GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Direct antwoord
op je vragen?
Aarzel niet om dan even contact op te nemen met onze klantenservice Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00
Toon alle onderwerpen
Inhoudsopgave
1. Wild Dagga 2. Wetenschappelijke naam3. Familie4. Oorsprong5. Actieve stof(fen)6. Werking7. Gebruik8. Dosering

Wild Dagga

De bloemen van Wild Dagga zijn rood-oranje van kleur, groeien in aren en zijn een favoriet van veel tuiniers vanwege hun schoonheid. De aren worden gegroepeerde bloeiwijzen van onderbroken bloemen met vijf tweelippige bloemblaadjes, die allemaal aan elkaar zitten. De bladeren van Wild Dagga zijn tegenoverstaand, enkelvoudig, en gesteeld (bladsteel), smal langwerpig en lijnvormig, en lopen taps toe aan de basis. De bladeren zijn licht geurend, dicht behaard en worden ongeveer 100 millimeter lang en 20 millimeter breed. De struik zelf kan tot 5 meter hoog worden.

Wetenschappelijke naam

Leonotus Leonurus.

Familie

Lamiaceae.

Oorsprong

Zuid-Afrika.

Actieve stof(fen)

Leonurine.

Werking

Van Wild Dagga wordt beweerd dat het hallucinogene effecten heeft wanneer de toppen of bladeren ervan worden gedroogd en gerookt, en van sommige culturen is bekend dat ze het samen met cannabis roken of als een marihuana-vervanger.

Gebruik

De hars van de bloemen en bladeren kan worden afgewreven en alleen of met andere kruidenmengsels worden gerookt. Evenzo kunnen de bloemen en bladeren zelf worden gedroogd en gerookt, of als thee worden getrokken.

Dosering

1 gram gedroogde bloemblaadjes.

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.232 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.