GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Hawaiian Baby Woodrose 2. Botanische benaming3. Geschiedenis en gebruik van Hawaiian Baby Woodrose4. Actieve bestanddelen 5. Hoe gebruik je Hawaiian Baby Woodrose?6. Microdoseren met LSA7. Kweken van Hawaiian Baby Woodrose

Hawaiian Baby Woodrose

Hawaiian Baby Woodrose (HBW) is een klimmende meerjarige plant. Ze is oorspronkelijk afkomstig van het Indiase subcontinent en geïntroduceerd in verschillende gebieden in de wereld waaronder Hawaii, Afrika en de Carribean. Hawaiian Baby Woodrose kent een bekendheid onder psychonauten vanwege haar psychedelische, LSD-achtige effecten, die verkregen worden door de zaadjes. HBW is een krachtige psychedelicum, het zaad bevat de hoogste concentratie LSA. 

Algemene benamingen voor de plant zijn adhoguda, vidhara, elephant creeper en wooly morning glory. De plant heeft grote, hartvormige bladeren die wel dertig centimeter in doorsnede kunnen worden. Aan de bovenzijde zijn deze bladeren glad en aan de onderzijde hebben ze zilverkleurige haartjes. De klimplant kan zo’n 9 meter hoog worden en doet hier behoorlijk lang over. Per jaar groeit de plant zo’n dertig centimeter. Dit in tegenstelling tot haar verwante zuster Morning Glory, eveneens een bron van LSA. Deze klimplant groeit zeer snel. Net als Morning Glory krijgt Hawaiian Baby Woodrose prachtige trompetvormige bloemen. Deze kunnen verschillende kleuren hebben waaronder verschillende tinten paars, blauw en roze. Vanwege haar mooie uiterlijk wordt de plant graag gehouden in tuinen voor de sier. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid, verschijnen de vruchten van de plant. Deze zien eruit als kleine rozen van hout (vandaar de benaming ‘woodrose’). Deze vruchten bevatten elk vijf tot zes zaadjes. De zaadjes hebben aan de buitenkant vaak een pluizig schimmel laagje, dat er vanaf gekrabd kan worden, wanneer men ze wil gebruiken voor haar psychedelische effecten. 

Botanische benaming

Argyreia nervosa

Geschiedenis en gebruik van Hawaiian Baby Woodrose

Volgens verschillende bronnen wordt Hawaiian Baby Woodrose nog maar sinds recent gebruikt vanwege haar psychedelische eigenschappen. In de jaren ‘60 raakte de plant bekend als goedkoop en gemakkelijk te verkrijgen tripmiddel. Toch kent de plant in India een lange geschiedenis aan medicinaal gebruik. Het gaat hierbij echter niet om het zaad, maar om andere delen van de plant, bijvoorbeeld de wortels. Deze worden in de Ayurvedische geneeskunst ingezet om onder andere reuma te behandelen.

De antioxidanten aanwezig in de plant, samen met de adaptogene werking, maken haar breed inzetbaar voor verschillende (immunologische) aandoeningen. Verschillende delen van de plant zouden positieve eigenschappen bezitten voor het lichaam. Enkele voorbeelden zijn antitumor, ontstekingsremmend, antibacterieel. De wortel van de plant wordt ingezet in de vorm van tonic, om het lichaam te zuiveren van ziekten en gifstoffen.

De wortel van Hawaiian Baby Woodrose wordt in de Ayurveda ingezet voor tal van toepassingen. Ze is zoet, bitter, eetlustopwekkend, goed voor de hersenen, ontstekingsremmend en goed voor de gewrichten. Ook wordt ze ingezet bij zwakke zenuwen. In heel India worden de bladeren van Hawaiian Baby Woodrose gebruikt als medicijn voor verschillende toepassingen. In de vorm van verbandmiddel worden de bladeren aangebracht op wonden en blaren.

Er zijn een aantal wetenschappers die beargumenteren dat HBW wellicht de mythische, goddelijke plant ‘Soma’ zou kunnen zijn, die in verschillende oude teksten terug te vinden is, die bestaan uit de Veda’s. Deze traditionele teksten in het Sanskriet zijn heilig binnen het Hindoeïsme.  

Actieve bestanddelen 

Het zaad van Hawaiian Baby Woodrose bevat verschillende ergoline alkaloïden die verantwoordelijk zijn voor haar psychoactieve werking. Voorbeelden van actieve inhoudsstoffen zijn ergine, ergometrine, lysergol en lyserginezuur. In een studie werd aangetoond dat het zaad van de plant 0.325%  ergine in drooggewicht bevatte. HBW bevat hoge concentraties LSA. Eén zaadje bevat ongeveer 0.25 mg LSA, in tegenstelling tot Morning Glory, dat per zaadje ongeveer 0.01 mg LSA bevat. Vermeldt moet worden dat de concentraties aan actieve stoffen per zaadje kunnen verschillen.

 

Hoe gebruik je Hawaiian Baby Woodrose?

Qua effecten kan LSA met LSD vergeleken worden. LSA is namelijk een voorloper van LSD en lijkt er qua chemische structuur sterk op. De verschillen zitten hem onder andere in het feit dat LSA een natuurlijke stof is, gevonden in verschillende planten. LSD daarentegen is een synthetische stof, door de mens vervaardigt.

LSD geeft een zeer heldere, mentale trip met energie, sterke visuele en auditieve effecten en sterk stimulerend. Een LSA trip kan eerder omschreven worden als rustgevend, dromerig (zeker in hoge doseringen), minder stimulerend en over het algemeen minder visuele en auditieve effecten. Een dosis LSD is ongeveer 1/10 van een dosis LSA.

Hawaiian Baby Woodrose bevat naast LSA ook nog andere actieve bestanddelen en plantstoffen die bepaalde bijwerkingen teweeg kunnen brengen, waaronder lichte maagklachten, misselijkheid en in enkele gevallen overgeven. De stoffen die verantwoordelijk zijn voor deze bijwerkingen bevinden zich in de schil van het zaadje. Een manier om deze effecten te verminderen, is door enkel het binnenste gedeelte van het zaad te consumeren. Let op: De schil van het zaad is zeer hard van structuur.

  • Bij HBW is het relatief gemakkelijk het zaadje te pellen.
  • Een andere methode is door het zaad te laten ontkiemen, door het voor enkele dagen vochtig te houden (meerdere keren per dag met vers water spoelen) en vervolgens het binnenste gedeelte op te eten.
  • Wat ook wordt gedaan om zoveel mogelijk de buitenste schil van het zaad te verliezen, is door het buitenste laagje eraf te branden en te schrapen.
  • Een andere manier om het zaad te gebruiken is door het te vermalen tot poeder, bijvoorbeeld met een koffiemolen of pepermolen. Vervolgens kan het poeder zo gegeten worden, verwerkt worden tot thee of geweekt in koud water. 

Om misselijkheid te minimaliseren wordt aangeraden op een nuchtere maag de zaadjes in te nemen, of ten minste twee uur van te voren niks meer te eten, en enkel een lichte maaltijd. 

Microdoseren met LSA

Microdoseren wint tegenwoordig steeds meer aan populariteit onder mensen die op zoek zijn naar een manier om hun levenskwaliteit te verbeteren op een subtiele en effectieve manier. Vanwege vele positieve ervaringsverhalen en verschillende onderzoeken blijkt dat het microdoseren met een psychedelicum gunstig kan werken bij mensen met onder andere depressies, angststoornissen, clusterhoofdpijn en eetstoornissen. Populaire en veelgekozen manieren om te microdoseren is met Magische Truffels (1/10 van een normale trip dosis). 

Ook met LSA is het mogelijk te microdoseren. Wanneer we uitgaan van een standaard trip dosis tussen de 0.5 en 1.5 mg, of een sterke trip dosis tussen de 1.5 en 4 mg, zou een microdosis ongeveer tussen 0.05 tot 0.4 mg LSA bevatten. Er is minder bekend over microdoseren met LSA, dan bijvoorbeeld met psilocybine, LSD of mescaline.

Ook interessant:
"Microdoseren met cannabis: Dit moet je weten." 
"Microdosering met psilocybine volgens de Stamets Stack Formule." 
"Microdoseren: verschillende psychedelica."

Kweken van Hawaiian Baby Woodrose

Hawaiian Baby Woodrose wordt in een kas gekweekt wanneer de temperatuur buiten onder de 13 graden Celcius kan komen. In warme gebieden is de plant terug te vinden in pergola’s, tegen muren en slingerend rond bomen. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is deze plant niet oorspronkelijk afkomstig van Hawaii. Ze is origineel afkomstig van het Indiase subcontinent. HBW is verder terug te vinden in onder andere Australië, China en Maleisië. Ze wordt ook in andere delen van de wereld gekweekt en dan voornamelijk door middel van stekjes, of ingesneden zaadjes. De zaadjes worden ingesneden vanwege hun harde schil, waardoor ze gemakkelijk kiemen. Ze houdt het meest van vochtige, zonnige locaties met voedzame grond.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.193 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.