GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
User Report: Bionix Cacao Power
In dit blog artikel
In dit blog artikel Kom uit je comfort zone!Bionix Cacao Power: een dag vol energiePrachtig natuurlandschapMDMA gevoelCacao, Citrus aurantium en cafeïnePower to the peopleWaarschuwing
Deel:

User Report: Bionix Cacao Power

Voor dit trip report deel ik mijn ervaring met een natuurlijke smartdrug op basis van een puur cacao-extract, aangevuld met plantenextracten van bittersinaasappel, aminozuren en cafeïne. 

Kom uit je comfort zone!

Sinds ik aan het reizen ben, voel ik dat het veel gemakkelijker voor me is om uit mijn comfort zone te komen. Dit is voor mij het gebied waarin ik me comfortabel en vooral veilig voel. In deze zone hoef ik niet te veel om te gaan met mensen die ik niet ken, doe ik geen gevaarlijke dingen zoals bergbeklimmen of snowboarden en leer ik weinig nieuwe dingen waarin ik kan ‘falen’, zoals een spannend gerecht bereiden voor een groep mensen. 

Tegenwoordig vind ik dingen die ik thuis eng vond, helemaal niet meer zo spannend. Het is zo interessant om te merken dat wanneer je iets een paar keer durft te doen, het ineens zijn gevaarlijke karakter verliest. En zelfs super leuk kan zijn! 

Koken heb ik altijd leuk gevonden. Het is voor mij een beetje als toveren. Soms mislukt een experiment, maar zolang ik de enige criticus ben, vind ik het niet zo erg. Sinds het reizen woon ik op plekken samen met andere mensen. Momenteel bevind ik me in een kleine community en meerdere keren per week kook ik voor een bescheiden groepje. Oké, ik vind het nog steeds spannend en wacht na de eerste hap met spanning af tot er reactie komt op mijn kookkunst. Echter merk ik wel dat de doemscenario's die ik voor mezelf creëer in wezen nooit uitkomen. Mensen eten zonder blikken of blozen hun bord leeg, scheppen misschien een tweede keer op en bedanken me voor de maaltijd. Af en toe krijg ik zelfs een complimentje. 

De enige keer tot nu toe dat het resultaat van de pannenkoeken die ik had gemaakt vrij droog was, werd er misschien iets harder geslikt en een dikkere laag jam gesmeerd. En iemand gaf me een tip voor de volgende keer, omdat hij een pannenkoekenspecialist is. 

Bionix Cacao Power: een dag vol energie

Toen ik besloot drie Bionix Cacao Power capsules te nemen, was het nog vroeg in de ochtend. De capsules nam ik een uurtje na een licht ontbijt. Mijn gewoonlijke kop groene thee sloeg ik over; de capsules zouden mij genoeg energie geven!

 

Het was een mistige ochtend die me niet echt uitnodigde om naar buiten te gaan. Toch trok ik mijn stoute wandelschoenen aan en besloot een tocht te maken door de omringende natuur. 

Prachtig natuurlandschap

Het is hier heel erg mooi. Genietend van de rust om mij heen stapte ik verder. Als je stil bent hoor je enkel natuurlijke geluiden zoals vogels, krakende takjes en je eigen hartslag. Er is hier in de wijde omtrek geen autobaan, stad of fabriek te vinden. Af en toe hoor je een tractor of enkele auto, maar dat is het dan ook. Zelfs vliegtuigen lijken hier amper over te vliegen. 

MDMA gevoel

Na een half uur ongeveer begon ik het warm te krijgen en kreeg ik aangename tintelingen over mijn lichaam. Nog een kwartiertje later en ik voelde me heel energiek en vrolijk. Het gevoel is te vergelijken met het opkomend effect van MDMA. Ik kreeg zin om een stukje te rennen en sprintte over het bospaadje. Ik voelde me net een hertje, of nee, een leeuw! Springend over boomstronken had ik alle plezier van de wereld met mezelf. Hijgend bleef ik staan, mijn hart klopte in mijn keel en ik nam een paar slokken water uit mijn drinkfles. 

Cacao, Citrus aurantium en cafeïne

Bionix Cacao Power geeft een opwekkende energie dankzij cafeïne en theobromine, een stof die in chocolade zit. Theobromine is een natuurlijke stimulant en geeft langdurige energie en zorgt ervoor dat de bloedvaten zich verwijden en meer bloed door het hart wordt gepompt. Qua chemische structuur lijkt het sterk op cafeïne, maar geeft een meer ontspannen energie en zorgt minder voor de ‘clash’ die je kunt krijgen van te veel kopjes koffie. Theobromine helpt bij het krijgen van een goede focus en goed concentratievermogen. Dit mede dankzij de verwijding van de bloedvaten, waardoor er een betere bloeddoorstroming plaatsvindt, ook naar de hersenen.

Theobromine wordt teruggevonden in donkere chocolade, cacaopoeder en uiteraard in het cacao extract aanwezig in Bionix Cacao Power!

Verder zit theobromine ook in Yerba Mate, een gezond en alternatieve energiedrank voor koffie!

Citrus aurantium, ook wel bittersinaasappel genoemd, is een citrusvrucht met verschillende toepassingsmogelijkheden. Zo wordt haar sterke aroma veel gebruikt voor etherische oliën en verwerkt in likeuren en marmelades. In de schil van deze vrucht zitten actieve stoffen, waaronder synefrine. Deze opwekkende stof wordt ook toegevoegd aan dieetproducten omdat het kan helpen de vetverbranding te verhogen. Qua structuur lijkt ze op efedrine, een stof die nu verboden is in Nederland omdat ze in bepaalde gevallen voor complicaties zorgde, waaronder een te hoge bloeddruk en zelfs hartproblemen. Voor synefrine zijn deze complicaties niet teruggevonden, maar het is wel belangrijk je aan de aanbevolen dosering te houden.

Power to the people

Mijn wandeling ging verder omlaag en in de verte hoorde ik het ruisen van water. De zon was nu door het wolkendek gebroken en de stralen op mijn gezicht waren aangenaam en verwarmend. Ik zweette en voelde me in een opperbeste stemming.

Beneden kwam ik uit bij de rivier, waar een prachtige waterval zich naar beneden stortte. Zonder te twijfelen kleedde ik me helemaal uit en dipte snel mijn voeten in het water. Het was koud! Het dagelijks koud douchen is leuk, maar baden onder een waterval in de natuur is nog wat magischer. Ik durfde kopje onder te gaan en de euforie maakte zich van me meester, samen met de kou, dus snel huppelde ik het water uit en dook mijn handdoek in. Gelukkig dat ik die mee had!

Ik klom snel omhoog en het duurde niet lang of ik had het weer warm. Dit was een feestje voor lichaam en geest! Ik voelde me volledig in mijn kracht, met een grote stroom aan positieve gedachten.

Eenmaal thuisgekomen was de piek van de ervaring voorbij en maakte plaats voor een tevreden, uitgerust gevoel en een verhoogde alertheid. 

Ik besloot als middagmaal voor iedereen te koken. Het viel me op hoe rustig en zelfzeker ik in de keuken bezig was. De stress die ik normaal ervaarde leek volledig afwezig. 

Het resultaat viel dan ook bij iedereen in de smaak, zeker ook bij mezelf! De inspanning van deze ochtend en het baden in het koude water hadden wel wat energie gevraagd, dus ik kon wel een stevige maaltijd gebruiken. 

Waarschuwing

Bionix Cacao Power is een energie supplement op basis van cafeïne. Het kan ervoor zorgen dat de bloeddruk verhoogt en is niet geschikt voor mensen met hart- en vaatziekten of problemen met de bloeddruk. Raadpleeg een arts in geval van twijfel.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.187 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.