GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Wietzaadjes Ontkiemen: een snelle start
In dit blog artikel
In dit blog artikel Maak je cannabiszaadjes sterk!Wat heb je nodig?StappenplanOntkiemen met Spongepot
Deel:

Wietzaadjes Ontkiemen: een snelle start

Wanneer je je wietzaadjes hebt aangeschaft en wilt ontkiemen is het van groot belang dat je de optimale omgeving creëert, om je plantjes sterk te maken. Een ontkiemt zaadje dient met voorzichtigheid behandelt te worden. Warmte, licht en een goede bodem zijn de sleutelelementen tot een goede start.

Maak je cannabiszaadjes sterk!

Wanneer het buiten nog te koud is, maar je vingers al jeuken, is er goed nieuws! Je kunt al vroeger in het voorjaar beginnen, mits je de juiste omstandigheden creëert. Een extra voordeel is dat je wietplanten al groter zijn als je ze buiten zet, hierdoor zijn ze al wat sterker en kunnen zich beter verweren, dan wanneer het nog fragiele sprietjes zijn.

Het geheim dat we vandaag met jullie delen is de warmtemat. Niet alleen is het een veelgebruikt product bij het cultiveren van paddo’s, je kunt hem ook prima gebruiken om je jonge scheutjes de juiste temperatuur te bieden. Al vroeg in het voorjaar kun je beginnen met kweken, hierdoor heb je een voorsprong en kun je ze buiten zetten zodra de weersomstandigheden gunstig zijn. In combinatie met Spongepot, heb je alles in de hand om een prachtige oogst in de wacht te slepen.

Wat heb je nodig?

ontkiemen

Stappenplan

  1. Om te beginnen neem je een liter water met een temperatuur van rond de 25 graden. Voeg de Bacto toe en mix het goed door.
  2. Mix een liter water (temperatuur van het water: 25 graden Celcius) met de Bacto.
  3. Zet de Spongepots in de propagator en bevochtig ze met de bacto oplossing. Het is belangrijk dat de Spongepots vochtig blijven maar niet zeiknat zijn. Controleer ze daarom regelmatig.
  4. Prik in elke Spongepot een gaatje (5 á 10mm diep).
  5. Plaats in elke spongepot een zaadje. De meeste zaadjes ontkiemen na enkele dagen tot een week.
  6. Steek de warmtemat in het stopcontact en plaats de propagator op de mat.

Ontkiemen met Spongepot

Met deze methode garandeer je een goede luchtvochtigheid en optimale temperatuur. Jonge wietplantjes gedijen het best wanneer de temperatuur constant is, rond de 25 graden Celius meestal.
Het is belangrijk dat je planten voldoende licht krijgen, dus een kweeklamp is zeker handig om een 18-6 lichturen schema aan te kunnen houden.
Rond mei kun je normaal gesproken je plantjes buiten beginnen zetten. Het overpotten verloopt heel vlot met Spongepot, omdat ze niet uit elkaar vallen en de wortelstructuur intact houden. Dankzij de formule van kokos en turf wordt de luchtige structuur gecreëerd. Dit is de ideale bedding en laat de belangrijke micro organismen in de bodem hun werk kunnen doen. Het allerbelangrijkste is dat je een zo organisch mogelijke start maakt, waardoor je zuivere planten krijgt. Het gebruik van enkel natuurlijke producten garandeert een pure wietplant, waar je van kunt genieten en potentiele gezondheidsvoordelen uit kunt halen.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.238 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.