GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Muira Puama 2. Botanische benaming3. Chemische samenstelling4. Traditioneel gebruik van Muira puama5. Seksueel stimulerend middel6. Verhelpen van erectieproblemen7. Verhogen van het testosteron?8. Hulp bij de overgang9. Medicinale werking van Muira puama10. Muira puama combineren met voedingssupplementen11. Liefdesbonbons

Muira Puama

Muira Puama is een afrodisiacum afkomstig van het Amazonewoud van Brazilië. Verder groeit ze in Suriname en Frans-Guyana. Het is een kleine boompje dat zo’n 5 meter hoog kan worden en kleine, witte bloemetjes produceert. Deze verspreiden een aangename geur die aan jasmijn doet denken. Verschillende delen van de boom worden gebruikt, maar het meest interessante gedeelte is de boomschors. Hiervan kan een infusie of thee gemaakt worden die gedronken wordt om haar medicinale en lustopwekkende eigenschappen.

Een andere benaming voor dit middel is dan ook ‘potentiehout’. Mannen die hun seksuele prestaties willen verbeteren, hun uithoudingsvermogen sterker maken en een betere erectie willen krijgen, maken graag gebruik van Muira Puama. Ondertussen is de bekendheid van het middel van Zuid-Amerika overgewaaid naar andere gebieden van de wereld. Veel gebruikte benamingen zijn marapuama, pauhomen en muiratam. 

Botanische benaming

Ptychopetalum olacoides

Chemische samenstelling

Muira puama bestaat uit verschillende stoffen. De wetenschap begon zich rond 1920 te verdiepen in de chemische samenstelling en werkzaamheid. Tot op heden worden er nieuwe bestanddelen ontdekt. Uit onderzoek tot nu toe blijkt dat Muira puama bestaat uit verschillende werkzame onderdelen. De wortels en bast van de boom zijn rijk aan vetzuren- en esters, essentiële oliën, waaronder beta-caryofyllene en alpha-humulene, plant sterolen, triterpenen, waaronder lupeol. Verder is er een recentelijk ontdekte alkaloïde die de wetenschap muirapuamine heeft genoemd. Muira puama bevat tevens sesquiterpenen, monoterpenen en nieuwe alkaloïden. 

Traditioneel gebruik van Muira puama

Muira puama kent een lange geschiedenis aan traditioneel gebruik. Verschillende delen van de boom worden ingezet als medicijn, maar vooral de wortels en bast kennen grote bekendheid. Onder de inheemse bevolking van Brazilië zijn er verschillende toepassingsmogelijkheden bekend. Een voorbeeld hiervan is de bereiding van een smeersel gemaakt van de wortels van de boom, dat gebruikt wordt voor massages en baden om aandoeningen te behandelen zoals beri-beri (een grote zwakte, veroorzaakt door een tekort aan vitamine B1) en verlammingen. Een thee gemaakt van de wortels en bast van de boom wordt gebruikt om de griep te behandelen, reuma en problemen met de spijsvertering.

Seksueel stimulerend middel

Muira puama geniet al geruime tijd de reputatie seksueel stimulerend te werken. In Brazilië wordt Muira puama geprezen als afrodisiacum. Voor de man is de werkzaamheid interessant vanwege haar stimulerende eigenschappen die het krijgen van een erectie kunnen vergemakkelijken. Een betere bloeddoorstroming zorgt tevens voor meer gevoeligheid. Vanwege de ontspannende werking voor de penis is het gemakkelijker voor de man om een erectie te krijgen en te behouden. Het drinken van een thee of aftreksel zorgt er na enige tijd voor dat er meer gevoeligheid ontstaat bij de geslachtsdelen.

Verhelpen van erectieproblemen

Uit onderzoek blijkt dat Muira puama kan helpen bij het behandelen van erectieproblemen en impotentie. Twee onderzoeken die gedaan waren met mensen lieten zien dat tevens het libido verhoogt werd. Het onderzoek werd gedaan met mannen die geen tot weinig seksueel verlangen hadden en problemen met het krijgen of behouden van een erectie. Van de 262 mannelijke participanten meldde 62% dat het extract van Muira puama een ‘dynamische werking’ had op hun zin in seks. 51% van de deelnemers gaf aan dat het een gunstige werking had op het krijgen of behouden van een erectie. Een tweede studie die gedaan werd liet zien dat Muira puama een therapeutische werking had op de seksuele prestaties van 100 mannen. Op psychologisch vlak had Muira puama een gunstige werking bij de proefpersonen die allemaal problemen hadden met seks. Voor dit onderzoek werd een extract van Muira puama gebruikt en dit werd dagelijks toegediend in een hoeveelheid van 1,5 gram per dag. Uit de eindresultaten bleek 85% van de deelnemers meer zin in seks te hebben dan voor het onderzoek, 100% vaker seks hadden en 90% verbetering zag in het krijgen en behouden van een erectie. 

Verhogen van het testosteron?

Er bestaat geen wetenschappelijk bewijs voor de claim dat Muira puama zou helpen het testosteron te verhogen. Wel wordt Muira puama vaak gecombineerd met medicijnen die testosteron verhogen. 

Ook is het niet wetenschappelijk bewezen dat Muira puama de kracht bezit om de penis te vergroten. Het versterken van de erectie en verlengen van de duur ervan zorgt er tevens wel voor dat de penis harder wordt en daarmee dus automatisch wat groter en steviger. Dit komt omdat er een betere bloeddoorstroming plaatsvindt. De bloedvaten in de penis verwijden waardoor het hebben van een erectie gemakkelijker wordt. 

Hulp bij de overgang

Muira puama wordt ook ingezet als medicijn dat helpt bij bepaalde hormonale problemen en bij de overgang. Vrouwen in de menopauze kunnen een sterk verminderde behoefte aan seks ervaren en meer last hebben van stemmingsschommelingen en het gevoel uit balans te zijn. Muira puama werd in dit onderzoek gebruikt om vrouwen hierbij te begeleiden. Uit de resultaten bleek 65% een verbetering te ervaren op verschillende vlakken:

  • Zin hebben in seks
  • De mate van seks die ze hadden
  • De mogelijkheid een orgasme te krijgen
  • De intensiteit van het orgasme
  • Het genieten van seks

Medicinale werking van Muira puama

Muira puama kent niet alleen bekendheid als natuurlijk afrodisiacum en middel om erectieproblemen te verhelpen, maar wordt ook voor andere medicinale doeleinden ingezet. Hier zijn verschillende onderzoeken naar gedaan die deze werking bevestigen. Zo heeft Muira puama een gunstige werking op het centrale zenuwstelsel en kan op verschillende vlakken bijdragen aan het algemeen welzijn. Problemen met het centrale zenuwstelsel, waaronder bijvoorbeeld geheugenverlies, worden al eeuwenlang behandelt met behulp van Muira puama. Ondertussen heeft de wetenschap dit ook bevestigd in onderzoeken met muizen. Een van deze onderzoeken, gedaan in 2003 door Braziliaanse wetenschappers liet zien dat het geheugen bij zowel jonge als oude muizen verbeterd kon worden met behulp van een extract van Muira puama. Zo zou Muira puama interessante eigenschappen kunnen bezitten voor mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer’s. Een verdere studie uit 2004, eveneens met muizen, liet zien dat Muira puama de verscheidenheid van neurologische cellen beschermde. Dit zou deels te wijten zijn aan de antioxidante werking.

De eigenschappen hebben verder een stressverlagende werking en gaan vermoeidheid tegen. Verder heeft Muira puama een adaptogene werking. Een adaptogeen is een middel dat zich aanpast aan jouw lichaam en het meer in balans brengt. De werking is dus verschillend, afhankelijk van de staat waarin jouw lichaam zich bevindt. Het brengen van meer rust, of het leveren van meer energie. 

Muira puama combineren met voedingssupplementen

Muira puama en gember voor spierkracht

Om de medicinale werking van Muira puama te verhogen, kun je haar combineren met bepaalde voedingssupplementen en voedingsmiddelen.

Uit onderzoek blijkt dat Muira puama in combinatie met gember een gunstige werking kan hebben op de spierkracht en vermindering van spierafbraak. Een geschikte combinatie dus voor mensen die graag sporten of baat hebben bij extra ondersteuning van de spierkracht.

Tevens zorgt gember voor een verwarmend gevoel, dat weer positief werkt bij het hebben van seks. Gold spice - Fermented Gember Kurkuma, is een voedingssupplement van Living Nutrition met een gefermenteerd gemberextract. Voor de beste resultaten wordt geadviseerd dagelijks één tot twee capsules te nemen en dagelijks een kop Muira puama thee te drinken.

Liefdesbonbons

In het assortiment van Sirius vind je verschillende lustopwekkende kruiden en producten terug. Een seksueel stimulerend product van The Chocolate Love Company bevat als ingrediënt Muira puama. Verder aangevuld is een ander afrodisiacum Damiana en uiteraard cacao. Neem een bonbon per persoon, en wacht niet met vrijen tot de effecten merkbaar worden.

 


Muira Puama kruiden van ons merk Open Up.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 3.962 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.