GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Synthetische drugs 2. Natuurlijke psychoactieve middelen zijn overal3. Sirius verkoopt enkel natuurlijke smartdrugs4. De populariteit van synthetische drugs in Nederland5. Drugs laten testen in Nederland voor harm reduction6. De geschiedenis van cocaïne7. Ketamine (keta, ket)8. Psychedelische drugs zoals LSD9. Wat zijn designer drugs?10. Ontdek wat Moeder Natuur te bieden heeft

Synthetische drugs

In het Engels betekent het woord ‘drug’ medicijn. Een drug wordt gedefinieerd als elke stof die in de fysiologie of psychologie van een organisme een verandering aanbrengt, wanneer het ingenomen wordt. De term ‘drug’ is dus zeer breed, al roept ze onder andere in het Nederlands veelal de connotatie op met illegale, al dan niet verdovende middelen.

Natuurlijke psychoactieve middelen zijn overal

Toch kan veilig gesteld worden dat het grootste deel van de Nederlandse bevolking dagelijks 'drugs' gebruikt. Een kopje koffie bevat de stof cafeïne en deze brengt, hoewel natuurlijk en legaal, een verandering in onze fysiologie door ons meer energie te geven en een betere focus, bijvoorbeeld. 

Psychoactieve middelen worden gebruikt om onze bewustzijnstoestand te veranderen en dit wordt al duizenden jaren zo gedaan. Denk bijvoorbeeld aan cannabis, het oudst gecultiveerde gewas op aarde, dat onder andere in Azië diep verweven is met religie en cultuur. 

Sirius verkoopt enkel natuurlijke smartdrugs

Bij Sirius kun je terecht voor natuurlijke psychoactieve middelen, van kruiden tot Magische Truffels en Magische paddenstoelen. Ook kun je hier terecht voor alles dat je nodig hebt om zelf wiet te kweken. Op die manier sta je nog dichter bij de natuurlijke bron. 

Sirius heeft ook een heel assortiment aan capsules met plantenextracten, vitamines en aminozuren. De effecten van deze capsules zijn niet te vergelijken met de intensiteit van veel synthetische drugs, maar zijn voor veel (ex) druggebruikers een dankbaar alternatief op feestjes en thuis. Geen ongewenste bijwerkingen zoals een serotoninetekort, oververhitting, coma of zelfs de dood. 

Door aan harm reduction (via testen en open debat) te doen en mensen, jong en oud, te informeren over drugs, hopen we een wereld te creëren waarin men zich steeds meer bewust wordt van de effecten en mogelijke gevaren van (synthetische) drugs. Zónder dat hier een taboe omheen hangt. En natuurlijke alternatieven aan te bieden voor mensen die graag experimenteren.

De populariteit van synthetische drugs in Nederland

De kans dat je in je leven (indirect) in contact bent gekomen met een synthetische drug is zeer hoog. Als je in Nederland woont bevind je je zo ongeveer aan de bron van de synthetische drugsproductie. Al vele jaren wordt Nederland beschouwt als een van de grootste producenten van illegale synthetische drugs, waaronder Ecstasy en speed. Tegenwoordig wordt er steeds strenger opgetreden en worden talloze drugslabs ontruimd, met enorme hoeveelheden drugs, waarbij mensen worden aangehouden. Echter blijven de grote drugsbaronnen over het algemeen onzichtbaar. Het vuile werk wordt door anderen opgeknapt, waarbij grote hoeveelheden chemisch afval gedumpt worden in de natuur. 

De gefabriceerde drugs vinden via het illegale circuit hun weg naar de rest van de wereld. Hier worden gigantische sommen geld mee verdient. 

Drugs laten testen in Nederland voor harm reduction

In Nederland bestaan speciale test plekken waar je je drugs kunt laten testen op onzuiverheden. Op die manier worden gebruikers geïnformeerd over de mogelijk schadelijke toevoegingen aan hun onzuiveredrugs. Dit is heel vaak het geval. Er zijn ondertussen genoeg verhalen bekend waarbij gebruikers zonder dat ze het wisten een totaal andere drug namen, met alle gevolgen van dien. 

Door het testen van drugs ontstaat er ook een duidelijker beeld van het bevuilde drugscircuit. In 2019 bestonden gemiddeld 71% van de cocaïne monsters uit cocaïne. De rest waren andere toevoegingen, vaak bepaalde medicijnen zoals levamisol. Dit was een geneesmiddel dat ooit gebruikt werd tegen kanker en sinds 2004 niet meer gebruikt wordt, behalve nog als wormenmiddel bij dieren. 

EZ-Tests

Een simpele manier om er snel en goedkoop achter te komen of je drugs veilig zijn, is door ze te testen met de speciale EZ-Test kits, te koop bij Sirius. Op deze manier kun je MDMA, Ecstasy pillen, cocaïne en THC testen. 

Gebruik jij wel eens synthetische drugs?

In Nederland, maar ook in de rest van de wereld, zijn synthetische drugs populair. Op menig feestje of festival zul je behoorlijk wat mensen tegenkomen die onder invloed zijn van het een of het ander. In dit geval wordt alcohol niet vernoemd, al is het de meest gebruikte (hard)drug binnen het uitgaansleven. Dat het een legaal middel is maakt het niet minder schadelijk voor de gezondheid dan andere (illegale) middelen, maar dit terzijde. 

Veel van deze middelen zijn oorspronkelijk door de wetenschap ontwikkelt als geneesmiddel, bedoeld om bepaalde ziekten mee te behandelen of als pijnstiller. Een deel van deze synthetische medicijnen zijn al enige tijd onder ons. 

De geschiedenis van cocaïne

Zo bestaat cocaïne al sinds 1859! De drug die tegenwoordig zo populair is in het uitgaansleven was in die tijd volledig legaal en werd ingezet om mensen met een verslaving aan morfine te helpen. Tevens werd cocaïne gebruikt als plaatselijke verdoving, bijvoorbeeld bij tandoperaties. Later was cocaïne een geliefd ‘medicijn’ onder schrijvers, kunstenaars en denkers waaronder de beroemde psychoanalyticus Sigmund Freud.

Later werd cocaïne als ingrediënt toegevoegd aan de welbekende frisdrank Coca Cola (vandaar de benaming). 

Er zijn verschillende manieren waarop cocaïne gebruikt wordt. Het begint allemaal met de cocaplant (Erythroxylon coca), die in delen van Zuid-Amerika groeit. Het grootste deel van de cocaïne export gebeurd vanuit Columbia. De cocabladeren ondergaan een proces waarbij de actieve bestanddelen worden geëxtraheerd. Dit wordt gedaan met kerosine (vliegtuigbenzine), een gevaarlijk en schadelijk proces voor de natuur. Vervolgens verkrijgt men het pure, witte poeder (zout) dat gesnoven kan worden, maar ook verder verwerkt tot basecoke. Dit is de rookbare variant van cocaïne en wordt ook wel 'crack' genoemd. 

XTC: de partydrug

Een middel dat heel populair is in de ontdekkingstocht van de jongere, is 'ecstasy'. Volgens verschillende bronnen behoort ecstasy (algemeen bekend als XTCMollyschijvenM, of gewoon X) tot een van de meest populaire drugs in Nederland. Het actieve bestanddeel van de ecstasypil is de synthetische drug MDMA (3,4 methyleendioxymethamfetamine). Naast cannabis en uiteraard alcohol, kent ecstasy een vaste plaats binnen het uitgaansleven.

Ecstacy is een pil met als hoofdbestanddeel MDMA. Deze stof behoort tot de amfetaminen, waaronder bijvoorbeeld ook cocaïne en speed behoren. Echter gedraagt MDMA zich anders dan ‘gewone’ amfetaminen. Effecten van ecstasy zijn een warm, energiek en verliefd gevoel. Ook is er een grotere behoefte om met anderen te communiceren en vallen bepaalde grenzen weg waardoor contact gemakkelijker wordt. Het is mogelijk om urenlang te dansen op muziek, in een roes of staat van trance. 

Ketamine (keta, ket)

Een andere drug die steeds meer aan populariteit wint is ketamine. De drug staat bekend als anesthesie of ‘paarden verdovingsmiddel’. Tegenwoordig komt ketamine niet enkel als uitgaansdrug in beeld, maar ook als nieuw antidepressivum. Onderzoeken wijzen uit dat de effecten van ketamine op korte termijn kunnen helpen bij mensen met een zware depressie. Ondertussen bestaan er legale ‘ketamine klinieken’, waar mensen behandelt worden voor suïde pogingen, OCD en depressies. 

Ook in het uitgaansleven is ketamine bekend. Enkele benamingen zijn 'ket' of 'keta'. Bij lage doseringen werkt ketamine als een sedatief middel, in hogere doseringen worden de effecten omschreven als dissociatief, waarbij het centrale zenuwstelsel haast volledig van het lichaam gescheiden. Het voordeel hiervan bij een operatie is dat de patiënt zich niet bewust is van de pijnlijke ingreep die hij of zij ondergaat. 

Onder recreatieve gebruikers wordt gezocht naar de juiste dosering, waarbij men in de zogenoemde 'K-hole' terecht komt: deze staat wordt vaak omschreven als zeer prettig, waarbij hallucinaties optreden en het lichaam gevoelloos is. 

Een zeer hoge dosering zorgt ervoor dat de gebruiker in een coma kan raken en dit kan uiteraard zeer gevaarlijke gevolgen hebben, zeker wanneer ketamine wordt gecombineerd met andere drugs. 

Psychedelische drugs zoals LSD

Magische paddenstoelen geven een psychedelische trip, die op natuurlijke wijze verkregen wordt: je eet namelijk een paddenstoel, zonder tussenkomst van een chemische omzetting in een laboratorium. Dit ‘geschenk van Moeder Natuur’ wordt al duizenden jaren door de mens genoten. Ondertussen vinden er veel klinische onderzoeken plaats die research doen naar de therapeutische werking van deze psychedelische stoffen.

LSD is een synthetische drug, met als natuurlijke bron moederkoren, een schimmel dat op graan groeit en al in de middeleeuwen bekend was in haar natuurlijke vorm. In de jaren ‘50 werd LSD gesynthetiseerd door Albert Hofmann en sindsdien heeft de stof een hele weg afgelegd en voor grote veranderingen gezorgt binnen de maatschappij. De War On Drugs en de bijbehorende hippiebeweging maken een diepe indruk op onze huidige samenleving.

Wat zijn designer drugs?

Designer drugs zijn ‘nieuwe’ synthetische drugs die (aanvankelijk) legaal op de markt gebracht worden. Meestal imiteren ze illegale drugs zoals MDMA. Voor jongeren zijn designer drugs over het algemeen relatief gemakkelijk te verkrijgen, ze worden online verkocht als research chemicals, stoffen die bedoeld zijn voor onderzoeken in laboratoria. Echter worden deze 'onderzoeken' vaak gedaan op slaapkamertjes of feestjes, door jonge druggebruikers. 

Een voorbeeld van zo’n designer drug is 3-MMC. 3-MMC werkt zeer gelijkaardig als de neurotransmitter dopamine, waardoor er een sterk gevoel van welbehagen optreedt. De drug maakte veel ophef in de media vanwege de sterke effecten en grote kans op gevaarlijk gebruik.

Ontdek wat Moeder Natuur te bieden heeft

Wij zijn in 1995 met onze smartshopformule begonnen, om nu net legale veilige natuurlijke alternatieven voor gevaarlijke illegale synthetische drugs aan te bieden, vergezeld van zoveel mogelijk deskundige productinformatie, veilige gebruiksadviezen en voorlichting; allemaal in het kader van het mogelijk maken van veilig experimenteren en vooral 'harm reduction'.

Wij adviseren je dus graag over 100% natuurlijke alternatieven voor designer drugs, waar je veilig van kunt genieten zonder de gevaarlijke bijwerkingen. In veel gevallen leveren deze natural highs zelfs een positieve bijdrage aan je gezondheid.

We zijn ervan verzekerd dat je bij ons aan het juiste adres bent voor veilige producten die je leven een beetje leuker maken. 

We nodigen je uit om onze encyclopedie en blogs verder te ontdekken. En mocht je door de bomen het bos niet meer zien, dan staat onze klantenservice klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Choose Safety! - Choose Life! - Choose Sirius Natural Smart Products!

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.193 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.