GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Kava Kava 2. Wetenschappelijke naam3. Familie4. Oorsprong5. Actieve stof(fen)6. Werking7. Gebruik8. Dosering

Kava Kava

De vermalen wortel en het onderste gedeelte van de stengel van deze hoge struik worden gebruikt voor warme thee of in koude kokos- of vruchtendrank. In de Stille Zuidzee word Kava Kava ook wel ’plant der kennis’ genoemd. Op de Fiji eilanden brengt het gebruik van Kava Kava de medicijnmannen, of ’dauvagunu’ (wat ’expert in het drinken van kava-kava’ betekent), in contact met ’Vu’: de hogere macht die hen geneeskracht verleent.
 

Wetenschappelijke naam

Piper Methysticum.

Familie

Piperaceae.

Oorsprong

Stille Zuidzee (Hawaii en Nieuw Guinea).

Actieve stof(fen)

6 Kawalactonen: Kawaine, Dihidrokawaine, Methysticine, Dihydromethysticine, Yangonine, Dihydroyangonine (deze versterken elkaars werking).

Werking

In de Stille Zuidzee staat Kava Kava bekend om haar kalmerende en ontspannende werking, het kan zorgen voor algehele lichamelijke ontspanning terwijl de geest helder blijft. Ook is het een mild afrodisiacum. Het stimuleert de voortplantingsorganen en de urinewegen. Bovendien wordt het gebruikt als middel tegen maagkrampen, hoofdpijn, pijn aan de blaas, en ooit zelfs tegen het meest pijnlijke symptoom van gonorroe: de afscheiding.

Gebruik

: Voeg toe aan kruidenthee of warme alcoholische drank voor onmiddellijk gebruik; houd het even in je mond voordat je het doorslikt, zodat enzymen in je speeksel de kawalactonen kunnen activeren. Of voeg het poeder toe aan koude kokosmelk en laat dit 24 tot 36 uur gekoeld staan voor je het drinkt. Het volgende recept lijkt nog het meest op de traditionele drank: meng 30 gram Kava Kava met 1/3 liter water of kokosmelk, 2 eetlepels plantaardige olie en 1 eetlepel lecithine (verkrijgbaar in vrijwel alle reformwinkels) met een mixer of in een blender tot het er melkachtig uitziet. Niet in 1 keer opdrinken!

Dosering

1 of 2 theelepels. Grotere doseringen brengen je in een droomachtige roes, vergelijkbaar met opium, maar kunnen beter niet vaak gebruikt worden vanwege de bijwerkingen.

GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen. 
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Onze
fysieke Sirius Smart Shops zijn ook OPEN
in Roermond NL Zwartbroekstraat 35 
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A 

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.