GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Cocaïne 2. Illegale cocaïnehandel in Nederland3. Distributie van cocaïne is een miljardenindustrie4. Coke, sos5. Een dure verslaving6. Gevolgen van cocaïne snuiven7. Freebase, crack en andere vormen van coke8. Milieuvervuiling9. Ben je verslaafd en wil je stoppen?10. Natuurlijke Sirius supplementen 11. EZ Tests, After C, Mood Doctor

Cocaïne

Cocaïne, wie kent de drug niet? Films worden hierover gemaakt, boeken over geschreven en zelfs de psychoanalyse van Freud lijkt er op gebaseerd. Het middel is wereldwijd geclassificeerd als een illegale harddrug en de productie en het gebruik worden zwaar bestraft. Jaarlijks worden er miljarden gemaakt met deze handel en de politie in Nederland speculeert dat criminelen in deze tak het meest verdienen. Het is dan ook zwaar verslavend en als gebruiker zit je er voor je het weet tot over je oren in, met alle geestelijke en lichamelijke gevolgen van dien. Waar wordt cocaïne van gemaakt en waar komt het vandaan?

Illegale cocaïnehandel in Nederland

Cocaïne is naast alcohol een go-to drug die gebruikt wordt in het uitgaansleven. Dat het illegaal is, lijkt het niet minder populair te maken. Jaarlijks wordt in Amsterdam alleen al voor zo’n 75 miljoen euro aan cocaïne weggesnoven. Dit werd gemeten aan de hand van het rioolwater van de stad, waar enorme hoeveelheden van het middel werden teruggevonden. 

Kranten melden voortdurend over incidenten omtrent drugshandel en een onderzoek uit 2019 naar de cocaïnehandel in Nederland maakte veel ophef bij het bestuur. Het rapport, geluid ‘De achterkant van Amsterdam’, beschrijft hoe Nederland een ‘walhalla is voor drugscriminelen en coke bazen’. Amsterdam is het knooppunt, waar grote bedragen aan geld worden witgewassen. 

Nederland fungeert als distributie- of transithub voor de cocaïnehandel in Europa. Vanaf hier wordt het verspreid naar andere landen. Nederland is geen producent, zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld XTC-pillen en amfetaminen. Naast Nederland is Spanje ook een land dat een grote rol speelt in de distributie van cocaïne. 

Een groot deel van het spul komt via de grote havens, waaronder Antwerpen en Rotterdam, binnen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van alternatieve wegen, zoals de kleinere haven van Vlissingen en via luchttransport. Bijna alle coke die via de Belgische havenstad Antwerpen binnenkomt, wordt eerst naar Nederland getransporteerd en van daaruit verder verspreid.

Distributie van cocaïne is een miljardenindustrie

De cocaïne business is een handel waar enorm veel winst wordt gemaakt en miljarden worden verdient. Het transporteren van het middel is een miljardenindustrie, waar Amsterdamse bendes een grote rol in spelen. 

Dit is een voorbeeld uit een onderzoek van de Dienst Landelijke Informatieorganisatie, om aan te tonen dat het gaat om een enorme handel:

Eén kilo coke uit Colombia (het belangrijkste productieland) zou zo’n 2000 euro waard zijn. Wanneer deze hoeveelheid in Nederland aankomt, is het geheel in waarde gestegen tot 27 000 euro. De koper betaalt uiteindelijk nog veel meer. Men heeft berekend dat een gebruiker voor een gram coke gemiddeld 50 euro betaalt. De initiële kilo is nu 50.000 euro waard. In andere landen betaalt men nog veel meer voor een gram coke, waardoor de waarde kan oplopen tot 150.000 euro. 

De cocaïnehandel groeit. In 2018 nam de politie in havens van Nederland en België zo’n 74.000 kilo coke in beslag. Het jaar daarvoor was het nog 55.000 kilo. 

Ook zijn er steeds meer jongeren die op jonge leeftijd in dit illegale circuit terecht komen. 

Coke, sos

Cocaïne is naast andere middelen, waaronder alcohol, nicotine en cannabis, één van de populairste drugs in het uitgaansleven. De drug wordt meestal gesnoven, maar kan ook worden gerookt of geïnjecteerd. Populaire benamingen voor het middel zijn coke, sos, sossa, lala, wit en Charlie. 

Het gebruik van cocaïne is zeer verslavend. Al na een paar keer gebruiken kom je in de gevarenzone en is de kans dat je vaker wilt gebruiken, groot.

Cocaïne geeft onder andere een energiek gevoel, een veranderd bewustzijn met meer behoefte aan sociaal contact, minder remmingen. Je kunt je fijn en uitgelaten of ontspannen voelen, maar ook geagiteerd en gespannen. De effecten van coke komen binnen een paar seconden tot enkele minuten op en houden tussen de 5 en 90 minuten aan. Hierdoor gebruik je al snel meerdere keren op dezelfde avond. 

Een dure verslaving

Regelmatig coke gebruiken leidt snel tot verslaving. Gebruikers bevinden zich hiermee op terrein dat hele salarissen vraagt om in stand te worden gehouden. 

Cocaïne werkt verslavend omdat het inspeelt op het beloningssysteem in de hersenen. De neurotransmitter dopamine speelt hierin een grote rol. Meer van dit stofje zorgt voor een gelukkig gevoel en genot. 

De drug zorgt ervoor dat deze stof langer in de hersenen blijft, waardoor je je goed of lekker voelt. Ook serotonine en noradrenaline blijven langer in je systeem. Meer serotonine speelt onder andere een rol bij je positieve stemming, zin in seks en zintuiglijke waarneming. Noradrenaline zorgt ervoor dat je alert bent. 

Gevolgen van cocaïne snuiven

Bij veelvuldig gebruik nemen het aantal dopaminereceptoren in het lichaam af. Vandaar dat veel gebruikers op lange termijn steeds minder gevoelig worden voor genot en plezier. Veel gebruikers ervaren een grote leegheid in hun leven, waarbij alles een grijs randje krijgt. Je hebt steeds meer van het middel nodig en raakt steeds minder gevoelig voor het leven. Stoppen met gebruik zorgt voor ontwenningsverschijnselen. 

Lichamelijke gevolgen zijn er ook: Regelmatig coke gebruiken verhoogt de hartslag en de lichaamstemperatuur. Het hart wordt overbelast, waardoor je sneller vatbaar bent voor een hartinfarct en beroerte. Ook hebben gebruikers vaker last van longklachten, bloedvergiftiging en hartstilstand wanneer ze het spul roken. 

De schadelijke gevolgen van cocaïne op een rijtje:

Korte termijn

 • Snel ademhalen
 • Hartklachten
 • Angstig en gespannen zijn
 • Je snel opgefokt voelen
 • Bloedneus
 • Menstruatie problemen
 • Impotentie
 • Slaapproblemen
 • Hallucinaties

Lange termijn

 • Meer kans op een beroerte
 • Een verhoogde bloeddruk
 • Hartproblemen
 • Verlies aan reukvermogen
 • Problemen met seks
 • Afhankelijk van de manier van gebruiken treedt er gewichtsverlies op of komt iemand juist aan door overeten. 
 • Angsten, paniekaanvallen en achterdochtig zijn
 • Psychose

Freebase, crack en andere vormen van coke

Cocaïne is in verschillende vormen verkrijgbaar, de ene vorm schadelijker dan de andere. 

Het begint allemaal met de cocaplant, Erythroxylum coca. Oorspronkelijk werd er op de bladeren van de plant gekauwd, om op die manier de actieve alkaloïden in het lichaam op te nemen. De effecten zijn op deze manier heel anders, dan in de synthetische vorm.

Cocaïnepasta: dit is een extract gemaakt van de bladeren van de cocaplant. Het bevat een hoge concentratie aan actieve bestanddelen, waaronder cocaïne sulfaat.

Freebase: dit is cocaïne in zijn solide vorm, oftewel de basisvorm. Door het chemisch proces krijg je een bijna 100% puur product, dat heel erg sterk is en nog veel verslavender dan ‘gewone cocaïne’. In deze vorm is het gemakkelijk te roken. De effecten komen heel snel op en zijn intens. Er is een grotere kans op een overdosis, omdat het moeilijk te doseren is. 

Crack: wordt gemaakt door cocaïne in poedervorm te mengen met water en een ander element, meestal baking soda. Dit geheel wordt gekookt en vervolgens verandert het in een solide vorm. 

Milieuvervuiling

Mensen die door de week voor een gezondere wereld pleiten, biologische smoothies drinken, vegetariër zijn, aan hardlopen doen en vervolgens in het weekend coke gebruiken worden met de populaire benaming ‘yogasnuivers’ bestempeld. In verschillende artikelen en op internet wordt het deze mensen verwijt dat ze hun gezonde en bewuste levensstijl teniet doen met het gebruik van dit middel. Feit is dat de illegale coke industrie desastreuze gevolgen heeft voor de natuur.

In 2021 kondigde de Colombiaanse president Ivan Duque de War on drugs voort te zetten door cocaplantages met het giftige glyphosate vanuit de lucht te besproeien. Glyphosate is het hoofdingrediënt in Roundup, dat veel ophef maakte en in verschillende landen verboden is. Het wordt gelinkt aan kanker en miskramen. Ook zorgt het ervoor dat de aarde er onvruchtbaar van wordt. 

Ben je verslaafd en wil je stoppen?

Volgens cijfers van het Trimbos instituut wordt er in Nederland gemiddeld veel coke gebruikt. Van de Westerse landen die onderzocht werden in het onderzoek, scoorden alleen Australië en het Verenigd Koninkrijk hoger. 

Als je regelmatig gebruikt, is de kans groot dat je op een bepaald punt afhankelijkheid creëert. Stoppen is moeilijk, zeker wanneer je sociale kring rond drugs draait. Stoppen betekent je vrienden (tijdelijk) los laten, zeker op de momenten dat er gesnoven wordt. 

Als je vindt dat je te veel cocaïne gebruikt en je wilt stoppen, zijn er altijd wegen die je naar genezing kunnen leiden. Hulp inroepen is een eerste stap, je staat niet alleen en hoeft je niet te schamen!

Natuurlijke Sirius supplementen 

Sirius verkoopt smartshop supplementen die bedoeld zijn om jouw uitgaansleven naar een hoger niveau te tillen. Ze zijn gebaseerd op plantenextracten, vitamines en mineralen. De gevolgen van het nemen van deze supplementen is in veel gevallen enkel voordelig voor je gezondheid en de dag na gebruik voel je je energiek, uitgerust en vol positieve energie.

Logisch: in plaats van je lichaam uit te putten en een tekort op te bouwen aan belangrijke stofjes in de hersenen, voorzien de smartdrugs van Sirius je lichaam van extra aanvulling.

Je krijgt een energieboost, waardoor je urenlang kunt dansen zonder moe te worden. En van dansen zelf krijg ook weer een hele rits aan stofjes die ervoor zorgen dat je je lekker gaat voelen. 

Dit onder meer door plantenextracten van Griffonia simplicifolia, waardoor je lichaam meer serotonine kan aanmaken. En, serotonine is heel belangrijk om je goed, rustig en in evenwicht te voelen. 

EZ Tests, After C, Mood Doctor

Als je dan toch cocaïne wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je de negatieve gevolgen zoveel mogelijk beperkt. Volgens de principes van harm reduction verkleint de kans op schade het meest wanneer je je als gebruiker zo goed mogelijk inlicht over het middel dat je gaat nemen. Weet wat je neemt! Het best laat je je middel testen, of doet dit zelf met behulp van een EZ Test kit, te koop bij Sirius. Hiermee kom je er achter of het wel gaat om de drug die je hebt gekocht. Hoewel cocaïne relatief zuiver is op de markt, wordt het toch maar al te vaak versneden met andere troep. 

Een tweede voorzorgsmaatregel is het nemen van After C (na cocaïne). Dit voedingssupplement zorgt ervoor dat je tekorten aan dopamine en serotonine zo snel mogelijk worden aangevuld. After C bevat het aminozuur L-Tyrosine en Pyridoxine (vitamine B6), stoffen die bijdragen aan het in balans brengen van het zenuwstelsel, na gebruik van cocaïne. 

Mood Doctor is een natuurlijk antidepressivum, dat helpt bij neerslachtigheid, angsten en depressieve gevoelens.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Worlds best assorted online smartshop Uitstekend
4.9
Op basis van 5.069 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Onze fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN

in Roermond NL Hamstraat 15 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 
en Venlo NL Kleine Beekstraat 5

Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.