag is al vaak door de mens gesteld en heeft allerlei nieuwe methodes voortgebracht om de aarde zo snel mogelijk uit te putten en te vergiftigen. Dit kan zo niet langer, beseffen gelukkig steeds meer mensen, waaronder hopelijk jijzelf. De mindset ‘zo veel mogelijk’ is nu steeds meer aan het verschuiven omdat het besef begint door te dringen dat planeet aarde geen onuitputtelijke bron is, en steeds meer laat horen dat ze bezwijkt onder de vraag naar ‘meer, meer, meer’.  

Waarom biologisch wiet kweken?

Je kunt stellen dat je uiteindelijk veel méér terug krijgt van een biologisch gekweekt gewas. De plant en bodem zullen je dankbaar zijn, net als je eigen lichaam. De therapeutische en geneeskrachtige eigenschappen van de cannabisplant kunnen pas echt hun werk doen als ze vrij is van pesticiden en giftige stoffen. Dit gaat op voor allerlei takken binnen de landbouw en kweekwereld, dus ook bij het cultiveren van cannabis. Je wietplanten vol pompen met chemische meststoffen en pesticiden is geen goed idee, vinden steeds meer cannabisliefhebbers. Het aanbod aan natuurlijke voedingsstoffen voor jouw planten wordt steeds meer uitgebreid, samen met kennis die zich verspreid. Het internet is een bron van informatie voor het cultiveren van je eigen cannabis planten op biologische wijze.

Bij Sirius.nl vind je ook een aanbod aan leesvoer, kweekboeken met prachtige foto’s en heldere adviezen. Ook leuk als cadeau voor je liefhebbende cannabisvriend(en).
 

The-organic-grow-book    MarihuanaCannabis

Micro-organismen

Alles is met elkaar verbonden, de planeet is één groot organisme waar wij deel van uit maken. De natuur en wijzelf zijn één en dit betekent dat wanneer wij de natuur ziek maken, wij onszelf ziek maken. Het vernietigen van een ecosysteem dat zo delicaat is opgebouwd is niet meer van deze tijd en heeft rampzalige gevolgen. De smaak en aroma’s van je wietplanten komen vele malen beter tot uiting wanneer ze de kans krijgen om ‘zoals de natuur het bedoelt heeft’ te gedijen, en niet ontzegt worden van hun natuurlijke behoeftes. Een plant is een levend wezen dat zich het best voelt in een zuivere omgeving met frisse lucht, gezonde voeding en natuurlijke insecten- en ziektebestrijders. Je creëert een optimale leefomgeving voor je plant door de kweekomstandigheden te optimaliseren zonder dat je het over een onnatuurlijk boeg hoeft te gooien en schadelijke stoffen gaat gebruiken met alle gevolgen van dien. Ook al zijn ze minuscuul, ze spelen een cruciale rol in een optimale kweekomgeving voor je (wiet)planten: micro-organismen! Deze bacteriën en schimmels hebben de plant heel wat te bieden en mogen in ruil daarvan profiteren van de leefomgeving van de plant zelf en van de suikers die de wortels afgeven. Dit noemt men symbiose, waarbij twee organismen elkaar als het ware een handje helpen en in harmonie met elkaar kunnen leven en hier de vruchten van plukken. Deze microscopisch kleine organismen kunnen jouw planten helpen met het beter opnemen van voedsel, beschermen tegen ziektes en natuurlijke vijanden, en schadelijke stoffen af te voeren. Het is dus van groot belang te beseffen dat de aarde waarin je planten gedijen niet enkel een bron van voedsel is voor je plant maar ook een voor het blote oog onzichtbaar universum is van allerlei micro-organismen die met de plant samenwerken.

Mycorrhiza

Mycorrhiza, schimmels die leven bij de wortels, versterken de plant en beschermen haar tegen allerlei verschillende bodemziektes. Mycorrhiza is essentieel voor het cultiveren van gezonde cannabisplanten. Ze zorgen ervoor dat de plant beter beschermd is tegen giftige stoffen, extreme pH- en temperatuurschommelingen en ze is beter bestand tegen vorst, kou en te veel zout. Bodemziektes kunnen je wietplant verzwakken en dit gebeurd op onzichtbare wijze, in de aarde. Om er zeker van te zijn dat deze positieve bodemschimmels goed hun werk kunnen doen, kun je de aarde een handje helpen met behulp van BAC Funky Fungi. Deze samenstelling van 4 verschillende soorten mycorrhiza zorgt ervoor dat deze positieve schimmels zich kunnen hechten aan de wortels van je cannabisplant en op die manier als een klein leger de wortelgroei beschermen en stimuleren.

En de cirkel is rond

Cannabis wordt al eeuwenlang gebruikt als medicijn tegen allerlei lichamelijke klachten. Als therapeutisch middel kan het verlichting bieden bij pijn en ongemak. Door recentere innovaties is het nu mogelijk om het meest te benutten van de actieve stoffen uit de plant. Buiten THC zijn er nog een heleboel andere interessante cannabinoïden die het lichaam kunnen ondersteunen bij lichamelijke klachten. Een vaporizer maakt het mogelijk deze actieve bestanddelen op te nemen, zonder dat je giftige rook hoeft te inhaleren. Door je cannabisplant ‘schoon’ te houden en op natuurlijke wijze te kweken, krijg je op die manier een heel ander product, dan de volgespoten wiet waar allerlei nadelige effecten aan zijn verbonden. Het gif dat in een plant is verwerkt en jij vervolgens inhaleert, komt in jouw lichaam terecht en dit heeft invloed op je high, plus allerlei complicaties op lange termijn.
Het begint bij het zaadje en eindigt bij de high en de manier waarop een wietplant gekweekt is, heeft een enorme invloed op jouw ervaring. 

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.236 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.