GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Hoe bereid ik me voor op een trip met Magische Paddenstoelen?
In dit blog artikel
In dit blog artikel Energie opladen met een Magische Truffel tripPsilocybine therapie voor depressieReboot je bovenkamer5 tips voor jouw reis met Magische Paddenstoelen
Deel:

Hoe bereid ik me voor op een trip met Magische Paddenstoelen?

Elke keer weer opnieuw ben ik verrukt over de trucjes die Moeder Natuur uithaalt om het lenteseizoen in te luiden. Ook al woon je in een drukke stad en loop je meestal over beton, toch is het goed om je extra te verbinden met de natuur en mee te gaan met het ritme. Een trip met Magische Paddenstoelen kan een perfecte manier zijn om die verbinding met jezelf en met het universum te maken!

Ondertussen ben ik alweer bijna een jaar lang aan het reizen. Vanwege de restricties verplaats ik me niet van hot naar haar, maar blijf voor een langere periode op één plek, waar ik me goed voel. Momenteel verblijf ik in een kleine community, midden in de natuur. Ik ben meestal buiten, loop zoveel mogelijk op blote voeten en bewerk het land. Op korte tijd ben ik nog meer een ‘buitenmens’ geworden, dan ik al was. 

Ik kan me niet meer voorstellen dat ik urenlang binnen zou zitten, al helemaal niet als de zon schijnt!

Toch weet ik maar al te goed dat heel veel mensen voornamelijk binnen ‘moeten’ zijn. Met een futuristische blik verwacht ik dat mensen steeds meer het belang gaan inzien van verbonden zijn met de natuur, waardoor men meer waarde gaat hechten aan ‘buiten zijn’. Hopelijk komen er in de toekomst meer mogelijkheden voor studenten om buiten les te krijgen, waarbij ze bewegingsvrijheid krijgen en frisse lucht. En wie weet komen er meer mogelijkheden voor kantoormedewerkers om lekker in het gras te werken, als ze daar zin in hebben. 

Energie opladen met een Magische Truffel trip

Toen ik nog in een stad woonde en het grootste deel van de week binnen op een stoel zat, snakte ik ernaar om in het weekend mijn energie op te laden door een lange wandeling of fietstocht te maken, in het bos of door de velden. Ook zijn Magische Truffels mijn leermeesters in het verbinden met de natuur. Ze waren in die periode mijn medicijn om niet helemaal gek te worden van het stadsleven.

Op dit moment voel ik me meer dan ooit verbonden met de natuur en daardoor met mezelf. Ik luister veel beter naar mijn lichaam, naar wat het nodig heeft. Het leven in deze community zorgt ervoor dat ik beter begrijp welke verantwoordelijkheid wij als mensen hebben om zo goed mogelijk voor de aarde te zorgen. De mensen die hier wonen zou je allemaal als geitenwollensokken hippies kunnen bestempelen. Ze lopen rond op blote voeten, plassen en poepen in een compost toilet en eten vooral heel veel sla waar soms nog een slakje in zit. En ze praten graag over natuurlijke alternatieven, compost, tuinieren en een gezondere wereld. Ik raak enorm gemotiveerd wanneer ik naar hen luister en hun leefwijze bestudeer. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deze manier van leven mij stukken gezonder en gelukkiger maakt en ervoor zorgt dat mijn geloof in de mensheid is versterkt!

Toen ik daar nog niet zo van was overtuigt, waren Magische Truffels mijn redders in nood, samen met cannabis, goede vrienden en muziek. En uiteraard de zingende vogels, ontluikende bloemen en golven van de zee. 

Psilocybine therapie voor depressie

De wetenschap is in de ban van psychedelica en de veelbelovende resultaten die voortkomen uit onderzoeken. Hoewel er nog hard wordt tegengestribbeld door verschillende conservatievelingen en mensen van de oude stempel, juichen steeds meer mensen, wetenschappers, patiënten en therapeuten, om de ongekende mogelijkheden van stoffen als psilocybine, wanneer het gaat om de behandeling voor onder andere depressie.

Mensen die de hoop bijna hebben opgegeven, die aan het einde van hun krachten waren, vonden in psilocybine therapie een helende kracht die symptomen als sneeuw voor de zon deden verdwijnen. Ik spreek nu niet enkel over mensen met een depressie, maar ook eetstoornissen (waaronder anorexia, boulimia en binge eating disorder), PTSD (posttraumatische stress syndroom), angststoornissen en (alcohol) verslaving. 

In een studie, gepubliceerd in november 2020 waren de resultaten gepresenteerd van een onderzoek met psilocybine voor de behandeling van patiënten met een zware depressie. 71% van de deelnemers zag binnen de periode van 4 weken een vermindering van meer dan 50% in hun symptomen en klachten. 

De helft van de deelnemers werd na het onderzoek buiten het label ‘zwaar depressief’ geplaatst. Verschillende follow-ups lieten bij verschillende deelnemers blijvende positieve verandering zien.

De inheemse volkeren in Zuid-Amerika zijn hier al heel lang van op de hoogte: Magische Paddenstoelen zijn medicijnen die een mens van heel veel (mentale) ziekten kunnen helpen genezen. 

Reboot je bovenkamer

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik mijn bovenkamer een echte ‘reboot’ heb kunnen geven, mede dankzij psychedelica. Zaken als zelfliefde, goed zorgen voor de aarde en bepalen wat ik écht belangrijk vind in mijn leven, kregen meer vorm dankzij de trips met psilocybine. Deze vorm van ‘therapeutisch gebruik’ van Magische Paddenstoelen is natuurlijk heel anders, dan wanneer je in een ziekenhuis onder toezicht van professionele psychotherapeuten wordt behandelt met synthetische psilocybine voor wetenschappelijk onderzoek.

Ik wil dan ook benadrukken dat Magische Paddenstoelen, net zoals Magische Truffels, maar ook andere psychedelica zoals Peyote, LSA, LSD, DMT en 5-MeO-DMT allemaal zeer krachtige middelen en plant medicijnen zijn. 

5 tips voor jouw reis met Magische Paddenstoelen

Wil jij de kracht van Magische Paddenstoelen of Truffels ervaren? Er zijn een aantal tips die ik je kan meegeven, om je ervaring zoveel mogelijk te benutten.

Wees respectvol

Het belangrijkste in een goede voorbereiding op een trip, is door je respectvol op te stellen. Ik denk dat je dit nog beter begrijpt, wanneer je al eens getript hebt. Je voelt tijdens die ervaring welke ongekende kracht psychedelica bevatten. Zelfs als je atheïst bent, of heel slecht tegen ‘spiritueel gezwets’ kunt, valt er niet te ontkennen dat deze middelen iets bevatten, dat ver boven onze ‘materiële wereld’ uitstijgt. Je hier open voor opstellen is een deel van het werk. 

Schoon je lichaam op voor de trip

Toen ik me voorbereidde op een Ayahuasca ceremonie, volgde ik voor een aantal weken een dieet. Er zijn verschillende manieren waarop je je lichaam kunt ‘schoon maken’, ter voorbereiding op jouw trip.

Ik koos ervoor om voor deze periode geen alcohol en drugs te gebruiken (ook geen cannabis), geen geraffineerde suiker en cafeïne te consumeren en veganistisch te eten. Vrij strikt dus! Ik vond het waardevol om dit ‘dieet’ te volgen, omdat ik voeling had met het idee dat de psychedelische ervaring nog dieper kan reiken, wanneer je open en schoon bent.

Plan je trip

Hoewel ik iemand ben die graag ‘in het moment’ leeft en niet al mijn besognes in een kalender bijhoud, kan ik toch aan bevelen een datum te kiezen voor je trip. Zo kun je er naartoe werken, zowel met je mindset, als met de fysieke omstandigheden. Kies een dag waarop je geen verplichtingen hebt. Het laatste dat je wilt is midden in een psychedelische ervaring opgebeld worden door je moeder, die je verwijt dat je te laat bent voor de Paasviering. 

Bepaal om welk tijdstip je met de trip wilt starten. Hou er rekening mee dat een trip met Magische Paddenstoelen zo’n 6 tot 8 uur duurt, waarna er nog een ‘afterglow’ plaatsvindt, waarin het fijn is om rustig de trip te laten bezinken, zonder al te veel externe stimuli. Na de trip is het fijn om rustig op de bank naar fijne muziek te luisteren, een wandelingetje te maken, naar de sterren te kijken en/of te knuffelen met iemand. 

Je kunt ervoor kiezen om overdag te trippen, maar ‘s nachts heeft ook zo zijn voordelen.

  • Overdag trippen: Zeker wanneer het lekker weer is, verkies ik om overdag te trippen. De zon is voor mij een hele goede invloed om de trip vol gouden energie te laten stromen. Overdag heb je meer mogelijkheden, maar je vergroot ook de kans op teveel impulsen.
  • ‘ s Nachts trippen: Net zoals dit gebeurd tijdens velada’s (paddenstoelen ceremonies) in Mexico, kun je er ook voor kiezen om in de nacht te trippen. De nacht geeft een heel andere dimensie aan de trip. Misschien klopt het wel dat je ‘s nachts nog beter naar binnen kunt keren, dat weer voor een diepe helende ervaring kan zorgen. Kies een ruimte in je huis die je voorziet van genoeg kussens, dekens, en wat je maar nodig hebt om de ruimte fijn in te richten. Je zult je de dagen erop wel wat meer vermoeid voelen, maar tegelijkertijd kan de nasleep van de trip ook voor een wonderlijke energie zorgen.

Go with the flow

Uiteraard gaat het er met psychedelica zoveel mogelijk om, je over te geven aan de ervaring zelf. Dit kun je niet sturen. Elke keer wanneer ik trip, stel ik me kwetsbaar op en probeer ik toe te laten wat het psychedelicum me wil laten zien. Hier heb ik nauwelijks (tot geen) controle over. Zeker in hoge doseringen is het heel belangrijk je niet te verzetten, omdat dit je groei enkel in de weg staat en voor een onaangename (bad) trip zorgt. Zelfs wanneer dit gebeurt is het goed om dit als ‘noodzakelijk’ te zien. 

Ook interessant: "Magische Truffels: de eerste reis."

Voldoende water en voedsel

Best eet je minstens een paar uur voordat je het psychedelicum neemt helemaal niks meer. Dit zorgt ervoor dat je lichaam schoon is en de psilocybine het best in zich op neemt. Ook kan het misselijkheid of buikpijn voorkomen.

Drink doorheen de hele periode voldoende water! Dit voorkomt dehydratie en hoofdpijn de volgende dag.

Een paar uur in de trip, en zeker ook erna, is het goed om wat gezonds en lekkers te eten. Favorieten zijn vers fruit, zoals sinaasappels, mango, appels en druiven. Noten, zaden en gedroogde vruchten zijn ook aan te bevelen, net als pure chocolade. 

Cacao versterkt de intensiteit van de trip, mede dankzij de synergetische werking tussen chocolade en psilocybine.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 15,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.182 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.