GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Sint Janskruid 2. Wetenschappelijke naam3. Familie4. Oorsprong5. Actieve stof(fen)6. Werking7. Gebruik8. Dosering9. Contra indicaties

Sint Janskruid

Sint Janskruid is een struik die 1 meter hoog kan worden, met langwerpige bladeren vol gaatjes en met doorzichtige kliertjes, en felgele bloemen. Uit de bloemen en bladeren komt een rode olie vrij als ze worden beschadigd. Er zijn meerdere verklaringen voor de naam Sint Janskruid; zo zou de plant zijn genaamd naar Johannes de Doper, omdat men beweerde dat ze begint te bloeien op de dag van zijn executie.

Wetenschappelijke naam

Hypericum Perforatum.

Familie

Hypericaceae.

Oorsprong

Europa, Azië en Afrika.

Actieve stof(fen)

Naphthodianthronen, flavonoiden, phloroglucinolen en xanthonen. Hypericine, een van de naphthodianthronen, wordt van oudsher gezien als het belangrijkste ingrediënt, maar het is niet bekend of dit de stof is die helpt tegen depressie.

Werking

Sint Janskruid wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt als middel tegen uiteenlopende ziektes en kwaaltjes. Het is al vaak onderzocht en in veel gevallen echt effectief gebleken. Tegenwoordig behandelen veel artsen milde tot matige depressie, nervositeit, en buien als gevolg van de menopauze met Sint Janskruid. Tegen deze problemen bestaan er uiteraard ook moderne farmaceutische middelen, maar Sint Janskruidpreparaten helpen meestal net zo goed, en hebben veel minder vervelende bijwerkingen. Andere kwaaltjes die met Sint Janskruid behandeld worden zijn zweren, menstruatiepijn, premenstruaal syndroom (PMS), schrammen en schaafwonden. Bovendien ontspant het de spieren, en wordt er zelfs onderzoek gedaan naar HIV en kanker.

Gebruik

Sint Janskruid is verkrijbaar in tabletten, capsules, druppels of als thee en wordt door veel fabrikanten geproduceerd. Er bestaat ook olie voor uitwendig gebruik, maar deze kan niet gebruikt worden tegen depressie.

Dosering

De beste dosering voor een volwassene van Sint Janskruid als middel tegen depressie lijkt driemaal daags 300 mg extract, oraal.

Contra indicaties

Niet gebruiken in combinatie met MAO-remmers of andere antidepressiva, en niet tijdens de zwangerschap.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.236 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.