GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Morning Glory 2. LSD-achtige effecten van Morning Glory3. Verschil tussen Morning Glory en Hawaiian Baby Woodrose4. Gebruik van Morning Glory5. Waarschuwing

Morning Glory

Morning Glory is de verzamelnaam voor meer dan duizend soorten van psychoactieve klimplanten en wordt al eeuwenlang gebruikt als heilig medicijn. Onder deze soorten is het genus Ipomea en deze bevat zo’n 600 soorten. De botanische benaming komt van het Grieks en is een samensmelting van ‘ipos’, dit betekent ‘houtworm’ en ‘homoios’, dit betekent ‘gelijkend op’. De naam is gebaseerd op het slingerende karakter van de plant. Ze groeit in tropische en sub-tropische gebieden in de wereld. De ondersoorten die meestal in Smartshops worden verkocht zijn Ipomea tricolor, oftewel de Mexicaanse Morning Glory, en Ipomea violacea. Er is nogal wat verwarring ontstaan rond de benaming van deze twee soorten, die sterk op elkaar lijken. Ipomea tricolor kan eenjarig of meerderjarig zijn, afhankelijk van waar ze groeit. Ze kan zeer slecht tegen kou, minder dan 5 graden zal ze niet overleven. Ze bevat prachtige bloemen en wordt om deze reden ook graag als sierplant gehouden in tuinen. De bloemen zijn trompetvormig en meestal blauw van kleur met een wit tot goudkleurig centrum. De soort is ondertussen ook verder gekweekt zodat er cultivars zijn met bloemen in verschillende kleuren. Benamingen voor deze soorten zijn ‘Blue Star’, ‘Flying Saucer’, ‘Heavenly Blue’, etc.. De zaadjes van Morning Glory bevatten de psychoactieve stoffen. Het zaad wordt verkregen uit de bloemen, wanneer zij afsterven vormt zich een zaadpeul zich met binnenin meerdere zaadjes. 

LSD-achtige effecten van Morning Glory

Het standbeeld van de bloemenprins Xochipilli, bevat afbeeldingen van de belangrijkste heilige planten voor de Azteekse bevolking. Het standbeeld dateert uit de 16de eeuw. De prins is gezeten op een troon, die versierd is met onder andere de tabaksplant (Nicotiana rustica), psilocybe paddenstoelen, Peyote en Morning Glory. Dit standbeeld is in het midden van de 18de eeuw ontdekt door Europeanen. 

De inheemse bevolking van Mexico gebruikten de zaadjes van Morning Glory als entheogeen en als heilig sacrament. De psychedelische werking geeft visuele en auditieve hallucinaties, die vergeleken kunnen worden met LSD. Het Zapotec volk uit Oaxaca gebruikten Morning Glory als heilig medicijn en noemen het zaad ‘badoh negro’, vanwege de zwarte kleur.

In 1959 verstuurde ethnobotanist Richard Schultes samples van een gecultiveerde Morning Glory uit Mexico naar Albert Hofmann, de ontdekker van LSD. Hij bevestigde dat het zaad alkaloïden bevatten die zeer sterk leken op de stoffen die in LSD teruggevonden worden. Moederkoren (Claviceps purpurea), oftewel een fungus dat op graan groeit, is verantwoordelijk voor deze ergot-alkaloïden. De zaadjes van Morning Glory bevatten verschillende ergoline alkaloïden. Deze krachtige stoffen zijn verantwoordelijk voor het psychedelische effect. De meest belangrijke stof, ergine, ook wel d-lysergic acid amide (LSA) genoemd, is dicht gerelateerd aan LSD. Eigenlijk is ze een voorloper van LSD. De effecten zijn echter een stuk milder dan bij LSD, dat zo’n 50 tot 100 maal sterker is. De effecten zijn over het algemeen meer kalmerend en minder stimulerend dan LSD. De zaadjes bevatten zo’n 0.1% ergot alkaloïden. 

Vanwege deze psychedelische effecten won Morning Glory in de VS aan populariteit onder psychonauten. Als alternatief voor het illegale LSD werd ontstond er een grote interesse in Morning Glory zaad, dat men legaal kan krijgen. Aangezien er geen Smartshops zijn om veilig gebruik van entheogenen te stimuleren, koopt men het zaad via tuincentra. Om het gebruik ervan te ontmoedigen begonnen sommige commerciële tuin bedrijven het zaad te coaten met een gif, dat er niet van af gewassen kan worden. Volgens de Amerikaanse wet is het niet verplicht de koper te attenderen op het feit dat het zaad is behandelt met een gif. Deze giftige zaadjes zijn zeker in hoge doseringen gevaarlijk en kunnen verschillende lichamelijke complicaties geven, zoals ernstige diarree, misselijkheid en overgeven, in het ergste geval zelfs hartproblemen. 

Verschil tussen Morning Glory en Hawaiian Baby Woodrose

Evenals Morning Glory, bevat de plant Hawaiian Baby Woodrose (Argyreia nervosa) LSA. De planten behoren beiden tot de Convolvulacea familie. Hawaiian Baby Woodrose kent een veel minder lange (bekende)  geschiedenis aan medicinaal gebruik en werd pas in de jaren ‘60 bekend, vanwege haar psychedelische effecten. Waar je bij Hawaiian Baby Woodrose genoeg hebt met zo’n 3 tot 12 zaden, gebruik je van Morning Glorly beduidend meer, zo’n 50 tot 400 zaden (afhankelijk van de gewenste sterkte van de trip en de manier van inname). De effecten komen minder snel op bij Hawaiian Baby Woodrose, het kan zo’n twee uur duren voordat men iets begint te voelen. Morning Glory heeft minder lang de tijd nodig. Uiteraard is hier wederom belangrijk bij te houden wanneer men voor het laatst gegeten heeft. Over het algemeen duurt een trip met Hawaiian Baby Woodrose (gemiddeld zes tot 8 uur) minder lang dan een met Morning Glory (tot tien uur). Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de dosering. 

Gebruik van Morning Glory

Om tot een krachtige psychedelische ervaring te komen moet men zo’n 100 tot 400 zaadjes consumeren. De zaadjes kunnen vermalen worden en verwerkt tot thee of infusie, of in hun geheel doorgeslikt worden, waarbij het belangrijk is dat er goed wordt gekauwd. Wanneer de actieve alkaloïden worden geëxtraheerd is de kans groter dat negatieve bijwerkingen, zoals misselijkheid, uitblijven. De traditionele manier van bereiden is door het zaad te vermalen en vervolgens te laten weken in koud water. Zo’n dertig minuten weken en vervolgens filteren zou de belangrijkste stoffen zouden vervolgens in het water terecht moeten komen. De eerste merkbare effecten komen ongeveer een uur na inname op, afhankelijk van de hoeveelheid en tijd wanneer men voor het laatst gegeten heeft. Een andere methode die wordt toegepast om zo min mogelijk negatieve bijwerkingen te ervaren is door de zaadjes te laten ‘spruiten’ in water. Ververs het water elke dag, zo’n 3 tot 4 dagen. Hierna dien je het binnenste van het zaadje te verwijderen van de schil en dit op te eten. Het is belangrijk te vermelden dat de effectiviteit op deze manier ook wat naar beneden wordt gebracht en kan het zijn dat men meer zaadjes moet gebruiken. 
Een trip duurt gemiddeld zo’n 6 uur, waar nog enkele uren aan toegevoegd kunnen worden van nawerkende effecten. Zoals eerder vermeld lijken de effecten op die van LSD, maar zijn ze milder, over het algemeen minder energiek en minder euforisch. Veel gebruikers ervaren een kalm gevoel en weinig behoefte tot veel bewegen. Waar LSD meestal een zeer heldere trip geeft met zeer heldere visuele effecten en een sterke fysieke en mentale energie, geeft een LSA trip een meer ontspannen, introspectief en vredig effect. Vaak heeft men na de trip een langer aanhoudend gevoel van rust en kalmte en is de slaap die volgt diep en verfrissend. Het komt ook wel voor dat er een bepaald ‘kater gevoel’ optreed, dit is meestal te wijten aan de misselijkheid. 

Waarschuwing

Naast de gewenste psychoactieve effecten is het ook mogelijk dat er verschillende bijwerkingen optreden, waaronder misselijkheid. Hoewel het zeker niet altijd het geval is, kan het zijn dat men in het begin van de trip maagklachten heeft en bestaat er kans op misselijkheid en/of overgeven. Volgens verschillende psychonauten kan het eten van een lichte maaltijd, een paar uur van tevoren helpen om deze bijwerkingen ietwat te verhelpen. Houd er rekening mee dat een trip met Morning Glory lang kan duren, het is dus belangrijk geen verplichtingen te hebben op de dag van de trip zelf en het best ook de dag erna jezelf kans te geven uit te rusten. Het zaad van Morning Glory bevat verschillende stoffen die een negatieve reactie kunnen uitlokken bij mensen met leverproblemen. Zwangere vrouwen dienen eveneens geen zaad van Morning Glory te gebruiken.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 3.917 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.