GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Flavonoïden 2. Wat zijn Flavonoïden?

Flavonoïden

Wat zijn Flavonoïden?

Flavonoïden zijn een van de grootste families van voedingsstoffen gekend door de wetenschap en omvat meer dan 6.000 reeds bekende familieleden. Deze verbindingen komen voor in fruit en groenten, maar ook in andere planten, waar ze een grote verscheidenheid aan functies ondersteunen.  Flavonoïden staan bekend om hun antioxidante en anti-inflammatoire gezondheidsvoordelen. Ze zijn verantwoordelijk voor veel levendige kleuren in planten en bloemen (bv. het blauw in bosbessen of het rood in frambozen) en helpen zo de bestuiving door insecten te lokken, of om predatie af te weren, sommigen hebben een UV-filterende werking, ze bevorderen zuurstofopname en dragen bij in plaag- en schimmelpreventie.

Zo’n 20 van deze verbindingen, waaronder apigenine, quercetine, cannaflavine A en cannaflavine B, β -sitosterol, vitexine, isovitexine, kaempferol, luteïne en oriëntine werden reeds geïdentificeerd in de cannabisplant. De flavonoïden die tot nog toe enkel in cannabis werden aangetroffen noemt men cannaflavines. Voor cannabis is de bijdrage van flavonoïden vooral merkbaar in de geur en smaak van een variëteit.

Sommige flavonoïden uit de cannabisplant zijn getest op farmacologische effecten. De klinische bevindingen zijn veelbelovend, maar er is verder onderzoek nodig om volledig te begrijpen welke rol flavonoïden spelen in de algemene therapeutische effecten van cannabisbehandeling, met name hun bijdrage aan het ‘entourage-effect’; hoe ze interageren met cannabinoïden door ze synergetisch te verbeteren of hun effecten te verminderen.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.193 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.