GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Wat is de beste manier om de mescaline cactus San Pedro te consumeren?
In dit blog artikel
In dit blog artikel Wat zijn jouw hobby’s en kwaliteiten?De magie van de SmartshopTerugkeer van lang vergeten herinneringenFun facts over San PedroWaar vind ik een San Pedro cactus?San Pedro thee makenVoorbereidingen voor een trip met San PedroHet volgen van een dieet?
Deel:

Wat is de beste manier om de mescaline cactus San Pedro te consumeren?

Laatst vertelde iemand me over zijn trip met San Pedro, samen met een vriend. Het was een levensveranderende ervaring waarin hij heel dicht bij zijn creativiteit kwam. De trip met mescaline gaf hem een enorme boost om zelf te tekenenen en gaf hem het vertrouwen terug in zijn eigen kwaliteiten. Hij vertelde me dat hij urenlang naar plaatjes kon kijken met tekeningen en patronen en de penseelstreken tot leven waren gekomen en hij volledig in de wereld van kleur en vorm werd meegevoerd. Toen de trip was afgelopen wist hij dat hij nooit mocht vergeten dat de tekenkunst heel belangrijk is in zijn leven. 

San Pedro (Trichocereus pachanoi) behoort tot de mescaline-cactussen, waartoe ook de Peyote cactus behoort. Het is een snel-groeiende cactus (dit in tegenstelling tot Peyote, die erg traag groeit) en kan grote hoogten aannemen. Ze groeit in het Andes gebergte binnen Peru en Ecuador. De stekelige cactus wordt al duizenden jaren geconsumeerd binnen het sjamanisme en kent een lange traditie binnen ceremonieel gebruik. Maar op welke manier wordt San Pedro gebruikt? En hoe verschilt ze van bijvoorbeeld de Peyote of Peruvian Torch?

Lees in dit blog over de verschillende consumptie mogelijkheden waarop je kunt trippen met San Pedro. Je wilt natuurlijk alle werkzame bestanddelen kunnen opnemen en de stekels laten staan!

Wat zijn jouw hobby’s en kwaliteiten?

Het kan een hele zoektocht zijn, te ontdekken wat je ‘nu echt wilt met je leven’. De opties zijn eindeloos, zeker in deze tijd. Een oud mannetje verzuchtte eens tegen me: ‘De arme jeugd van tegenwoordig. Vroeger was het simpel: je vader was slager, dan werd jij ook slager. Het vak zat je in het bloed en je wist wat je kon.’ Minder keuzevrijheid betekent misschien ook wel een meer simpel bestaan waarin geluk in de kleinere dingen zit. Al wil ik dit beeld zeker niet romantiseren, want ik ben ook heel erg blij met de mogelijkheid tot kiezen wat ik echt wil.

Het geeft een heel prettig en stabiel gevoel, wanneer je kunt zeggen: dit is wat ik leuk vind om te doen, dit is wat ik kan. Als je echt geen idee hebt wat jouw ‘hobby’ is, wat je leuk vind om te doen, of wat je goed kunt, kan het helpen terug te reizen naar je kindertijd. In die periode schuilt vaak een kwaliteit, soms wat verborgen of onbewust. 

Misschien was je wel dol op skaten. Probeer te voelen waar die liefde vandaan kwam. Misschien was je niet snel bang, hield je van de snelheid en adrenaline? Of ging het meer om het sociale aspect, het samenzijn met anderen?

De magie van de Smartshop

Als kind was ik dol op magie, op toveren en mythische wezens zoals elfen en kabouters. Tegelijkertijd werd mijn interesse aangewakkerd in Indianen van de Amerika’s. Ik vind het mooi dat vanuit mijn jonge interesse in magie, sjamanisme en de inheemse Indianen bevolking de fascinatie met psychedelica is begonnen. Voor mij voelt het dus heel goed en organisch, dat ik nu bij een Smartshop werk. Het zullen ook vast mijn Zuid-Amerikaanse roots zijn, die hier een rol in spelen. Dus dan kan ik toch stellen dat de appel niet ver van de boom valt.

Terugkeer van lang vergeten herinneringen

Het gebruik van psychedelica kan, zoals in het geval van mijn vriend, een manier zijn om jezelf en de wereld beter te leren kennen en erachter te komen wat belangrijk is in het leven. De kwaliteiten van jezelf kunnen vaak ondergesneeuwd worden in de dagelijksheid van je bestaan. Zeker wanneer je een job hebt die je niet leuk vindt, kun je al snel vergeten waar je nu echt warm van wordt.

San Pedro wordt gezien als een psychedelische cactus die kan helpen bij het terughalen van lang vergeten herinneringen. Tevens kan een trip met San Pedro ervoor zorgen dat er een hernieuwd vertrouwen en een liefde ontwaakt voor de wereld om je heen. 

Fun facts over San Pedro

De San Pedro cactus wordt in de taal van de inheemse bevolking, het Quechua, ook wel Huachuma genoemd. De cactus wordt al duizenden jaren gebruikt voor zijn genezende eigenschappen. De kracht van de cactus zit in het openen van het hart, waardoor er weer een sterke verbinding met Liefde gemaakt kan worden. 

De cactus groeit zoals eerder vermeld, in het Andes gebergte, op grote hoogte dus. Je vind haar terug op hoogten tussen de 1800 en 2800 meter boven zeeniveau. 

San Pedro lijkt qua uiterlijk op een andere mescaline-houdende cactus, namelijk Peruvian Torch (Echinopsis Peruviana). Er zijn echter verschillen in effect. San Pedro wordt gezien als de cactus met over het algemeen een hoger gehalte aan mescaline. Het is vrij moeilijk het verschil in uiterlijk te ontdekken tussen de twee soorten cactussen. Over het algemeen kunnen we stellen: San Pedro kan groter worden en heeft kleinere stekeltjes, dan Peruvian Torch, die grotere en sterkere stekels heeft. 

Waar vind ik een San Pedro cactus?

Je kunt uiteraard afreizen naar Zuid-Amerika en daar een cactus in het wild oogsten. Hoewel San Pedro niet in de gevarenzone van ‘over harvesting’ zit, waarin Peyote zich momenteel wel bevindt, is het toch aan te bevelen wilde exemplaren zoveel mogelijk te laten staan. Beter kweek je er zelf een. Dit kan vanuit zaad, of door het adopteren van een gecultiveerde San Pedro cactus uit het Sirius assortiment. 

Verzorg hem goed, liefst voor een paar jaar, voordat je hem gebruikt. Op die manier heb je ook een diepe connectie met hem opgebouwd en dit zal de trip positief beïnvloeden.

San Pedro thee maken

Er zijn verschillende manieren waarop mensen San Pedro consumeren. Je kunt de mescaline extraheren uit de cactus, je kunt de cactus rauw opeten, je kunt de cactus drogen en tot poeder vermalen…

Hieronder volgt een methode die veelal wordt geaccepteerd als zeer effectief en gemakkelijk, waarbij de negatieve bijwerkingen (zoals misselijkheid) worden geminimaliseerd. Het is wel een proces dat tijd in beslag neemt. Reken dus op het grootste deel van de dag waarop je bezig zult zijn met het bereiden. Het is aan te bevelen vroeg te beginnen, zodat je op tijd klaar bent en ‘s avonds kunt rusten en vroeg kunt slapen. Zo ben je de volgende dag fris wanneer je aan de trip begint.

Dit recept is bedoeld voor één persoon. Als je met meer mensen wilt trippen, pas je de hoeveelheid aan.

Stappenplan:

  1. Ten eerste is het belangrijk een stuk San Pedro te hebben dat ten minste de lengte heeft van je onderarm (vanaf je gebalde vuist tot aan je elleboog). Sommigen gebruiken zelfs wat meer, om op die manier hun dosering wat te kunnen verhogen, mocht dit gewenst zijn. 
  2. Wanneer je een San Pedro cactus doormidden snijdt, zie je een mooie stervormige figuur, groen omrand en een wit midden. De actieve stoffen bevinden zich net onder de buitenste huid, in het groene gedeelte dus. Het witte vlees bevat maar zeer weinig actieve stof en zorgt voor misselijkheid. 
  3. Je begint met het verwijderen van de stekels van de cactus. Gebruik hiervoor een klein mesje. Dit is wel een karweitje, dus zet ondertussen een fijn muziekje op of mediteer er bijvoorbeeld op.
  4. Vervolgens verwijder je de buitenste huidlaag. Dit is een velletje dat je er normaal gezien vrij gemakkelijk van af kunt pellen of schrapen. Maak met een mesje een klein sneetje en pel het er vervolgens af.
  5. Nu kom je tot het vochtige, fel groene gedeelte, het materiaal dat je wilt hebben, want hier zit de meeste actieve stof! Dit gedeelte is slechts enkele millimeters diep. Je snijdt dit dunne laagje af en scheidt het op die manier van het witte gedeelte. 
  6. Je hebt nu al het groene materiaal van de cactus verzameld en dit is nu klaar om gekookt te worden. Gebruik hiervoor 3 liter water. Neem een grote pot, samen met het water en de stukken cactus. Zet het vuur midden hoog en laat de vloeistof verdampen, zo’n drie tot vier uur. Tot je ongeveer 250 ml overhoudt. Dit is nu een dikkere substantie. Breng het door een zeef en vang de vloeistof op, waardoor de stukken cactus gescheiden worden.
  7. Vervolgens kook je de stukken cactus voor een tweede keer. Voeg ditmaal 2 liter water toe. Na zo’n twee uur koken houd je wederom een dikke substantie over. Breng dit mengsel weer door de zeef en vang de vloeistof op. 
  8. Mix nu de vloeistof van de eerste kook ronde met de tweede. In totaal zou je nu zo’n 300 tot 400 ml vloeistof moeten hebben.

Hoe meer je het kookt, hoe meer vloeistof verdampt en hoe minder je uiteindelijk moet drinken. Dat zal minder bijwerkingen veroorzaken, waaronder misselijkheid.

Voorbereidingen voor een trip met San Pedro

Hoera! Je San Pedro Thee is klaar. Na dit proces van bereiden is het tijd voor rust en voorbereiding op de trip die morgen op het programma staat.

Het is belangrijk in een goede Set en Setting te verkeren. Probeer dus zo min mogelijk prikkels te ervaren. Ga bijvoorbeeld wandelen in de natuur, leg je telefoon ver van je vandaan, mediteer en probeer zo veel mogelijk tot rust en tot jezelf te komen. 

Het volgen van een dieet?

Het volgen van een dieet helpt om je lichaam in een ‘frisse’ en rustige toestand te brengen. Er is geen ‘vast’ dieet. Sommige mensen eten enige tijd veganistisch, geen suiker, en gebruiken geen stimulerende middelen zoals cafeïne en alcohol. Dit dieet kun je enkele dagen weken tot zelfs maanden voor je trip volgen.

Heb jij ervaringen met San Pedro en wil je erover vertellen? Sirius is altijd op zoek naar interessante gebruikers ervaringen. Je kunt zelfs Spacemiles sparen met het aanleveren van een blog of artikel! Stuur een e-mail naar melanie@sirius.nl voor meer informatie.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.236 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.