GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Magische Truffels 2. Actieve stof(fen)3. Werking4. Gebruik5. Truffelthee recept6. Dosering7. Contra indicaties

Magische Truffels

Sclerotia, ook wel Magische Truffels of Philosopher’s Stones genoemd, zijn een hallucinogeen product van Moeder Natuur. Sclerotia beïnvloeden je bewustzijn, zodat je jezelf en de wereld om je heen intenser gaat beleven. Veel gebruikers vinden deze ervaring heilzaam en zeer waardevol.

Actieve stof(fen)

Het werkzame bestanddeel van sclerotia is een plantaardige alkaloïde, psilocybine. Psilocybine is een tryptamine die qua chemische structuur lijkt op de menselijke neurotransmitter DMT (dimethyltryptamine). DMT is een van de krachtigste psychedelische middelen; het komt in de natuur veelvuldig voor (o.a. in bomen en grassen) en het wordt heel gemakkelijk afgebroken door menselijke MAO enzymen, zonder schadelijke reststoffen. In 2006 heeft een groep onderzoekers van The Johns Hopkins University School of Medicine (een zeer gerespecteerd medisch onderwijs- en onderzoekscentrum) in Baltimore U.S.A., onder leiding van Roland R Griffiths een experiment uitgevoerd om de mystieke waarde en de invloed op het gedrag van een psilocybine ervaring te bepalen; het verslag hiervan is gepubliceerd in het wetenschappelijke blad Psychopharmacology. De onderzoekers hebben aangetoond dat de werkzame stof een mystieke/spirituele/entheogene ervaring teweeg kan brengen, die hetzelfde wordt beschreven als soortgelijke ervaringen die mensen door de eeuwen heen spontaan beleefd hebben. Het blijkt dat deze ervaring aanzet tot positieve veranderingen in gedrag en houding, die minstens enkele maanden aanhoudt. Psilocybine bootst het effect na van serotonine op hersenreceptoren - net zoals sommige andere hallucinogenen. In het onderzoek geeft meer dan 60 procent van de deelnemers beschrijvingen van de werking van psilocybine die overeenkomen met criteria voor een “volledige mystieke ervaring”, gemeten naar vastgestelde psychologische maatstaven. Eenderde verklaarde dat de ervaring verreweg de belangrijkste spirituele gebeurtenis van hun leven was; en meer dan tweederde plaatste ze in hun top 5 van belangrijkste leerzame en spirituele ervaringen. Volgens de onderzoekers vergelijken de deelnemers de relevantie ervan met die van de geboorte van hun eerste kind, of het overlijden van een van de ouders. Twee maanden later meldde 79 procent een matig tot sterk verbeterd welzijn, of tevredenheid over het leven, in vergelijking met personen die gedurende dezelfde proef een placebo toegediend hadden gekregen. Een meerderheid verklaart dat hun stemming, houding en gedrag positief veranderd zijn. Structurele navraag onder familieleden, vrienden en collega’s bevestigt deze opmerkingen van deelnemers.

Werking

Tien minuten tot een uur na inname zul je de eerste effecten merken, zoals verbeterd en intenser zicht en gehoor. In een mum van tijd verandert de manier waarop je de normale werkelijkheid ervaart, waardoor je vaak de slappe lach krijgt. Deze aanvankelijk vrolijke stemming kan snel daarna omslaan in verwarring, omdat de werkelijkheid er ineens zo anders uitziet dat je geest het niet meer kan bevatten. Terwijl je omgeving steeds verwarrender lijkt, worden je innerlijke visioenen steeds helderder (en het best zichtbaar in een donkere ruimte). De aard van de trip hangt af van de persoon, en de stemming of geestelijke gesteldheid waarin deze verkeert. Jouw ervaring zou dus sterk kunnen verschillen van wat je hebt gelezen of gehoord van anderen. Een trip duurt ongeveer 6 uur en zwakt geleidelijk af. De periodes tussen hallucinaties worden steeds langer, totdat ze helemaal verdwijnen.

Gebruik

Hoewel psilocybine geen aanslag op je lichaam is, kan het je geest wel behoorlijk verwarren. Het is dan ook belangrijk om te beseffen dat de werking kan leiden tot een confrontatie met jezelf, waarbij verborgen emoties naar boven kunnen komen, zoals angst, onzekerheid of paniek. Om zulke ervaringen te voorkomen, neem je sclerotia het best wanneer je lekker in je vel zit, en op je gemak bent in een bekende omgeving zoals thuis of in de natuur, en in goed gezelschap, bij voorkeur met een nuchtere oppasser in de buurt. Truffelthee De beste manier om truffels in te nemen is door ze op te eten. De smaak is bepaald niet lekker, en soms vallen ze behoorlijk zwaar op de maag en dit kan een onaangenaam gevoel geven tijdens de trip.

Truffelthee recept

Psilocybine kan niet goed tegen verhitting, maar toch is het mogelijk om er thee van te maken die beter smaakt, en gemakkelijker te verteren is dan verse (of gedroogde) truffels.

  1. Snijd de truffels in kleine stukjes
  2. Breng een hoeveelheid water aan de kook
  3. Zet het vuur laag en voeg de kleingesneden truffels toe
  4. Laat deze ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen
  5. Daarna kun je eventueel een beetje honing of een theezakje toevoegen voor de smaak, en de thee opdrinken.

Een andere eenvoudige manier is heel heet water (niet kokend!) over de kleingesneden truffels gieten, dit 10 minuten laten trekken en daarna nog eens herhalen met nieuw heet water.

Verse truffels dienen altijd in de koelkast bewaard te worden.

Dosering

Neem 5 tot 9 gram vers voor een normale trip en 10 tot 15 gram vers voor een sterke trip. Let op: het is mogelijk dat sclerotia tijdens transport een beetje indrogen. Hierdoor vermindert hun gewicht. Maar dat geeft niet: de resterende hoeveelheid is net zo sterk als bovenstaande doseringen.

Contra indicaties

Niet gebruiken bij zwangerschap of het geven van borstvoeding, bij gebruik van medicijnen, tijdens depressie of het besturen van gemotoriseerde voertuigen, en wanneer je jonger bent dan 18 jaar. Niet combineren met stimulerende middelen of alcohol. Als je de eerste keer truffels eet, zorg er dan voor dat er iemand met ervaring in de buurt is voor het geval je hulp nodig hebt, bijvoorbeeld als je je slecht voelt of angstig bent. Behandel truffels met respect, hou je omgeving in de gaten en help diegenen die ze voor de eerste keer gebruiken.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Gerelateerde producten
Magictruffleshop Show
Iqplusshop Show
Nieuwe producten Show
Spacemileshop Show
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 3.920 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.