GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. 2C-B 2. Geschiedenis3. 2C-B als uitgaansdrug4. Werking5. Koop bij Sirius legale lustopwekkende producten6. Fysieke effecten7. Mentale effecten8. Visuele effecten9. Verschillende vormen van 2C-B10. Gevaarlijke combinaties

2C-B

2C-B werd in 1974 gesynthetiseerd en getest op haar psychoactieve werking door de Amerikaanse wetenschappers Alexander Shulgin. Deze man wordt gezien als een van de pioniers op vlak van onderzoek naar psychedelische middelen. Als chemicus stond hij bekend om zijn grote bijdrage aan het synthetiseren van psychoactieve stoffen. Hij testte deze drugs op zichzelf uit, vaak samen met anderen. De data die hij hier door de jaren heen mee verzamelde zijn gebundeld in twee werken, genaamd TiHKAL (Tryptamines I have known and loved) en PiHKAL (Phenethylamines I have known and loved). 

Geschiedenis

Toen Shulgin als wetenschapper voor het eerst mescaline probeerde (dit is een soort phenethylamine) in 1960 raakte zijn interesse aangewakkerd en begon hij een zoektocht naar andere stoffen met een gelijkaardige werking. Tijdens deze ontdekkingstocht naar nieuwe psychoactieve stoffen stuitte hij op 2C-B. Later beschreef hij meerdere malen dat deze drug tot zijn favoriete psychedelische middelen behoorde. 

In de jaren ‘60 en ‘70 werd 2C-B als hulpmiddel ingezet door een klein aantal psychotherapeuten om patiënten te behandelen die moeite hadden bij bepaalde emoties te komen. De therapeuten rapporteerden dat de drug een warm gevoel opwekte dat bepaalde verdedigingsmechanismen van de patiënten deed verdwijnen. Hierdoor konden deze beter bij hun gevoelens komen en bepaalde traumatische gebeurtenissen met meer openheid bekijken. Het middel werd in die tijd gezien als waardevol binnen de psychotherapie, vanwege het zachte karakter en kortdurende werking. 

2C-B als uitgaansdrug

Het duurde niet lang of het middel vond haar weg naar het uitgaansleven. Algauw was het een populair recreatief middel. Het werd door feestgangers gezien als waardig alternatief voor MDMA. De kater door de drug was minimaal, evenals de comedown, oftewel het moment waarop de drug begint uit te werken. Ook het kenmerkende effect van 2C-B - de heldere, euforische stemming- viel ten zeerste in de smaak.

In de jaren ‘80 en ‘90 werd 2C-B als legaal middel vervaardigt door bepaalde fabrieken en verkocht onder merknamen zoals Nexus, Performax en Erox. Het werd in die tijd aanbevolen als lustopwekkend middel en als hulpmiddel om impotentie te behandelen en het libido te verhogen. Voornamelijk in nachtclubs en bepaalde headshops kon je het kopen als afrodisiacum. 

Nadat MDMA in 1985 op de Schedule I lijst terecht kwam in de Verenigde Staten raakte 2C-B nog meer in populariteit. Het duurde nog enkele jaren voor 2C-B eveneens op deze lijst terecht kwam, dit was in 1995. Begin 2000 kwam er opnieuw een piek in populariteit vanwege de stijgende populariteit van research chemicals en het opkomen van de illegale markt op het darknet. 

In Zuid-Afrika werd de drug enkele legaal jaren verkocht als medicijn van traditionele genezers onder een naam die vertaald kan worden als ‘Medicijn van de zingende voorvaderen’. 

Werking

De wetenschap is nog altijd aan het onderzoeken hoe 2C-B nu precies werkt. Men is het erover eens dat de drug dopamine-levels verhoogt in de hersenen. Dopamine is een belangrijke neurotransmitter en verantwoordelijk voor het gevoel van voldoening en genot dat men ervaart na bijvoorbeeld een fysieke inspanning. Dopamine werkt in op het beloningssysteem in onze hersenen. 

Verder heeft 2C-B, evenals MDMA, een remmend effect op het serotoninetransport. Serotonine is een stof die door ons lichaam wordt aangemaakt en een vitale rol speelt bij verschillende lichaamsfuncties, zoals de regulering van stemming, slaap en eetlust.

Vergelijkbaar met psychedelica zoals ayahuasca en Salvia divinorum

2C-B is een synthetisch tripmiddel dat qua werking vergeleken wordt met verschillende andere drugs. De werking wordt door velen vergeleken met ayahuasca en Salvia divinorum. Hierbij moet vermeld worden dat deze laatstgenoemde psychedelische middelen op een totaal andere manier verkregen worden en veel dichter bij hun natuurlijke bron staan, dan de designerdrug die rechtstreeks uit het laboratorium komt. 

Verder wordt de drug vergeleken met MDMA, zeker wanneer het gaat om de kenmerkende eigenschappen van verhoogde empathie en de behoefte om zich te verbinden met anderen. Uit verschillende ervaringsverhalen blijkt dit een therapeutische werking te hebben dat nader onderzocht kan worden door de wetenschap. Naast de psychedelische effecten heeft de drug dus ook een empathie-verhogende werking. Dit wordt ook wel een empathogene werking genoemd.

Koop bij Sirius legale lustopwekkende producten

Als smartshop is Sirius gespecialiseerd in natuurlijke kruiden, lustopwekkende capsules en chocolade en psychedelische tripmiddelen. Alle producten zijn legaal en met grote zorg verwerkt. Lustopwekkende middelen, oftewel afrodisiaca, worden al duizenden jaren door de mens gebruikt om het libido te verhogen, erectieproblemen te verhelpen en het plezier in bed te vergroten. Ook op mentaal vlak kunnen lustopwekkende kruiden en plantenextracten een gunstige uitwerking hebben. Om de psychedelische effecten van 2C-B te combineren met het lustopwekkende effect, kun je een afrodisiacum zoals Damiana combineren met Magische Truffels. 

Fysieke effecten

 • Stimulatie: 2C-B staat bekend om haar opwekkende eigenschappen die wel vergeleken kunnen worden met het energetische effect van MDMA. Met hoge doseringen is het mogelijk dat een gebruiker onmogelijk stil kan blijven zitten en vooral wil dansen. 
 • Body high: de zogenaamde body high, oftewel de lichamelijke sensaties die voorkomen bij gebruik van 2C-B, is complex en heeft kenmerken van verschillende andere middelen, zoals psychedelica, MDMA en 2C-E. Enkele kenmerken zij een warm en intens gevoel over het hele lichaam dat kan veranderen in euforie. 
 • Misselijkheid: vaak voorkomend is het optreden van misselijkheid. Dit kan in meerdere of mindere mate en verdwijnt normaal gezien wanneer de gebruiker heeft overgegeven, of ebt vanzelf weg na een tijdje. 
 • Verhoogde lichaamstemperatuur: gebruikers gaan vaak overmatig zweten en hebben het warm. Ook de hartslag gaat omhoog en de bloeddruk kan stijgen. Dit kan gevaarlijk zijn voor mensen met hartproblemen. 
 • Uitdroging: het belangrijk voldoende water te drinken, zeker bij combinaties van bepaalde drugs zoals 2C-B en overmatige lichaamsbeweging is de kans op uitdroging groot. 
 • Tandenknarsen: een fenomeen dat ook veel voorkomend is bij MDMA, zij het in grotere mate. Een magnesium supplement zou kunnen bijdragen aan vermindering van tandenknarsen. 

Mentale effecten

 • Analyseren: een veel voorkomend effect van 2C-B op de mentale functies is een verdieping in het introspectief denken. Dit is vooral van toepassing wanneer de gebruiker alleen tript. In sociale setting speelt dit mentale effect in mindere mate een rol.
 • Sociaal: de drug staat erom bekend gelijkaardige gevoelens van empathie en verbondenheid te genereren zoals het geval is bij MDMA. Hoewel minder intens, geeft 2C-B gebruikers de kans om zich meer te verbinden met anderen en kan het een therapeutische werking hebben op sociaal vlak. 
 • Lachkicks: 2C-B staat er om bekend bij gebruikers de slappe lach te veroorzaken. Dit kan gaan van intense lachkicks tot mildere lachbuien. 
 • Libidoverhogend: de drug heeft bij verschillende gebruikers een lustopwekkende werking. Het werd dan ook voor enkele jaren verkocht als afrodisiacum. 

Visuele effecten

 • Geometrische patronen: Qua visuele effecten komt 2C-B in de buurt van LSD. De visuele effecten kunnen omschreven worden als flitsend, complex, snel en smooth in bewegingen en kleurrijk. De geometrische patronen zijn minder vergelijkbaar met ayahuasca, psilocybine of 2C-E.
 • Interne hallucinaties: 2C-B is in staat verschillende hallucinaties op te wekken, net zoals andere psychedelica zoals bijvoorbeeld Magische Paddenstoelen en DMT. Toch heeft de drug een andere uitwerking, die ook onvoorspelbaarder is. Zo hebben sommige gebruikers nooit hallucinaties, terwijl anderen heel intens kunnen gaan hallucineren. 

Verschillende vormen van 2C-B

 • Pillen: 2C-B wordt tegenwoordig illegaal vervaardigt in verschillende vormen. Vaak is dit in de vorm van een pil, die vaak voorzien is van een bepaald logo. Het gevaar bij pillen is vooral dat de kans op vergissing erg groot is. Hierdoor kan een gebruiker bijvoorbeeld een totaal andere drug binnenkrijgen, of ligt de dosering veel lager of juist veel hoger dan verwacht. 
 • Poeder en capsules: Het middel is ook te krijgen in poedervorm. Dit wordt vervolgens verwerkt in bijvoorbeeld capsules. Ook wordt de drug in poedervorm gesnoven. Oraal ingenomen werkt de drug zo’n 2 tot 7 uur. Wanneer het middel wordt gesnoven is de werkingsduur 2 tot 5 uur. 

Gevaarlijke combinaties

Het kan levensgevaarlijk zijn drugs met elkaar te combineren. 

 • Cannabis: Aangezien cannabis psychedelische effecten teweeg brengt zorgt de combinatie met 2C-B ervoor dat de ervaring nog vele malen intenser kan worden en de hallucinogene werking geïntensiveerd wordt. Het grote gevaar ligt vooral in de kans op paranoia, angsten en psychose. 
 • MDMA: Wanneer deze twee drugs met elkaar gecombineerd worden, versterken de fysieke en mentale effecten in hoge mate. Gevoelens, kleuren en inzichten worden nog intenser en er kan een diep gevoel van euforie ontstaan. De sterk synergetische werking van de twee middelen is onvoorspelbaar. Ook wordt de kans op neurotoxiciteit verhoogt, dit wordt veroorzaakt door MDMA. 
 • Alcohol: Wordt afgeraden omdat het de kans vergroot op blackouts en onvoorspelbaar gedrag. Alcohol zorgt ervoor dat de psychedelische effecten verminderen en verhoogt de kans op misselijkheid, lichamelijke vermoeidheid en uitdroging.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.254 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.