GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Regulier, Gefeminizeerd of Autoflower 2. Reguliere zaden3. Gefeminizeerde zaden4. Autoflower zaden

Regulier, Gefeminizeerd of Autoflower

De tijd dat je het geluk moest hebben dat er een zaadje onder in je zakje wiet zat om je favoriete strain te kweken, is voorgoed voorbij. Tegenwoordig zijn er zaden van duizenden cannabisvariëteiten te verkrijgen. Het is zelfs zo dat je kan kiezen of je natuurlijk zaad wil waar mannelijke en vrouwelijke planten uit komen, zaden die enkel vrouwtjes voortbrengen of zaden van planten die uit zichzelf beginnen te bloeien, onafhankelijk van de omstandigheden. Maar welke moet je dan hebben?

Reguliere zaden

Reguliere zaden worden verkregen door normale bestuiving van vrouwelijke planten met mannelijk stuifmeel. Ze leveren doorgaans grote en sterke planten op met meerdere fenotypes. In de regel zouden de zaden 50% mannelijke en 50% vrouwelijke planten moeten opleveren. Met wat geluk zitten er in een pakje van 10 zaden 6-8 vrouwelijke planten, maar voor hetzelfde geld eindig je met een meerderheid aan mannetjes. Bij kweken met reguliere zaden, is het van belang om tijdig de mannetjes te verwijderen, enige kweekervaring is dus wel vereist.
Voor de meeste thuiskwekers levert kweken met reguliere zaden geen echte meerwaarde, je steekt een hoop tijd en werk in de planten, om dan vast te stellen dat misschien de helft mannetjes zijn waar je uiteindelijk niets mee kan.
Voor het behouden van bijzondere cannabisgenetica is men wel aangewezen op regulier zaad. Ook voor de meer ervaren kweker zijn er wel goede redenen om reguliere zaden te kiezen. Als je zelf kruisingen wil maken kan je je mannelijke planten uit reguliere zaden verkrijgen, wanneer je de moederplanten ook uit reguliere zaden selecteert levert dit doorgaans betere resultaten op met bijzonder sterke hybridennakomelingen.
Ook de kweker die met zijn favoriete strain wil blijven werken, kan uit reguliere zaden een krachtige, vitale moederplant selecteren, die jarenlang stekken kan leveren, zonder dat de kwaliteit vermindert.

Gefeminizeerde zaden

Gefeminizeerde zaden komen voort van vrouwelijke planten die door stress zelf mannelijke bloemen vormen, waarmee bevruchting plaatsvindt. Doordat de genetica afkomstig is van één en dezelfde plant zijn de nakomelingen meestal vrij uniform in uiterlijk en effect. De meest gangbare praktijk is de behandeling met colloïdaal zilver, die bijna 100% vrouwelijke nakomelingen oplevert. Gefeminizeerde zaden bieden als voordeel voor de kweker dat alle moeite, tijd en geld die in de planten gestoken worden ook tot meer oogst leidt. Je hoeft niet bezorgd te zijn dat je wiet verpest is omdat je te laat was met een mannetje er tussen uit te halen. Het gemak van kweken met gefeminizeerde zaden is zo’n enorm succes dat ze tegenover de reguliere zaden wereldwijd gezien 90% van de markt uitmaken.

Autoflower zaden

De voorgaande decennia zijn ook de autoflower-zaden steeds populairder en beter geworden. Door Cannabis ruderalis te hybridizeren met sterke sativa’s en indica’s werden er variëteiten ontwikkeld die een enorme resistentie tegen ziekten en plagen bezitten, zich niets aantrekken van slecht weer en bloeien na een vast aantal dagen, in plaats van afhankelijk te zijn van het verminderen van licht om in bloei te raken. Ze blijven kleiner en bloeien ook sneller, de snelste soorten zijn 70 dagen na ontkiemen al klaar voor oogst. Dit maakt ze zeer geschikt voor beginnende kwekers, buitentelers en voor mensen met slechts beperkte kweekruimte of een kort buitenseizoen. De meeste autoflower-zaden zijn gefeminizeerd, maar er zijn ook reguliere autoflower-zaden te verkrijgen.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 3.917 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.