GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Paddo's kweken? Lees deze review en kweek je eigen paddo's met gemakkelijke kweekset
In dit blog artikel
In dit blog artikel Gemakkelijke methode voor het kweken van paddo'sWerk schoon als je paddo's kweektHoe begin je aan het kweken met een paddo kweekset? Snelle groei en meerdere oogstenHet oogsten van je paddo’sGrote opbrengst oogsten paddo's Pyschedelische Netflix kijktips
Deel:

Paddo's kweken? Lees deze review en kweek je eigen paddo's met gemakkelijke kweekset

Soms is het nodig om eens iets anders te doen. Zeker met alle stress die deze coronacrisis met zich meebrengt. Het is dan fijn om eens even van de dagelijkse snelweg af te gaan en een afrit te nemen naar een psychedelisch zijstraatje. Normaal zijn jullie als CNNBS-lezers gewend een kweekverslag te krijgen over het hoe en wat van de buitenkweek van mijn cannabis. Dit stuk gaat over het kweken van de psilocybe cubensis. Ja, Gweedo kweekt ook wel een een paddestoel. 

Gemakkelijke methode voor het kweken van paddo's

Het helemaal zelf maken van mycelium uit sporen is interessant om te doen. Maar hierbij moet je veel geduld hebben, het duurt maanden voordat je hierop paddo’s kunt kweken. En de kans op besmetting of infecties van het mycelium door ongewenste bacteriën is groot als de gebruikte spullen niet goed schoon en steriel zijn. Daarbij is het zaak om het mycelium constant op de juiste temperatuur te houden om te kunnen laten groeien. Heel interessante materie om je in te verdiepen. Maar niet iets voor als je binnen korte tijd eens een spirituele reis wilt maken. Daarom kweek ik regelmatig met een Mushroom Growkit van Sirius.nl. Bij deze legale paddo kweekset is het kweekmedium al doorgroeid en geheel mycelium geworden. Je kunt dus meteen al beginnen met het laten groeien van je magische paddestoelen, zodat je na drie weken al voor het eerst kan oogsten. Het mycelium is kant-en-klaar en komt in een kweekbakje samen met een luchtdoorlatende zak, twee paperclips en een gedetailleerde handleiding. De growkits zijn in meerdere soorten en in twee maten te verkrijgen.

Werk schoon als je paddo's kweekt

De paddo's die ik deze ronde kweek is McKennaii. Vernoemd naar Terrence McKenna. Zegt die naam je niets, is het zeer interessant deze naam eens te googlen. De McKennaii growkit is een 1200 ml StealthBox Paddo Kweekset. Het kweken van paddo's gaat het beste op een warme ondergrond. Daarom gebruik ik de growkit warmtemat. Mycelium is erg gevoelig voor besmetting. Bacteriën zitten overal, dus ook op je handen en in de lucht. Deze kunnen de kracht van het mycelium laten afnemen. Of het zelfs laten schimmelen. Werk schoon, dan oogst je meer en vaker. Ik gebruik isopropyl alcohol van 70%. Dit vervliegt niet gelijk en heeft daardoor meer kans om te ontsmetten. Hiermee reinig ik de plek waar ik de set ga uitpakken en klaarmaken. Ook de latex handschoenen en alle tools die ik gebruik, maak ik schoon met alcohol. Ik draag geen pluizige kleding en mijn draden stop ik in een muts. Hoe schoner je werkt, hoe hoger de opbrengst zal zijn.

Hoe begin je aan het kweken met een paddo kweekset? 

Wanneer je een growkit ontvangt, begin je gelijk aan de kweek. Wachten zal de opbrengst verminderen. Lukt je dat niet, bewaar de kit dan bij een temperatuur van 10 tot 15 graden. Om te voorkomen dat er paddenstoelen opzij groeien, pak ik de onder-en zijkanten van de kweekbak in met aluminiumfolie. Op deze manier groeien er alleen paddo’s naar boven. Haal de deksel eraf, spoel deze af onder de kraan en bewaar hem voor later. Plaats de kweekbak in de plastic zak. Spray met een plantenspuit de binnenkant van de zak een beetje nat. Dit doe je elke dag en zo laat je dan ook wat frisse lucht binnen. Vouw hem enkele malen dicht en zet hem vast met de paperclips. De kweekset heeft licht nodig, maar mag niet in de volle zon staan. Mijn set staat naast het raam in een hoek, zodat er nooit direct licht op schijnt. Zorg voor een constante temperatuur van 20 tot 28 graden. Hier komt het warmtematje goed van pas. Na twee dagen zet je het warmtematje uit om de temperatuur te laten dalen. Je zet hem weer aan als de eerste kleine kopjes zich beginnen te vormen.

Snelle groei en meerdere oogsten

Na vijf dagen begonnen bij mij de kleine kopjes, de pins, op te komen en op dag zeven waren er al kleine paddo’s te zien. Op dag tien heb ik de eerste oogst gedaan. Wat wel erg snel was vond ik zelf, meestal duurt dit een paar dagen langer. Maar als de paddestoelen eenmaal groeien dan gaat het snel. Soms heel snel. In de ochtend lijkt het erop dat ze nog niet oogstklaar zijn. Kom ik ‘s avonds thuis van het werk, is het merendeel van de paddestoelen opengebarsten en hebben ze het mycelium bedekt met een paars-zwarte laag van sporen. Iets wat je dient te voorkomen. De sporen maken het mycelium veel minder vruchtbaar voor een volgende oogst. Met de sporen weet het mycelium dat het vruchtbare paddestoelen heeft voortgebracht en dan is haar taak volbracht. 

Het oogsten van je paddo’s

De eerste kweekronde leverde al een leuke oogst op. Bij het oogsten werk je ook schoon. Was je handen, draag handschoenen en desinfecteer ze met alcohol. Pak de paddestoel aan de onderkant van de steel vast en trek hem voorzichtig met een draaiende beweging los. Op een stuk karton met een vel keukenrol laat ik ze vervolgens drogen. Ik oogst alle paddestoelen in één keer om de kans op sporen te verkleinen. De kweekbak met de mycelium cake zet ik onder de kraan. Voorzichtig laat ik dan een paar minuten een kleine waterstraal op de cake lopen, zodat deze het water kan opnemen. Daarna sluit ik de kweekbak met de deksel en zet hem in de koelkast. Na twaalf uur laat ik het overtollige water eruit lopen en verwijder ik de deksel. De mycelium cake is nu klaar voor een volgende ronde.

Grote opbrengst oogsten paddo's 

Met deze kweekset heb ik zo vijf keer kunnen oogsten. Ronde drie en vier was ik wat minder oplettend, met als gevolg dat de vliesje waren gebarsten en er veel sporen zijn vrijgekomen. Was dit niet gebeurd, denk ik dat ronde vijf nog wat meer had opgeleverd, want dit was een potent setje. In totaal oogstte ik 320 gram aan paddestoelen, dit leverde 27 gram gedroogde paddo’s op. In mijn geval is dat goed voor ‘n keer of tien lekker zweven en relaxen. Of vijf maal een ruimtereis door het sterrenstelsel te maken, inclusief maanlanding. 

Paddestoelen zijn onmisbaar in onze natuur en zonder hen hadden wij waarschijnlijk niet bestaan. Dat noem ik pas magic! Ze kunnen voedzaam zijn voor zowel lichaam als geest. Het RIVM heeft een ranking van gevaarlijkste drugs waarbij magic mushrooms helemaal op de laatste plek vermeld staat. Maar kijk wel uit! Als je niet weet wat je te wachten staat, kan het heel overweldigend zijn. Zorg altijd dat je iemand in de buurt hebt die vrij is van middelen. En natuurlijk niet voor kinderen en zwangere vrouwen. Ben jij, of iemand in je familie, gevoelig voor psychose, dan raad ik aan om ze niet te nemen.

Voor een goede spacetrip vlieg je snel naar planeet Sirius.nl voor één van de vele paddo kweeksets. Te verkrijgen vanaf € 21,90.

See you all in space,

Gweedo

Pyschedelische Netflix kijktips

  • Magic Medicine
  • Fantastic Fungi
Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Worlds best assorted online smartshop Uitstekend
4.9
Op basis van 4.498 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:
Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.