GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Aminozuren

Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïnen (eiwitten); honderden aminozuren aan elkaar verbonden vormen samen een polypeptideketen, die weer een eiwit vormt. Menselijke eiwitten bevatten +/- 20 verschillende aminozuren. Deze eiwitten zijn onmisbaar bij de bouw en het functioneren van een organisme. Bepaalde eiwitten zijn betrokken bij de bouw en/of stevigheid van botten, nagels, tanden, spieren, pezen, enz. Andere zijn onmisbaar voor zuurstoftransport, het functioneren van het afweersysteem en de hormoonhuishouding. Bepaalde aminozuren worden in de hersenen omgezet in neurotransmitters, dit zijn scheikundige stoffen die prikkels overbrengen tussen zenuwcellen. Verschillende neurotransmitters brengen verschillende reacties teweeg in de hersenen. Een tekort aan neurotransmitters kan invloed hebben op de stemming, oplettendheid, concentratievermogen, enz.

Het merendeel van ons voedsel bevat aminozuren, maar altijd verschillede soorten door elkaar. Deze moeten met elkaar wedijveren om in de hersenen de meeste invloed te hebben. Als je dus een bepaald effect wilt bereiken, is het beter het aminozuur in pure vorm te nemen, het liefst op een lege maag. Neem nooit meer dan in de gebruiksaanwijzing voorgeschreven wordt; meer is niet altijd beter (de lever moet dan alleen harder werken). Sommige aminozuren kunnen niet door het lichaam zelf aangemaakt worden, en moeten dus door onze voeding op peil gehouden worden.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.182 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.