GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. 1P-LSD 2. Het bekende tripmiddel LSD3. LSD als designer drug4. De uitvinding van 1P-LSD5. Effecten van 1P-LSD6. Dosering en duur van de trip7. Verschil met psychedelica zoals ayahuasca en magische paddenstoelen8. Verkoopt Sirius designer drugs zoals 1P-LSD?

1P-LSD

Wat zijn de effecten van 1P-LSD? Zoals de naam al doet vermoeden is het middel gerelateerd aan zijn welbekende familielid LSD, oftewel lyserginezuurdiëthylamide. Over 1P-LSD is maar weinig bekend en voor veel psychonauten is het een hele zoektocht om duidelijkheid te krijgen over de exacte werking van het middel. In de literatuur is ondertussen veel bekend over LSD. Er zijn boeken over geschreven en het middel heeft een hele reis door de geschiedenis gemaakt. 

Het bekende tripmiddel LSD

Als er één middel geassocieerd wordt met het woord ‘psychedelisch’ is het wel LSD. Dit tripmiddel is ondertussen alweer vele decennia berucht en beroemd en heeft op dit moment de harten veroverd van vele wetenschappers die onderzoek doen naar de therapeutische eigenschappen van het middel. Toch staat LSD in vrijwel elk land geclassificeerd als ‘illegale drug zonder enige medische waarde’. Het middel heeft deze status gekregen eind jaren ‘60. De oorlog tegen drugs was toendertijd in volle gang en er werd vanuit de gevestigde orde alles gedaan om de psychedelische tegencultuur in toom te houden. LSD was in die tijd de boeman, die zovele jongeren gek maakte. 

LSD bestaat al sinds de jaren ‘40 en werd in feite vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het eerst gesynthetiseerd door de Zwitserse chemicus Albert Hoffman. Er ging door die toevallige ontdekking een nieuwe wereld open voor zij die op zoek waren naar een andere kijk op de realiteit. Op die manier heeft LSD een grote invloed gehad op cultuur en een blijvende indruk gemaakt op onze huidige maatschappij. 

Door LSD illegaal te verklaren, kwam het middel in een slecht daglicht te staan. Onderzoeken die in de jaren ‘50 volop aan de gang waren, werden abrupt stilgelegd. Deze onderzoeken keken al naar de therapeutische werking van LSD als middel om patiënten te behandelen voor angstproblemen. 

LSD als designer drug

Ooit was een chemicus zo slim om een verboden drug na te maken, maar net ietsje anders. Met stoffen kun je spelen en op die manier is het mogelijk om analogen te fabriceren van bestaande substanties. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een designer drug slaat eigenlijk op nieuwe synthetische drugs die meestal lijken op bestaande middelen, zoals bijvoorbeeld MDMA, cocaïne, speed en dus ook LSD. Interessant aan designer drugs is dat ze niet illegaal zijn. Het zijn nieuwe stoffen, dus niemand heeft er enige informatie over. Totdat ze populair worden en onder de aandacht komen. Een voorbeeld hiervan is 3-MMC. Dit middel heeft voor veel ophef gezorgd in de media en is een analoog van 4-MMC, een illegale drug. 

Er bestaan verschillende varianten op LSD, stuk voor stuk minder bekend bij het grote publiek. Zo heb je ALD-52, een psychedelisch tripmiddel dat qua werking bijna identiek is aan LSD. Het middel werd eveneens door Albert Hoffman ontdekt, toen hij op zoek ging naar analogen van zijn ‘sorgenkind’ (zoals hij LSD zelf noemde). Andere alternatieven voor LSD zijn AL-LAD en EHT-LAD. 

De uitvinding van 1P-LSD

In 2015 kwam een nieuw middel vanuit een geheimzinnige bron tevoorschijn en werd 1-propionyl-lyserginezuurdiëthylamide gedoopt, afgekort 1P-LSD. Het is een nieuwe psychoactieve stof en wordt gerekend tot de zogenaamde research chemicals, oftewel stoffen die bedoeld zijn voor onderzoek. Het is niet bekend wanneer en door wie de stof precies gesynthetiseerd is. 

In tegenstelling tot de meeste andere designer drugs, is er van 1P-LSD niks bekend binnen de literatuur over onderzoeken naar deze nieuwe stoffen, voordat het middel plotseling op de markt kwam als alternatief voor LSD. 

Deze stoffen zijn voor onderzoeksdoeleinden bedoeld, maar er wordt ondertussen ook door recreatieve gebruikers mee geëxperimenteerd. Waarschijnlijk is 1P-LSD in leven geroepen een alternatief te hebben voor het illegale LSD. 

Er is nog steeds maar weinig bekend over de precieze werking van 1P-LSD. Wetenschappers zijn het erover eens dat de werking te maken heeft met het feit dat de drug zich in de hersenen bindt aan serotonine-receptoren. Serotonine is een neurotransmitter en speelt een belangrijke rol bij de overdracht van informatie in onze hersenen.  

Effecten van 1P-LSD

Gebruikers zijn het erover eens dat de drug sterk lijkt op LSD. Voor veel gebruikers zijn de effecten identiek. In een studie met muizen werd aangetoond dat 1P-LSD door het metabolisme werd omgezet in LSD. Op die manier is het een zeer populair middel geworden binnen de wereld van psychonauten, die het even hard zijn gaan waarderen als LSD. Het is en blijft een feit dat er te weinig bekend is, om zeker te kunnen zeggen dat de werking ook even ‘veilig’ is. Farmacologisch gezien is LSD namelijk een zeer veilige drug. 

Lichamelijk

  • Stimulatie: net zoals het geval bij LSD, geeft het een sterk opwekkend en energiek lichamelijk gevoel. Een gebruiker kan urenlang dansen of bewegen, zonder moe te worden.
  • Euforie: zowel lichamelijk als mentaal treedt er een sterk gevoel van euforie op. Dit kan gepaard gaan met een intense verbondenheid met de omgeving.
  • Gevoeliger voor aanraking: het kan intens zijn om iets aan te raken. Alle zintuigen zijn verscherpt en extra gevoelig.
  • Misselijkheid: komt niet altijd voor maar is wel veelvoorkomend wanneer de trip opkomt. Meestal trekt dit gevoel na een uur weer weg. 
  • Spasmen of krampen: het lichaam kan ongecontroleerd gaan bibberen of er kunnen krampen in de spieren ontstaan. Ook is het mogelijk dat een gebruiker het heel koud krijgt en veel moet rillen. 

Cognitief

Angst en paranoia: veelvoorkomend is de kans op een angstig gevoel en zelfs paranoia. Set en setting spelen hierin een grote rol. Hoe veiliger de omgeving is en hoe meer geborgen een gebruiker zich voelt, hoe groter de kans dat er geen bad trip ontstaat. Ook is het belangrijk op te passen met andere drugs, die deze effecten kunnen versterken. Zo wordt het afgeraden verschillende psychedelica met elkaar te combineren en op te passen met cannabis

  • Analyseren: een gebruiker is met 1P-LSD in staat om tot in detail te analyseren en bepaalde vraagstukken of kwesties vanuit een ander perspectief te bekijken. Dit kan interessante en waardevolle resultaten opleveren.
  • Lachbuien: veelvoorkomend zijn sterke lachbuien, waarbij een gebruiker ongecontroleerd de slappe lach heeft. Dit komt meestal voor wanneer de trip opkomt. Iets kan heel snel grappig of vreemd zijn en dit roept vervolgens een lachbui op. 
  • Veranderd tijdsbesef: Een minuut kan een uur duren, en het kan lijken alsof een nacht oneindig is. Onder invloed van 1P-LSD is het heel moeilijk om een beeld te krijgen van hoe de tijd verloopt. 
  • Visuals en geometrische patronen

Net zoals bij LSD is het hebben van visuele effecten één van de interessante effecten van 1P-LSD. Dit is waar veel psychonauten naar op zoek zijn. In lagere doseringen worden kleuren intenser en is er meer oog voor detail. Bepaalde structuren, patronen of motieven krijgen meer aandacht en vallen meer op. Ook kunnen er met de ogen dicht en met de ogen open geometrische patronen worden waargenomen. Deze complexe patronen en structuren worden waargenomen en intensifiëren naarmate de dosis verhoogt wordt. 

Dosering en duur van de trip

Een trip kan zo’n 8 tot 12 uur duren. Meestal zo’n 20 minuten tot 2 uur na inname beginnen de effecten merkbaar te worden. 

1P-LSD is verkrijgbaar in de vorm van zegels (blotters) en ook in de vorm van pillen of capsules. Een standaard dosis ligt rond de 100 microgram. Er zijn ook doseringen van 150 en 300 microgram op de markt. 

1P-LSD is 38% minder krachtig dan LSD, blijkt uit een test met muizen. 

Verschil met psychedelica zoals ayahuasca en magische paddenstoelen

In tegenstelling tot LSD zijn psilocybe paddenstoelen en DMT-bevattende samenstellingen zoals ayahuasca uit het amazonewoud al vele honderden jaren bekend bij de mens. Inheemse volkeren hebben een diepe connectie opgebouwd met deze entheogene stoffen en gebruiken deze met het grootste respect. Een ander groot verschil is het feit dat een synthetische drug verder verwijdert is van de natuurlijke vorm en op die manier een veel heftiger (onnatuurlijk) effect teweeg kan brengen. Hoewel ayahuasca uiteraard heel krachtig van aard is, bestaat er ondertussen veel onderzoek en een groot cultureel kader, van waaruit geput kan worden. Over research chemicals zoals 1P-LSD is heel weinig bekend. Men gaat er van uit dat de werking en schadelijkheid gelijkend is aan die van LSD. Net zoals bij LSD moeten mensen met psychische stoornissen en aanleg voor bijvoorbeeld schizofrenie extra voorzichtig zijn. Dit geldt voor alle psychedelica, of deze nu natuurlijk of synthetisch van aard zijn. 

Verkoopt Sirius designer drugs zoals 1P-LSD?

Bij Sirius kun je terecht voor legale tripmiddelen die veilig en natuurlijk zijn. Alle psychedelica die je in onze webshop en fysieke winkels terugvindt zijn zo min mogelijk bewerkt en niet gemaakt in een laboratorium. Magische paddenstoelen kun je zelf kweken met behulp van een kweekset. Op die manier ben je zelfvoorzienend en heb je een rechtstreeks contact met het psychedelicum. Ook magische truffels worden niet bewerkt en bevatten enkel de oorspronkelijke ingrediënten, zoals dit ook in de natuur voorkomt. Verder verkopen wij LSA, dit is de natuurlijke voorloper van LSD en wordt teruggevonden in verschillende planten, waaronder Morning Glory en Hawaiian Baby Woodrose. Onze capsules, zoals Space Trips, bevatten een extract van de zaden van deze planten. 

Wij verkopen geen designer drugs omdat er te weinig bekend is over deze middelen. Op lange termijn is er nog niets bekend over de mogelijke gevaren van deze zogenaamde research chemicals. Je kunt ze legaal online kopen voor “onderzoeksdoeleinden”. Inderdaad is het voor jou als gebruiker een experiment en weet je niet of je op lange termijn schade kunt oplopen door deze nieuwe stof. Qua werking en samenstelling kan ze wel zeer sterk lijken op een bestaande drug, het is en blijft iets anders dat weer een unieke werking heeft en mogelijk schadelijker is voor de gezondheid. 

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.232 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.