GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Microdoseren: verschillende psychedelica
In dit blog artikel
In dit blog artikel Therapeutische waarde van psychoactieve middelenPsychedelica opnieuw onder de loepLSDPaddo’sCannabis
Deel:

Microdoseren: verschillende psychedelica

Wat vooral klaar en duidelijk naar voren komt in de onderzoeken naar psychedelica, is hun gelijkenis met serotonine. Dit chemische stofje speelt een rol in ons brein bij bijna alles wat we doen, van informatie verwerken tot hoe we ons voelen.

Therapeutische waarde van psychoactieve middelen

Tussen 1950 en 1965 kregen meer dan 40.000 patiënten LSD toegediend, en meer dan duizend onderzoeken werden gepubliceerd. Hoewel deze studies niet allemaal aan de maatstaven van de huidige onderzoeksmethoden konden tippen, komt er zeker naar voren hoe psychedelica een enorme impact kunnen hebben op de kwaliteit van leven. Depressie, angst, verslaving… al deze vastgeroeste patronen kunnen door middel van psychedelica bevrijd worden. LSD werd in die tijd beschouwd als een wonderlijk middel dat tal van patiënten kon helpen. De patiënten zelf waren het levende bewijs hiervoor.

Sinds in de jaren ‘70 het onderzoek naar psychedelica achter slot en grendel werd gedaan, is de wetenschap sindsdien huiverachtig geweest om dit onderwerp aan te snijden. Ondergronds bleven therapeuten en onderzoekers illegaal verder gaan met het uitbreiden van hun kennis en het helpen van mensen.

Tussen eind jaren ’70 en begin jaren ’80 was een andere stof (toen nog legaal) in omloop en veelgebruikt bij psychotherapie: MDMA. Het duurde niet lang of MDMA vond haar weg naar het uitgaansleven, waar de FDA (Food and Drug Administration) haar een halt toeriep en haar op de Schedule 1 lijst zette: stoffen zonder medische waarde en hoog potentieel voor gevaar voor gebruiker en omgeving. Deze angst werd gevoed door de overheid die psychedelica op dezelfde hoop gooide als drugs zoals heroïne en cocaïne, terwijl alcohol en tal van ‘geneesmiddelen’ legaal en gemakkelijk te verkrijgen zijn.

Psychedelica opnieuw onder de loep

Mede dankzij microdoseren, komen psychedelica tegenwoordig steeds meer uit de strafhoek, waar ze lange tijd hebben gestaan. ‘Gewone’ mensen, die hun dagdagelijkse dingen uitvoeren, maar wel met een kleine hoeveelheid psychedelicum achter de kiezen!

Gelukkig komen ook de onderzoeken naar psychedelica weer op gang en zetten gemotiveerde wetenschappers zich in om zo veel mogelijk informatie te winnen over het gebruik en de mogelijkheden van deze middelen. Hopelijk wordt hier in de toekomst nog meer op ingezet, waardoor psychedelica een verdiende plek kunnen krijgen in de medische wereld.

Welke stof de voorkeur geniet, verschilt per persoon. Hieronder volgt een overzicht van mogelijke kandidaten.

LSD

LSD (lysergic acid diethylamide) is één van de meest algemeen bekende en gebruikte psychedelische stoffen. De hoeveelheid LSD die nodig is voor een ‘standaard’ trip is ontzettend klein, slechts 50-150 microgram. Albert Hofmann, de ontdekker van LSD, kreeg dan ook de trip van zijn leven, toen hij ging experimenteren met de stof en dacht dat een minieme hoeveelheid wellicht geen tot zeer mild effect zou bieden. Voor microdoseren heb je dus een minieme van een minieme hoeveelheid nodig. Wil je dit zelf gaan doseren, ga dan heel zorgvuldig te werk.

LSD staat nog steeds wereldwijd op de Schedule 1 lijst. Dit is dan ook een probleem wanneer je wilt microdoseren met LSD: het is zeer moeilijk te verkrijgen. Verder hebben mensen zo hun mening over het feit dat LSD chemisch is. Alkaloïden afkomstig van moederkoren (een schimmel die op graansoorten groeit) worden chemisch bewerkt in een laboratorium. Is dit een fijn idee? Of hou je meer van de natuurlijke vorm van paddo’s en magische truffels?

Paddo’s

In psilocybe paddenstoelen zitten verschillende alkaloïden, waarvan psilocybine de meest bekende stof is en ook in de grootste hoeveelheid aanwezig. Het voordeel van paddo’s is dat je ze gemakkelijk zelf kunt kweken. De grote opbrengst geeft je genoeg materiaal om zeer lange tijd mee vooruit te kunnen.

Daar staat tegenover dat het wel wat werk is om je paddenstoelen klaar te maken voor het gebruik van microdoseren. Paddo’s zijn namelijk niet zeer stabiel in actieve bestanddelen. Het kan dus zijn, dat één paddenstoel veel meer psilocybine bevat, dan een andere. Dit is gevaarlijk als je gaat microdoseren, dus is het belangrijk dat je de paddo’s van tevoren droogt en vermaalt tot poeder. Vervolgens kun je je dosis wegen en simpelweg met wat water weg slikken, of door je thee mengen.

Een gemakkelijkere manier om psilocybine in kleine hoeveelheden binnen te krijgen is door middel van sclerotia, ofwel Magische Truffels. Hierbij bevat een dosis verse truffels van 1 gram, 2mg psilocybine, de hoeveelheid die ook aanwezig was in de pillen van Sandoz (het bedrijf waar Albert Hofmann werkte).

Cannabis

Tegenwoordig wordt steeds meer gesproken over de medische waarde van de verschillende stoffen (cannabinoïden) die in cannabis aanwezig zijn en waarvan THC het meest bekend is. Je zou kunnen stellen dat de ‘less is more’ mentaliteit ook geldt voor wiet. Een heel lichte dosis zorgt niet voor mega veranderingen in het waarnemingsvermogen, niet voor stromen aan creatieve ideeën en niet voor paranoia. Gebruik je cannabis in de vorm van microdoseren, dan zul je heel andere effecten ervaren, dan van een volledige stoner dosis. Mensen rapporteren een betere focus, creatieve flow en productieve energie. Een slimme manier van cannabis gebruiken, voor mensen die dat extra steuntje kunnen gebruiken.

Het is belangrijk dat je aandacht besteed aan de cannabis strain die je gebruikt. Indica’s gaan over het algemeen een wat rustgevender effect hebben, terwijl sativa over het algemeen meer mentale energie geeft.

De Pax 3 is ideaal als je onderweg discreet een microdosis cannabis wilt gebruiken. Het strakke design, de opwarmingssnelheid en het kleine formaat maken deze vaporizer zeer geschikt voor slim cannabisgebruik, of je nu cannabis toppen of concentraat wilt gebruiken.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.182 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.