GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Bittersinaasappel 2. Wetenschappelijke naam3. Familie4. Oorsprong5. Omschrijving6. Actieve stof(fen)7. Werking8. Gebruik9. Dosering

Bittersinaasappel

Citrus Aurantium, beter bekend als bittersinaasappel of pomerans, is een vrucht die in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt om astma en indigestie te behandelen, de spijsvertering te stimuleren, en om de bloedsomloop en leverfuncties te verbeteren. In de westerse geneeskunde wordt Citrus Aurantium gebruikt bij de behandeling van problemen met de spijsvertering of de bloedsomloop.

Wetenschappelijke naam

Citrus Aurantium

Familie

Rutaceae

Oorsprong

Azië

Omschrijving

Citrus Aurantium, beter bekend als bittersinaasappel, is een vrucht die in de traditionele Chinese geneeskunde wordt gebruikt om chest congestion en indigestie te behandelen, de spijsvertering te stimuleren, en om de bloedsomloop en leverfuncties te verbeteren. In de westerse geneeskunde wordt Citrus Aurantium gebruikt bij de behandeling van problemen met de spijsvertering of de bloedsomloop.

Actieve stof(fen)

Synephrine, Hesperidine, N-methyltyramine, hordenine, octopamine, en tyramine.

Werking

Hoewel synephrine en verschillende andere bestanddelen van bittersinaasappel qua structuur lijken op efedrine en stimulerend werken, lijkt Citrus Aurantium niet dezelfde negatieve effecten op het centrale zenuwstelsel te hebben als Ma Huang (Ephedra). Men denkt dat het de vetverbranding stimueert zonder de schadelijke bijwerkingen voor het hart en de bloedvaten, die sommige mensen bij Ma Huang ervaren.

Gebruik

Schillen: bewaar de schillen van de rijpe vruchten en laat deze in de zon drogen, in hun geheel of in reepjes. Zaden: doe de zaden in een pot, voeg zoveel water toe als 1/50 van het gewicht van de zaden en laat dit een tijdje staan. Doe het vervolgens in een droge pan en zet deze op een laag vuur tot er een lichtgele, geurige substantie ontstaat. Laat deze substantie in de zon drogen. Verkruimelen voor gebruik.

Dosering

Standaard dosering van bittersinaasappelschil is 4-6 gram gedroogde schil per dag, zonder de zachte witte laag. Van het zaden-extract is dit 1-2 gram per dag. Afslankprodukten bevatten gewoonlijk tussen de 100 en 200 mg. bittersinaasappelextract in combnatie met andere kruiden en supplementen. Bittersinaasappelextract bevat tussen de 1,5 en 6% synephrine.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Gerelateerde producten
Smartshop Show
Iqplusshop Show
Spacemileshop Show
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.236 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.