GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Spiruline 2. Wetenschappelijke naam3. Familie4. Oorsprong5. Actieve stof(fen)6. Werking7. Gebruik8. Dosering

Spiruline

Spiruline zijn microscopische blauw-groene zoetwateralgen in de vorm van eencellige organismen die zonlicht omzetten in energie. Ze horen bij de eerste vormen van leven die 3,6 miljard jaar geleden zijn ontstaan. Onder de microscoop zit het er uit als spiralen van lange dunne draden. Spiruline zit boordevol voedingsstoffen en is zeer makkelijk verteerbaar. Het voorziet in vitamines, veel mineralen, essentiële aminozuren, koolhydraten en enzymen. Spiruline bestaat uit minstens 60% plantaardig eiwit, dat wordt voorverteerd door de algen waardoor het zeer licht verteerbaar voedsel is. Het bevat meer eiwit dan elke andere voeding. Volgens verslagen van de Spaanse veroveraars gebruikten de Azteken Spiruline al als voedselbron; het is ook bekend dat de Kanembu-stam van Centraal Afrika het oogstte uit wat nu het Tsjaadmeer heet.

Wetenschappelijke naam

Arthrospira Platensis.

Familie

Lichinaceae.

Oorsprong

Afrika en Midden-Amerika.

Actieve stof(fen)

Zijn uitstekende voedingswaarde bestaat uit essentiële vetzuren, GLA vetzuur, lipiden, de nucleinezuren (RNA en DNA), B-complex, vitamine C en E en celchemicaliën, zoals carotenoïden, chlorofyl (bloedzuiveraar), en phycocyanine (blauwe kleurstof), een eiwit dat kanker remt.

Werking

Naast dienen als algemeen voedingssupplement, kan Spiruline het immuunsysteem activeren, allergische reacties tegengaan, de lever beschermen tegen giftige chemicaliën, de bloeddruk en waarschijnlijk het cholesterolgehalte verlagen, en misschien de symptomen van zwerende colitis verminderen. Er wordt zelfs onderzoek gedaan naar HIV en kanker.

Gebruik

Spiruline is verkrijgbaar als poeder, tablet en capsule of toegevoegd aan voedsel en voedingssupplementen.

Dosering

Aanbevolen standaard dosering is ongeveer 2-3 gram (2000-3000 mg) Spiruline per dag.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.238 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.