GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Microdosing 2. Waarvoor kan je microdosen?3. Hoe werkt het?4. Hoeveel moet je nemen?5. Hoe pas je het toe?6. Met welke middelen kan ik aan microdosing doen?7. Opgelet!

Microdosing

Microdosing is het innemen van minimale doseringen van een psychedelische substantie en kan om verschillende redenen worden toegepast. De bedoeling is dat je een fractie van een werkzame dosis gebruikt, zodat het effect nauwelijks waarneembaar is. Als er een merkbare verandering in je bewustzijn plaatsvindt, heb je te een te hoge dosis genomen.

Waarvoor kan je microdosen?

Het wordt meestal toegepast als noötropic, om meer energie of meer creativiteit te hebben, maar kan ook toegepast worden ter verbetering van de cognitieve of sociale functies. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wetenschappers, kunstenaars, atleten maar ook de gewone man in de straat kunnen vaak wel een duwtje in de rug gebruiken om hun prestaties te optimaliseren. Ook om vertrouwd te raken met een nieuwe stof, of om je relatie te herstellen met een substantie na een moeilijke ervaring, is microdosing een geschikte manier. Het wordt soms ook bij clusterhoofdpijn toegepast, waar velen enorme verlichting rapporteren of zelfs aanvallen compleet kunnen voorkomen worden door regelmatig preventief te microdosen.

Hoe werkt het?

Door aan het begin van je dag een micro-dose in te nemen, geef je je energiepeil, je zintuigen en je probleemoplossend vermogen een flinke boost. Alles lijkt frisser, kleurrijker, helderder en duidelijker. Doorgaans wordt ook je humeur verbeterd en je gedachten lijken zich gemakkelijker te vormen en minder lang te blijven malen. Converseren gaat meestal vlotter en door verhoogde empathie kan je beter anticiperen op reacties van anderen. 

Hoeveel moet je nemen?

Voor de meesten ligt een optimale microdose ergens tussen een tiende of een twintigste van een werkzame (treshold) dosis. Afhankelijk van je doel, het middel en jouw relatie ermee, zal je zelf de dosering moeten uitzoeken waarop je optimaal presteert. Zoals reeds eerder vermeld, is het de bedoeling dat het effect (net) niet waarneembaar is. Als er een merkbare verandering in je bewustzijn of zintuiglijk waarnemen plaatsvindt, heb je te hoog gedoseerd, het effect zou net (niet) waarneembaar moeten zijn aan de periferie van je bewustzijn.  

Hoe pas je het toe?

Er zijn een aantal manieren waarop microdosing kan toegepast worden. Een methode die de laatste tijd aan populariteit wint is de Paul Stamets methode (met bijbehorende Stacking Formule). Deze werkt als volgt:

  • Dag 1: microdosis
  • Dag 2: geen microdosis
  • Dag 3: geen microdosis
  • Dag 4: microdosis
  • Etc. 

Deze methode voorkomt gewenning door het inbouwen van rustdagen en als je goed noteert waarvoor je microdosing toepast en welk effect het hierop heeft kan je met deze methode zelf ook vrij snel de verschillen zien tussen de dagen mét en de dagen zonder microdose. Velen vinden dit een zeer doelgerichte manier om aan jezelf te werken, waarmee je snel resultaat kan boeken. Na 4 weken (afhankelijk van het resultaat), bouw je best een iets langere rustperiode in om alle opgedane ervaringen te integreren. Dit protocol kan net zo vaak herhaald worden als nodig is om je doel te bereiken.

Met welke middelen kan ik aan microdosing doen?

In principe kan je elke psychedelische substantie gebruiken om te microdosen. Over het algemeen kan je stellen dat psilocine (paddo’s, truffels) je vrijer maken en ervoor zorgen dat je socialer en creatiever bent, terwijl LSA en aanverwanten je over het algemeen meer gefocust en energetischer maken. Maar iedereen heeft een andere interne biochemie en dus werken niet alle middelen automatisch hetzelfde voor iedereen, probeer vooral uit hoe deze zaken voor jou werken en noteer je bevindingen voor de beste resultaten. Ideaal zou zijn dat je zoveel mogelijk verschillende mogelijkheden uitprobeert, tot je hebt gevonden wat echt werkt voor jouw toepassing.

Opgelet!

Hoewel je veel kan terugvinden over microdosing ter behandeling van depressie, werkt een microdosis vaak op het gemoed in als een normale dosis, dit wil zeggen dat het je gevoelens enorm kan versterken. Dus als je heel erg droevig of depressief bent is het misschien niet zo’n goed idee om iets in te nemen dat die emoties nog kan vergroten. Verwacht ook geen wonderen van microdosing, je gaat niet plots het leven krijgen waar je van droomt enkel en alleen door een paar keer iets in te nemen.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.254 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.