GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Essentials voor een Magische Truffel Lentedag
In dit blog artikel
In dit blog artikel WaterZorg voor je huidVoedselBlote voeten padKamperen of festival? Zo hou je je truffels vers!
Deel:

Essentials voor een Magische Truffel Lentedag

Met de lentekriebels in de lucht is een magische truffel trip nog een stukje specialer. De zon straalt warmte en energie af, die samensmelt met je trip en kleuren en gevoelens versterkt. In het gezelschap van mensen die je vertrouwt, of (als je ervaring hebt) alleen, is een mooie natuurwandeling de aangewezen activiteit tijdens een tripje.

Je wil zo licht mogelijk op pad gaan, zonder je hele inboedel te moeten meesjouwen. Toch zijn er een aantal benodigdheden die je trip een stuk aangenamer maken. 

Let wel: bij hoge doseringen kan wandelen nogal moeilijk worden en kan het verstandiger zijn op een veilige (thuis)plek te blijven.

Water

Zorg er ten alle tijden voor dat je genoeg water meeneemt. Tijdens een trip kun je behoorlijk uitgedroogd raken, en niet voldoende water drinken kan de volgende dag leiden tot hoofdpijn. Vooral op een warme dag is dit erg belangrijk.

Zorg voor je huid

Geef je lichaam de kans om van de zon te genieten en vitamine D op te nemen, maar pas op voor verbranding/zonnesteek. Dit doe je door je huid goed in te smeren met (biologische, zonder chemische toevoegingen!) zonnecrème en een hoed te dragen. Blijf zo veel mogelijk in de schaduw wanneer de zon op zijn hoogste punt staat (’s middags).

Voedsel

Rijp fruit is ideale voedingswaar voor tijdens een trip, niet alleen zorgen de vitamines en mineralen ervoor dat je je nog beter zult voelen, het lest ook nog eens de dorst. Zorg er dus ten alle tijden voor dat je hier wat van mee hebt, buiten eventuele andere lekkere dingen!

Blote voeten pad

Je gaat natuurlijk niet op naaldhakken een boswandeling maken. Tijdens een trip is het niet zo belangrijk of je er beeldig uit ziet, zolang je maar comfortabel bent. Luchtige kleren zijn ideaal, niet te strak, zodat je vrij kunt bewegen. Tip: Doe je schoenen (en sokken) uit en wandel een stukje op blote voeten, een heel bijzondere sensatie!

Kamperen of festival? Zo hou je je truffels vers!

De magische truffels van Sirius noemen we niet voor niets Freshboxes: ze zijn namelijk nog ‘levend’, niet in vacuüm verpakt, waardoor ze zouden stikken. Misschien heb je het al meegemaakt dat je je bakje in de koelkast liet staan en hier witte schimmelvorming op zag ontstaan (zoals bij bepaalde kaassoorten). Dit is een teken dat ze doorgroeien en het is perfect eetbaar.

Buiten de koelkast kun je de truffels niet bewaren. Voor een paar uur is dit geen probleem, maar als je gaat kamperen, of naar een festival gaat, is het van belang dat je je truffels in een koele plek bewaard. De warmte kan er al vrij snel voor zorgen dat truffels slecht worden, dit herken je aan een sterke zure azijn geur en slijmerige stukjes. Niet meer op eten dus!

Mogelijkheden om je truffels koel te houden als je onderweg bent:

  • Koelbox
  • Icepack of koelelement
  • IJsblokjes

Stop het doosje truffels in een koelbox, vul deze met ijsblokjes. Een andere manier is om het doosje truffels te bevestigen aan een icepack of koelelement. Met behulp van elastiekjes of tape plak je het doosje vast. Op deze manier kun je je truffels tot 3 dagen bewaren. Happy tripping!

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 3.962 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:


Je kunt in onze webshop gewoon bestellen.
Wij behandelen je bestelling met de grootste zorg.

Actuele status m.b.t. onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.