GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Blauwe Lotus 2. Wetenschappelijke naam3. Familie4. Oorsprong5. Actieve stof(fen)6. Werking7. Gebruik8. Dosering9. Contra indicaties

Blauwe Lotus

Blauwe lotus is een waterplant die zich verankert in de modder van een vijver door zijn wortels te verspreiden. De grote, platte bladeren zitten op lange bladstelen die direct uit de wortelstok komen. Vanaf het voorjaartot het einde van de zomer zijn de hemelsblauwe bloemen zichtbaar. In het midden van de bloem bevinden zich helder goudgele meeldraden.

Wetenschappelijke naam

Nymphaea caerulea

Familie

Nymphaeaceae

Oorsprong

De waterlelie kent een rijke geschiedenis. De prachtige waterplant was heilig voor de oude Egyptenaren. De heerlijke geur die ze verspreiden maakte ze erg geliefd. Daarbij werden ze gebruikt om het bewustzijn te verruimen en te ontspannen. Volgens de oude Egyptenaren was het godin Isis die hen vertelde dat de wortelstokken eetbaar zijn. De blauwe lotus is overvloedig afgebeeld op historische monumenten, kleiwerk en verwerkt in muurschilderingen. Een afbeelding in een graftombe van 3000-2500 voor Christus laat zien dat nymphaeas vaak gecultiveerd werden in vierkante bedden, gelegen bij een kanaal. Op religieuze festiviteiten waren de bloemen een belangrijk offer voor de goden en overledenen. Later was de plant terug te vinden in de paleistuinen van Amenthotep IV en Ramses III (1225 voor Christus). Reinheid en onsterfelijkheid werden toegeschreven aan de hemelsblauwe bloemen. 300 jaar voor Christus werd de lelie gelinkt aan de half-goddelijke vrouwen van het water, nimfen. De naam van het genus van de plant komt hier vandaan. Blue Lotus, of Blauwe Waterlelie, is een prachtige waterplant die heilig was voor de oude Egyptenaren. De heerlijke geur die ze verspreiden maakt ze erg geliefd. Daarbij werden ze gebruikt om het bewustzijn te verruimen en te ontspannen.

Actieve stof(fen)

Aporfine, een dopamine agonist, en nuciferine.

Werking

Wekt een dromerige, licht euforische toestand op. Het wordt gebruikt als seksueel stimulerend middel. In hoge doseringen kan het milde hallucinaties opwekken. De actieve stoffen werken in op dopaninereceptoren. Het effect is mild en kan het best ervaren worden in nuchtere toestand. Sterk stimulerende middelen zoals cannabis en caffeïne worden beter niet gecombineerd als je het pure effect van Blauwe Lotus wil ervaren.

Gebruik

Van de gedroogde Blauwe Lotus kan thee gemaakt worden door het te laten trekken in heet water. Op traditionele Egyptische wijze kun je 5 gram gedroogde bloemen voor een paar uur laten weken in een fles wijn. Overschrijd de dosis niet, anders gaat de wijn zeer bitter smaken. Blauwe Lotus kan met een vaporizer verdampt worden. Met een lage verbrandingstemperatuur heb je een vaporizer nodig die gebruikt kan worden met een temperatuur tussen de 100-125 graden celcius.

Dosering

5 gram per persoon.

Contra indicaties

In hoge doseringen kan het milde hallucinaties opwekken. Ook kan misselijkheid en slaperigheid optreden.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.184 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.