GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Catuaba 2. Natuurlijk Afrodisiacum3. Wat is Catuaba?4. Actieve bestanddelen van Catuaba5. Antibacteriële en ontstekingsremmende werking van Catuaba6. Combinatie met Muira Puama7. Combinatie met cafeïne8. Catuaba en Sirius energie capsules9. Catuaba: een alcoholische drank

Catuaba

Catuaba is de benaming voor een medicijn afkomstig uit Brazilië. Het kent een grote reputatie als natuurlijk hulpmiddel bij mentale problemen zoals een depressie en als lustopwekkend middel, oftewel een afrodisiac. Bij de Tupi indianen was Catuaba al een geliefd medicijn. Het woord ‘catuaba’ komt uit het Guarani en betekent ‘dat wat kracht geeft aan een Indiaan’. 

Natuurlijk Afrodisiacum

De mens is altijd al geïnteresseerd geweest in manieren om de seksuele prestaties te verbeteren en intensiveren. In de natuur zijn tal van hulpbronnen te vinden die door de mens gebruikt worden om de kwaliteit van seks te verbeteren. Zo kan het uithoudingsvermogen versterkt worden en de intensiteit van het orgasme. Op mentaal vlak kunnen afrodisiacum helpen de gemoedstoestand te verbeteren, dat weer bijdraagt aan een aangename ervaring. Ook helpen afrodisiaca bij bepaalde problemen in bed, bijvoorbeeld bij mannen met erectieproblemen of wanneer het moeilijk is om een orgasme te krijgen. 

Er zijn ontzettend veel ‘lustopwekkende middelen’ in omloop, zowel natuurlijk als chemisch vervaardigt. Verschillende hiervan kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en negatieve bijwerkingen hebben. Let er altijd op dat je weet met wat voor product je te maken hebt. Het beste kies je voor betrouwbare informatie en zo natuurlijk mogelijke ingrediënten. Al wil dit niet zeggen dat natuurlijke afrodisiaca niet schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. 

Catuaba wordt al honderden jaren ingezet als natuurlijke lustopwekker. Hoewel wetenschappelijk bewijs hiervoor schaars is, zijn er genoeg ervaringsverhalen te vinden waarbij dit medicijn zou helpen de seksuele prestaties te verbeteren, zowel bij de man als de vrouw. 

Wat is Catuaba?

Catuaba is de benaming voor een thee of infusie gemaakt van de schors van bepaalde boomsoorten die teruggevonden worden in Brazilië. Ondanks wat gelooft wordt is Catuaba dus niet afkomstig van één bepaalde soort, maar meestal een mix van verschillende bomen. In totaal worden er wel zo’n twintigtal soorten aangeduid als Catuaba. Vandaar dat het voor botanici al lange tijd een lastig vraagstuk is hoe men dit medicijn het best indeelt. Bomen die meestal gebruikt worden zijn Trichilia catigua en Erythroxylum vaccinifolium. Deze soorten zijn tevens verwant aan de cocaplant. Catuaba bevat echter geen van de alkaloïden die in cocaïne voorkomen.

Regelmatig wordt de boom Erythroxylum catuaba beschreven als bron van Catuaba. Echter is deze soort tegenwoordig niet bekend en is het onduidelijk welke boom men hier precies mee bedoelt. De kan is groot dat het gaat om een soort die is uitgestorven. 

Actieve bestanddelen van Catuaba

Catuaba bevat verschillende alkaloïden. Zij worden ook wel catuabinen genoemd. De werking van deze stoffen kan vergeleken worden met bepaalde medicijnen die gebruikt worden voor het centrale zenuwstelsel. Catuabinen zijn zogenaamde tropane alkaloïden. Tropaan is een stof die teruggevonden wordt in medicijnen die worden gebruikt bij mensen met een depressie of verslaving. Voor deze medicijnen worden vaak extracten van planten gebruikt die een gelijkaardig chemisch profiel hebben als de bomen waar Catuaba mee wordt gemaakt. 

Antibacteriële en ontstekingsremmende werking van Catuaba

Uit onderzoek blijkt dat Catuaba veelbelovend lijkt in het behandelen van bepaalde bacteriële infecties. Voor dit onderzoek werd de soort Trichilia catigua gebruikt. Tevens bevat Catuaba ontstekingsremmende eigenschappen. (Dit artikel is in het Engels. Gebruik een vertaalmachine voor de Nederlandstalige versie).

Gebruik van Catuaba

In de rest van de wereld kent Catuaba niet zo’n grote bekendheid als in Brazilië. Meer onderzoek is nodig om de eigenschappen beter te documenteren. Uit ervaringsverhalen blijkt dat Catuaba interessant kwaliteiten bezit als stemmingsverbeteraar. 

Om de rustgevende, antidepressieve eigenschappen van Catuaba te ervaren wordt aangeraden elke dag een infusie of thee te maken en hiervan te drinken. Omdat de effecten van Catuaba niet duidelijk stimulerend zijn, kan het in het begin lastig zijn op te merken wat haar kwaliteiten precies zijn. Na enkele dagen zou het subtiele effect een meer duidelijke omtrek krijgen en er een verschil merkbaar worden in gemoedstoestand. In Brazilië wordt Catuaba veel ingezet vanwege haar rustgevende werking die zeer geschikt is voor mensen die veel stress ervaren, mensen die kampen met een depressie of verslaving. Verder kent het bekendheid als middel om vermoeidheid tegen te gaan, als manier om de cognitieve functies te verbeteren. Zo wordt Catuaba gebruikt als tonic en dagelijks als supplement genomen om het geheugen te verbeteren en ouderdomsverschijnselen tegen te gaan die te maken hebben met de degeneratie van de hersenfuncties.

Combinatie met Muira Puama

Catuaba is uitstekend te combineren met een ander afrodisiacum afkomstig van het Amazonewoud: Muira Puama. Dit kleine boompje kent grote bekendheid in Brazilië en wint aan populariteit in andere delen van de wereld. Deze lustopwekker wordt eveneens ingezet als manier om beter te presteren in bed en de stemming te verbeteren. Muira Puama is vooral geliefd onder de mannen als middel om het libido te verhogen, het uithoudingsvermogen te verbeteren en de erectiele functie te versterken. Niet voor niks is een andere benaming voor de afrodisiacum ‘potentiehout’. Samen met Catuaba ontstaat er een synergetische werking. Of het nu wordt gebruikt als lustopwekker of als manier om de stemming te verbeteren, stress te verlagen en ouderdomsverschijnselen te minimaliseren. Onder de inheemse bevolking van Brazilië wordt Muira Puama gezien als geliefd medicijn met verschillende toepassingsmogelijkheden.

Combinatie met cafeïne

Catuaba wordt ook graag gecombineerd met cafeïne-houdende middelen. Volgens verschillende gebruikerservaringen zorgt de combinatie ervoor dat de energieleverende effecten van cafeïne een meer euforische tint krijgen en op die manier voor een aangename roes zorgen. Om dit effect zelf te ervaren kun je Catuaba als thee drinken met toevoeging van Yerba Mate, een bekende drank die in Zuid-Amerika gedronken wordt om haar energiegevende eigenschappen. Net zoals hier koffie gedronken wordt, is Yerba Mate een cafeïnehoudende drank die door alle lagen van de bevolking genoten wordt. 

Catuaba en Sirius energie capsules

Catuaba kan verder gecombineerd worden met energy capsules die het assortiment van Sirius rijk is. De natuurlijk ingrediënten van deze capsules bestaan uit verschillende vitaminen, mineralen en plantenextracten. De stressverlagende en positieve werking op de gemoedstoestand van Catuaba werkt goed samen met de effecten van deze smartdrugs. 

Pure Bionix Cacao: Deze capsules bevatten cafeïne voor een stimulerende werking. Verder bevatten ze een sterk geconcentreerd puur cacao-extract. Cacao bevat de stof theobromine. Dit is een alkaloïde die een gelijkaardig profiel heeft als cafeïne. De stof werkt in op de hartspier, zorgt voor verwijding van de bloedvaten en voor ontspanning van de longen. Op die manier kan de stof bijdragen aan een positief gevoel. 

NXT Phase Purple: In de NXT Phase lijn van Sirius zitten verschillende energiegevende mixen met elk hun eigen kleur. Deze kleur representeert het specifieke effect waar de natuurlijke ingrediënten voor verantwoordelijk zijn. NXT Phase Purple is een natuurlijke stemmingsverbeteraar. Dit dankzij een extract van Griffonia. Deze plant bevat de voorloper van serotonine, de neurotransmitter die een belangrijke rol speelt in de manier hoe we ons voelen. De werking van deze capsules kan vergeleken worden met een natuurlijke versie van MDMA en dan uiteraard zonder de welbekende ‘dip’. Het serotonine niveau van het lichaam wordt namelijk niet aangetast waardoor er geen tekort ontstaat. Verschillende aminozuren en B-vitamines zorgen tevens voor een extra boost voor zowel lichaam als geest.

Catuaba: een alcoholische drank

In Brazilië kent Catuaba ook bekendheid in de vorm van een alcoholische drank. Er zijn verschillende versies van dit drankje in omloop en tegenwoordig is er een hernieuwde interesse ontstaan bij jongere generaties. De drank wordt ook wel een Braziliaans liefdesdrankje genoemd en bestaat uit zoete, goedkope wijn waaraan verschillende kruiden en plantenextracten zijn toegevoegd, waaronder uiteraard Catuaba. Verder toegevoegd zijn bijvoorbeeld guarana, en gefermenteerd appelsap voor de smaak. In de cocktail-cultuur van Brazilië is steeds meer interesse ontstaan voor drankjes die gemaakt zijn van authentieke, kwalitatieve ingrediënten, in plaats van de massacultuur en -consumptie die de afgelopen jaren buiten proporties is gegroeid. Catuaba bestaat intussen als drankje met verschillende bijzondere ingrediënten waaronder rietsuiker, absintalsem, verschillende specerijen, amburana zaden en verschillende sterke dranken waaronder cachaça of vermouth.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.232 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.