GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Discreet verpakt
World's best assorted online smart shop
spacemileshop icon Spacemiles - Spaar voor korting - Meer info
Doorzoek gehele blog
Paddo Growkits 100% Mycelium: welke kies jij?
In dit blog artikel
In dit blog artikel Zelf paddo’s kweken: hoe begin je?Welke Stealthbox kies ik?1. B+2. Golden Teacher3. Equador4. Mexican5. Colombian6. Mazatapec7. Hawaii+8. Cambodian9. McKennaii10. Thai
Deel:

Paddo Growkits 100% Mycelium: welke kies jij?

De ene psychedelische trip is de andere niet. Het mooie van Magische Paddenstoelen is dat je dicht bij de natuur blijft. In tegenstelling tot synthetisch vervaardigde middelen zoals bijvoorbeeld LSD, komt er bij paddo’s enkel een proces van Moeder Natuur bij kijken, dat ervoor zorgt dat jij een grensverleggende reis kunt maken doorheen het magische universum van ons bewustzijn. Ben je er klaar voor? Duik dan in dit blog om erachter te komen welke paddo jou het meest aanspreekt.

Zelf paddo’s kweken: hoe begin je?

Als eerste is het belangrijk te begrijpen waar je aan begint. Daarvoor kun dit blog lezen, met tips om succesvol aan het kweken van paddo’s te beginnen. 

Om je meteen gerust te stellen: het kweken van psilocybine-houdende paddenstoelen is heel gemakkelijk met de Stealthbox Growkits te koop bij Sirius. Het moeilijke werk is al voor je gedaan. Je hoeft enkele een paar zeer simpele handelingen uit te voeren en vervolgens rustig te wachten tot het mycelium vanzelf paddenstoelen gaat produceren. Het enige dat echt heel belangrijk is, is dat je hygiënisch te werk gaat. Verder is het van belang de kweekset zo snel mogelijk op te zetten zodra je hem hebt ontvangen. En vergeet niet: paddenstoelen houden van licht, maar geen direct zonlicht. Zet ze op een warme (liefst 25-28 graden Celsius) en veilige plek. Maak gebruik van een warmtemat om de temperatuur te reguleren (ook s ‘nachts, wanneer het behoorlijk kan afkoelen!).

Welke Stealthbox kies ik?

Tja, vanbuiten zien al die stealtboxen er natuurlijk precies hetzelfde uit. Ze zijn namelijk expres zonder enige opdruk verpakt, zodat jij als klant gegarandeerd discreet en anoniem te werk kunt gaan. Maak je geen zorgen: ook als je verschillende stealthboxen besteld, zul je van elkaar kunnen onderscheiden met behulp van een nummer. Wij versturen jou een mailtje met daarin de complete handleiding om paddo’s te kweken, plus de lijst met nummers, zodat je jouw kits kunt identificeren. 

Maar voordat je je bestelling plaatst, wil je natuurlijk eerst weten uit welke soorten je kunt kiezen. Hieronder volgt een overzicht van verschillende Stealthboxen, verkrijgbaar bij Sirius. Je hebt maar liefst 12 verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Sommige hiervan zijn klassieke soorten, terwijl anderen gekruist zijn om op die manier bepaalde eigenschappen te ontwikkelen. Sommige soorten zijn sterker dan anderen. Op die manier is het gemakkelijker voor jou om te kiezen: ben je een beginner en wil je eerst eens proeven van de psychedelische wereld? Kies dan voor een minder sterke soort. Ben je een ervaren psychonaut en klaar voor een volgend avontuur? Dan is een sterkere kweekset net wat voor jou.

Psilocybe cubensis is de soort paddo waar we hier mee te maken hebben. Ze werden voor het eerst op Cuba ontdekt. Vandaar de benaming ‘cubensis’, dat ‘afkomstig van Cuba’ betekent. 

Wist je dat er nog veel meer paddenstoelen bestaan die psilocybine bevatten? Een voorbeeld hiervan is het kaalkopje (Psilocybe semilanceata). Het is jammer genoeg niet mogelijk om deze paddo te kweken met behulp van een kweekset. Gelukkig leent de Psilocybe cubensis zich hier heel goed voor, met enorme oogsten en bevredigende effecten tot gevolg.

1. B+

Deze geliefde soort valt erg in de smaak bij beginners. Het is een gemakkelijke paddo om te kweken en je kunt enorme oogsten verwachten. Je krijgt dikke en grote paddenstoelen. 

B+ staat erom bekend minder misselijkheid te veroorzaken aan het begin van de trip dan andere soorten.

2. Golden Teacher

De Golden Teacher is een paddo met prachtige hoeden en dikke stelen. De filosofische aard zorgt ervoor dat je tijdens een trip tot diepe persoonlijke inzichten kunt komen. Een zeer therapeutische paddenstoelen waar je wijze lessen uit kunt trekken.

Golden Teacher is geschikt voor solo trips: je krijgt de kans diep naar binnen te keren en met je eigen guru in contact te komen. Een trip met een geliefde of iemand die je vertrouwt werkt ook positief. Geef elkaar de ruimte die jullie nodig hebben. Later, wanneer de piek van de trip voorbij is, kan het zeer verhelderend zijn om met elkaar te bespreken wat jullie hebben meegemaakt. 

3. Equador

Zoals de naam al doet vermoeden komt deze paddo uit Zuid-Amerika. Hier speelt de psilocybe paddenstoel al duizenden jaren een zeer belangrijke rol. Dankzij verschillende archeologische bevindingen en wat nog is overgebleven aan culturele overlevering, weten we dat de inheemse volkeren paddo’s als heilig ervaren en hier het grootste respect voor opbrachten tijdens speciale ceremonies en rituelen. De kweekset Equador schenkt jou prachtige paddenstoelen die de energie van het Andesgebergte in zich dragen en je op zachte en spirituele wijze in contact brengen met het goddelijke. Een geschikte paddenstoel voor beginners.

4. Mexican

Mexico.. Mexiiiicooo!! Dit is de bakermat van Maria Sabina, de medicijnvrouw die de eerste westerling ooit paddo’s gaf tijdens een ceremonie. Deze man, de Amerikaan Robert Gordon Wasson, was al jarenlang in de ban van deze heilige paddenstoelen. Na een hele zoektocht kreeg eindelijk de kans kreeg om ze zelf te kunnen ervaren. Gelukkig voor jou hoef je niet verre tochten te maken om de kracht van Mexican te mogen meemaken. Geen wonder dat je nederig en dankbaar wordt van zo’n ervaring. 

5. Colombian

En dan gaan we verder naar Colombia. Deze paddo staat erom bekend de kwaliteit van sociaal contact te verhogen en geeft mensen de kans beter met elkaar te verbinden. Het kan dan ook voor therapeutische doeleinden interessant zijn voor deze paddo te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer je tript met je geliefde. Deze paddenstoel is geschikt voor gevorderden, omdat de werking zeer krachtig kan zijn. 

6. Mazatapec

Deze magische paddenstoel laat je de schoonheid van het leven zien. Ze is eveneens afkomstig van Mexico en behoort samen met de Mexican tot de oersoorten onder de paddo’s. Het Mazatapec volk kent een lange geschiedenis aan gebruik van psilocybe paddenstoelen. Deze speciale soort heeft iets langer de tijd nodig om volwassen te worden. Je geduld zal worden beloond met prachtige ‘flushes’ paddo’s. 

7. Hawaii+

Hier hebben we te maken met een kruising, speciaal ontwikkelt voor extra grote opbrengsten. Hawaii werd samengevoegd met B+ voor extra grote paddenstoelen en oogsten om u tegen te zeggen. Het bijzondere aan deze soort zit hem in de sterkte van de trips en de grote hoeveelheden die je uit één kitje kunt halen. Bovendien groeit de Hawaii+ super snel en kun je dus al heel gauw van je eerste opbrengst genieten. 

8. Cambodian

Deze soort werd ontdekt in Zuidoost-Azië. Het was onderzoeker en ethnomycoloog John W. Allen die in Angkor Wat de sporen van deze paddenstoel ontdekte. De man in kwestie is geroemd om zijn bijdrage aan het veld van psychedelische paddenstoelen en het ontdekken van verschillende nieuwe strains. Zoals de legende verhaald was Allen bezig met het maken van een film (over paddenstoelen) in de buurt van de prachtige tempel van Angkor Wat in Cambodja. Hier nam hij een sample en ontdekte zo de sporen van een nieuwe strain. 

Deze paddenstoel is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

9. McKennaii

Als je van psilocybine houdt, heb je vast wel van Terrence McKenna gehoord. Wist je dat hij, samen met zijn broer Dennis, als pioniers onderzoek hebben gedaan naar het kweken van paddenstoelen? Aan hen danken we dus het feit, dat het nu zo gemakkelijk is om zelf paddo’s te kweken. 

10. Thai

Net zoals de Cambodian, is ook de Thai ontdekt door onderzoeker John W. Allen. Ze werden ontdekt op het eiland Koh Samui, helemaal in het zuiden. 

De hoeden van de Thai kunnen variëren van rond tot plat en krijgen een geel tot oranje kleur. De steel is dunner dan bij andere strains. 

Qua effect wordt over de Thai gezegd dat ze een sterke mentale trip oplevert met veel visuele effecten.

Deel:

Vond jij dit artikel interessant en schrijf je zelf ook graag? We zijn altijd op zoek naar mensen die onze passie voor natuurlijke producten delen, en dit kunnen omzetten naar toffe teksten. En we hebben hier een aantrekkelijke beloning voor. Bekijk alle informatie voor schrijvers.

Bekijk alle blog artikelen
Ook interessant Lees deze ook eens
Volg ons:
GRATIS verzending in NL vanaf € 20,- Binnen EU 1-3 werkdagen* levertijd Altijd een gratis cadeautje bij je bestelling
Uitstekend
4.9
Op basis van 4.280 reviews
Ben je 18 jaar of ouder?

Houd rekening met de wetgeving van het land waar je je bestellingen naartoe wil laten sturen. Onze webshop is onderhevig aan de Nederlandse wet.

Door op Doorgaan te klikken, bevestig je dat je 18 jaar of ouder bent en dat je notie hebt genomen van en akkoord bent met onze waarschuwing betreffende de van toepassing zijnde wetgeving.

Doorgaan Verlaten
Volg ons:

Bezoek ook onze fysieke Sirius Smart Shops
in Roermond NL Hamstraat 15
en Maastricht NL Oude Tweebergenpoort 7A

Hartelijk Dank voor je vertrouwen in ons!

Hoe wil je de bestelling ontvangen? Maak hieronder je keuze
Kies eerst hoe je de bestelling wil ontvangen
Kies eerst een land van ontvangst
Selecteer je land:
Waarom vragen we dit?

Het is helaas niet mogelijk om ons gehele assortiment naar alle landen te sturen. Het is soms wel mogelijk om producten in verschillende pakketten te versturen.

Kies eerst een winkel
Kies een winkel:
Doorgaan
Deze keuze kan altijd nog aangepast worden in de winkelwagen.
Je gebruikt een oude browser. We kunnen daarom niet garanderen dat de website naar behoren functioneert. Update je browser of gebruik een andere voor een betere gebruikservaring.